Gastromand.dk | 19. October 2018

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Weekendtest: Charbroil Professionel 4400

Weekendtest: Charbroil Professionel 4400
Familiefaren

Gentlemen start your engines! Der er grillsĂŠson i Danmark og det betyder at vi skal have testet nyt gear af – som Jeppe K siger “Nyt nyt nyt!” – Denne gang har jeg fĂ„et fornĂžjelsen af at teste et par grills fra Charbroil, som du sikkert kender og har hĂžrt om – De forhandles i FĂžtex og Bilka – men holder de? Er de pengene vĂŠrd? Lad os se pĂ„ det…

I denne tid bliver vi ofte spurgt ind til gode rĂ„d om hvilken grill der skal kĂžbes. For nogle Ă„r siden var der nĂŠsten kun et svar og det var Weber, faktisk var det sĂ„dan, at man ikke startede sin grill men startede sin Weber, det gĂžr man forsat mange steder, men nye mĂŠrker vinder ogsĂ„ frem og kommer pĂ„ det danske marked. Sidste Ă„r testede vi bl.a. Napoleon og Rösle som kommer fra Canada og Tyskland – i dette indlĂŠg kigger vi pĂ„ amerikanske Charbroil som er blevet ret populĂŠrt i Danmark.

Passer perfekt til en terrassen…

Udseende og fÞrstehÄndsindtryk

Jeg modtog ikke grillen samlet, hvilket pĂ„ sin vis er ret godt for sĂ„ kan man nemlig ogsĂ„ testet hvor nemt det er. Nu skal det siges, at jeg ikke er teknisk pĂ„ det omrĂ„de og jeg bestemt ikke er den bedste til det – det er nok ogsĂ„ Ă„rsagen til, at det tog ca. 3 timer at samle grillen. Jeg har efterfĂžlgende lĂŠst pĂ„ grillguru at de har brugt 2,5 timer sĂ„ mĂ„ske er jeg ikke sĂ„ dum til det endda :-)

Unboxing!

For mig var det dog ikke nemt, men hvis du er en Þrn til den slags er det sikkert vildt enkelt. Nu kan jeg dog baseline lidt mod Platinum som var noget nemmere grundet det, at flere dele var samlet forud. Det betyder dog ikke sÄ meget for det endelig resultat af grillen og sÄ havde jeg min datter til at hjÊlpe mig!

Min yngste datter skal helst bare pille vil alt nyt…

Professional 4400 serien har 4 brĂŠndere og Ă©n sidebrĂŠnder, som du kan bruge til sovs, kartofler eller grĂžntsager. Grillen har “TRU Infrared” som vi vender tilbage til. Til sidst kommer den med forhĂžjet lĂ„g, som gĂžr at du har god plads, hvis du fx vil grille en fuldvoksen kalkun til Thanksgiven :-)

Min ĂŠldste datter synes godt om nĂ„r Far fĂ„r nye gadgets til test…

Om det lige adskiller sig fra andre grill mht. til lĂ„get har jeg ikke undersĂžgt, men det giver god plads til evt. eftermontering af rotisseri. Det kraftige lĂ„g virker meget robost og som nok skal holde til varme, vejr og vind. Til har den to store lĂ„ger i rustfrit stĂ„l skjuler tanken og giver mulighed for ekstra opbevaring, jeg fik sat min store 11 kg’s gas flaske derind uden de store problemer.

Udseende vil altid vĂŠre subjektivt – jeg synes den er meget blĂŠret – den er stor og ja den fylder meget – men det skal i grill jo gĂžre. 

CharBroil Professionel…

Kvalitet og design

Den er rimelig robost, men ret skal ogsĂ„ vĂŠre ret – du kan fĂ„ den til ca. 3500 kr. pĂ„ tilbud, sĂ„ du skal ikke forvente en grill af hĂžjeste kvalitet – det kan ikke lade sig gĂžre til de penge. Alligevel er det stĂžbejern og rustfri stĂ„l af typen “430” som gĂ„r igen pĂ„ grillen og det er sgu meget godt gĂ„et til de penge – hvis du vĂŠlger modellen Platinum fĂ„r du en anden stĂ„ltype “304” som er mere modstandsdygtig over for fx rust. BrĂŠndere og flammetĂŠmmere er ogsĂ„ begge er i rustfrit stĂ„l.

Cant we to fire her up!

Testen

Charbroil har en el-starter til alle plus som jeg bare lystigt holder i bund og drejer op pĂ„ fuld ild nĂ„r jeg skal igang. Jeg brĂŠndte grillen af med olie i 25 min fĂžrste gang – den rammer ca. 200 grader efter 10-12 minutter – de efterfĂžlgende gange gik det faktisk hurtigere. Den er ikke sensativ overfor blĂŠst, som andre modeller kan vĂŠre. Jeg synes grillen leverer et fornurtig resultatet og kigger vi udelukket pĂ„ dens funktion til at blive varme og danne stegeskorpe og fĂ„ lavete et godt resultat, sĂ„ klarer den sig rigtig godt.

Perfekt til stegning…

TRU Infrared

Lad os kigge pĂ„ grillens brĂŠndere som er patenteret infrarĂžd ”Tru Infrared”. Vi har tidligere set denne teknologi pĂ„ Grand Hall, Weber og Napoleon – dog er det ikke alle deres modeller der bruger denne teknologi, som i Ăžvrigt fungerer sĂŠrdeles udemĂŠrket. Fordelen er, at grillen bliver hurtigere varm end en traditionel gasgrill, hvilket reducerer tilberedningstiden.

Professionel 4400…

Videre bliver din mad faktisk tilberedt ved hjĂŠlp af strĂ„levarme fremfor varm luft. Min vurdering er, at varmen faktisk fordeles ret godt pĂ„ grillarealet og justeringen fra “High” til “Low” reagerer ogsĂ„ hurtigt. Jeg har endnu ikke oplevet, at flammerne lige slikker op omkring kĂžddet nĂ„r fedt drypper ned hvilket er rart, borset fra nĂ„r man gerne vil have lidt ild med pĂ„ billederne :-) Til sidst bruges der faktisk omkring 30 mindre gas – sĂ„ herfra er det absolut godkendt!

Det tegnede allerede godt fra starten…

PĂžlser til dessert…

RengĂžring

Øhhh – jeg gĂžr sgu ikke rigtig min grill ren – men skal du endelig ud i det, sĂ„ varm den op til den er varmere end helvede flammer eller de flammer der er ved Mount Doom – du ved der hvor Frodo skal smide ringen ned i for at tilintetgĂžre den – herefter brĂŠnder du bare skiftet vĂŠk – pyrolyse style – YES!

Dommen

Charbroil har altid stĂ„et lidt som en discount mĂŠrke for mig og prismĂŠssigt er de ogsĂ„ nogle af de billigste drenge i klassen, i hvert fald hvis vi ser bort fra billige fra fx Jem & Fix som jeg mener du skal holde dig fra. Jeg tror en del af denne association stammer fra den simpelte Ă„rsag, at FĂžtex og Bilka forhandler dem (og vist med eneret) – men lets get real her – fakta er, at Charbroil laver en fin grill, hvor du fĂ„r 4 brĂŠndere + sideblus, der er brugt  stĂžbejern og rustfrit stĂ„l – sĂ„ hvis vi skĂŠrer helt ind til benet, sĂ„ er det jo dybest set hvad en grill skal have og kunne. IndrĂžmmet – den er ikke lige sĂ„ lĂŠkker som storebror Plarinum 4400 som er noget mere gennemfĂžrt, men der snakker vi ogsĂ„ mindst dobbelt op pĂ„ prisen. Men summerer vi det hele op, sĂ„ er Charbroil Professionel 4400 en fornuftig grill til pengene – og navnlig nĂ„r der er 50 % som der ofte er og udsalgsprisen sĂ„ lander pĂ„ ca. 3500 kr. Jeg mangler lidt Gastromand-faktor for at vi kommer helt over de 4 stjerner og selv om at prisen trĂŠkker meget op sĂ„ ender vi pĂ„ 4 store stjerner. Jeg vil anbefale denne grill til nybegyndere eller til dig som griller sommeren – hvis du er typen som vil grillen konstant – sĂ„ afvent til vi kigger pĂ„ storebror….

4/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Technical Specifications

  • TRU Infrared grillsystem giver maden saft og smag
  • Ekstra hĂžjt lĂ„g med Endcaps som er dobbeltsidet i rustfrit stĂ„l og har stort termometer
  • Forbedret varmefordelingsplade
  • SureFireÂź elektronisk tĂŠnding
  • Solid og stĂŠrk konstruktion af stel, sideborde og firebox
  • Kraftigt greb pĂ„ lĂ„g i rustfrit stĂ„l

Kommentarer

  1. Amdi

    Hvor meget plads er der med rotisseri? Er der plads nok til at man kan smide en and pÄ spydet og have plads til en bakke pÄ risten til at opsamle sky?

    • Hej Amdi – der er ret godt plads – sĂ„ medmindre du er oppe i verdens stĂžrste and sĂ„ kan den godt vĂŠre der :-)

  2. Rune

    Hvis du anbefalet denne til nybegynderen – hvad anbefaler du sĂ„ – i samme stĂžrrelse – til niveauerne over nybegynder ?

    Griller gerne et par gange om ugen og har slidt min CharBroil T46 helt ned. Har aldrig rigtigt vÊret glad for denne model da den altid har vÊret meget svÊr at fÄ varm nok, den er meget vindfÞlsom og skabet kan ikke huse gasflasken!

Smid en kommentar