Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Jagten pÄ Danmarks luksusfestival: Heartland henrykker

Jagten pÄ Danmarks luksusfestival: Heartland henrykker
Fynboen

FestivalsÊsonen er for alvor i gang og vejret er jo helt fantastisk. Heartland pÄ Midtfyn har i dag slÄet dÞrene op for gÊsterne, og festivalen byder pÄ alt fra koncerter, talks til workshops og masser af mad og drikke. Vi gÄr jo lidt op i sidstnÊvnte her pÄ Gastromand, sÄ sÄdan et arrangement kan vi jo ikke holde os fra.

 

Velkommen til …

 

Det hele starter lidt kaotisk eftersom logistikken hen til festivalpladsen ikke helt kÞrer, sÄ man skal vÊbne sig med en god portion tÄlmodighed, hvad enten man vil betale for at parkere eller benytte sig af de gratis shuttlebusser til og fra togstationen. Vi kommer dog frem, og ved selve pladsen glider tingene glat.

 

Øllerne er kolde, og det kan vi godt li’

 

I vores sÞgen efter festivalluksus er der i dag blevet afprÞvet forskellige snacks pÄ Heartland, og her taler vi om den gode slags fastfood. Udvalget af spisesteder fÞles enormt, og nu her pÄ dag 1 fÞler jeg, at jeg kun har set toppen af isbjerget, men sikke en smuk top.

 

Dag 1: Steensgaard fylder maven op med snacks

Steensgaard er kendt for deres meget sÊrlige Þkolandbrug og fÞdevarer i topklasse, sÄ jeg drages ret naturligt hen i mod en bod med deres navn pÄ.

 

 

Jeg starter hurtigt med en Ăžl og forelsker mig i nogle ufatteligt fedtede flĂŠskesvĂŠr. Det bliver nĂŠsten ikke mere syndigt, saltet og fedtet. En ĂžlpĂžlse kommer lige med on the side – sĂ„ er vi lissom i gang.

Det slĂ„r jo nĂŠppe til, sĂ„ omrĂ„det sonderes for mere mad. Igen falder valget pĂ„ noget fra Steensgaard (dog en anden bod – de har bredt sig), nemlig Ăžlbraiseret gris i bolle med forskellige urter, kĂ„l og grĂžntsager – vi er ude i en slags pulled pork her. Ved siden af prĂžves en godt krydret pĂžlse ogsĂ„ af. Navnet er HeartlĂŠnder – vi holder lige pause, mens alle smiler og griner lidt.

 

Smagfuld ĂžkopĂžlle fra Steensgaard.

Det hele glider let ned med fynsk rosĂ© pĂ„ solbĂŠr og en iskold O’nse pilsner.

Hummerhotteren og de obligatoriske fritter

Man er vel ikke en rigtig Gastromand, hvis man var stoppet efter ovenstĂ„ende, sĂ„ igen mĂ„ der lĂžbes efter varerne. SelvfĂžlgelig skal festivalfritterne testes. Vi springer pĂ„ nogle “vinegar fries”, som er godt sprĂžde og smager lĂŠkkert med den dertilhĂžrende tartarsovs.

 

En rigtig fin standard for fritter pÄ en festival.

 

Det sidste, vi lige nÄr pÄ dag 1 er hummerhotteren. En frÊk sag hvor briochebrÞdet er fyldt med hummer-slaw og drysset med purlÞg.

 

Dag 2: Naturvin og specialĂžl

PÄ dag 2 fortsÊtter vi med at mÊske os i mad og drikke pÄ Heartland. Vi nÄr bÄde nogle sprÞde forÄrsruller med nudelsalat og en saftig cheeseburger.

 

 

Skal du have tanket op i drikkevarer, kan du ogsÄ finde mange spÊndende ting. Der er rig mulighed for at fÄ vin, bobler og gode Þl.

 

 

Dag 3: Cocktails og 5 retters festivalmiddag

Sidste dag pÄ Heartland, og der er fortsat mange ting, som ikke er afprÞvet. Er du til cocktails, sÄ fortvivl ej. Alle barerne har et par cocktails at vÊlge imellem, men der er ogsÄ deciderede cocktailbarer. For Gastromands vedkommende slukkes tÞrsten i en skÞn blanding af cocktails og hvidvin.

 

 

 

PÄ madfronten bliver der plads til bÄde ramen nudelsuppe, smÞrrebrÞd, pulled beef, italienske snacks og forskelligt charcuteri  i forbindelse med en Talk med Steensgaard og AMASS.

 

Nok dagens favoritret. Ikke sĂŠrlig fancy, men super smag.

 

Aftenen lukkes med 5-retters langbordsmiddag bevĂŠrtet af Christian F. Puglisi. Her er der bĂ„de tatar, charcuteri og en halv asparges (EN HALV!!). Det hele rundes af med et bĂŠger rĂ„mĂŠlksgelato, som vi vĂŠlger at supplere med en kaffe fra en af de mange Nelle’s kaffeboder.

Jeg ved ikke, om man kan klassificere banketten som gourmet eller fine dining, og anretningen pĂ„ retterne trak altsĂ„ ned – men smagen var til stede i hĂžj grad – og sĂ„ havde vi sĂžde, interessante sidemĂŠnd ved bordet.  Alt i alt et hyggeligt arrangement og et anderledes sjovt indslag pĂ„ en festival – og sĂ„ var tataren virkelig god.

LĂŠkker charcuterie til Heartland Banquet.

Super lĂŠkkert tatar til Heartland Banquet

Er Heartland Danmarks luksusfestival?

Der er ingen tvivl om, at flere steder har en ret stor grad af luksus pĂ„ Heartland festivalen. Det er svĂŠrt at finde franske hotdogs, slatne fritter og dovne fadĂžl. Heartland er tydeligt ogsĂ„ for det modne publikum, hvor folk mĂ„ske ikke lige nĂždvendigvis er pĂ„ S.U. – og det faktum at du parkerer gratis foran indgangen, hvis du har en Mercedes, bekrĂŠfter det vist ogsĂ„ lidt…

Heartland er for mig der, hvor hippierne mÞdes med det grÄ guld. Her er ingen smalle steder, hvorfor det mÄske ogsÄ er indlysende, at der findes sÄ mange luksusprodukter rundt omkring pÄ festivalen.

SĂ„ er Heartland Danmarks luksusfestival nr. 1? MĂ„ske … Heartland er eventyrlig og skal i hvert fald ikke kĂžres pĂ„ budget. Der er muslingebistro og champagnebar. Luk Ăžjnene, nĂ„r du kĂžrer kortet igennem, og du har rammerne for en luksuriĂžs festivaloplevelse.

Jagten, og festivalsÊsonen, er den grad skudt igang og vi rammer fem ud af seks pÄ luksusskalaen!

5/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Hvilke festivaler skal du til i Ă„r?

Kommentarer

  1. Peter H.

    Dejligt at skue en sĂ„dan vidunderlig nordisk festival….http://www.friatider.se/f-r-m-nga-vita-p-m-ngkulturell-festival

Smid en kommentar