Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. juli 2024

Scroll to top

Top

39 kommentarer

Gastromand Remakes: Homemade Nuggets – McDonalds go home!

Gastromand Remakes: Homemade Nuggets – McDonalds go home!
Gastromand

Som den glade Familiefar jeg jo er, så hænder det at mine børn gerne vil en tur på McDonalds. Fred være med det – det skal det naturligvis være plads til, om man er til den slags eller ej.

Personligt vil jeg nok hellere mange andre steder hen, men så igen vil man jo heller ikke skuffe sine børn vel? Seneste besøg, som i øvrigt var på vej hjem fra Hamburg efter at have tilbagelagt ca. 300 km., inspirerede mig til at forsøge mig med nogle af deres “signatur-retter” selv.

Og klar til servering...

McD go home…

Og hermed har I baggrunden for det første indlæg i en serie vi har valgt at kalde “Gastromand Remakes”, hvor vi vil prøve at komme med vores fortolkning af nogle af de mest ikoniske (og konsumerede) fastfood-produkter i verden.

Som I nok har gættet, bliver den første klassiker vi giver os i kast med den kære McNugget!

Nuggets klar til ovnen...

Nuggets klar til ovnen…

Efter et par mere eller mindre vellykkede varianter, en testsmagning som en flok gæster blev tvangsindlagt til og slutteligt en omgang fintuning, nåede jeg frem til nedenstående opskrift!

Homemade Nuggets - McDonalds go home!

4.60 fra 5 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 4 -6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Chili Nuggets

  • 500 g kyllingebryst - gerne øko
  • 5 store spsk. Hellmann mayonnaise
  • 2 store spsk. Barbecue sauce køb det bedste du kan finde eller lav det selv
  • 1 stor tsk. dijon sennep.
  • En god rasp - øko eller panko
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. cayenne peber
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Krydrede Nuggets

  • 500 g kyllingebryst - gerne øko
  • 2 dl. kernemælk
  • 2 spsk. vineddike
  • 2 spsk. jomfru oliven olie
  • 2 store sammenpisket æg
  • En god rasp - øko eller panko
  • 4 spsk. revet parmesan
  • Salt/peber
  • Mel

Favoritdressing

  • 5 store spsk. Hellmann mayonnaise
  • 2 store spsk. Barbecue sauce køb det bedste du kan finde eller lav det selv
  • 1 stor tsk. dijon sennep.

Dild Ranch Dip Dressing

  • 5 store spsk. græsk youghurt
  • 2 store spsk. Hellmanns Mayonnaise
  • 3 pressede hvidløg
  • 1 bundt dild finthakket
  • 1 lille bundt purløg finthakket
  • 1 stort drys hvidløgssalt
  • Salt/peber

Sådan gør du

Chili Nuggets

  • Bland mayonnaise, barbecue sauce og dijon sennep sammen, giv det et lille vrid salt og peber. Tag halvdelen og stil på køl til serveringen. Skær kyllingen i "nuggets-størrelse", hvid du ikke kender den så er det en halv tændstiksæske. Smid stykkerne ned i resten af blandingen. Smid det på køl et par timer. Hvis du selv laver rasp, så er det nu du lige blender dit daggamle brød og giver det 15 min. ved 150 grader. Ellers så gør du sammen med dit indkøbte rasp. Når det er færdigt, så husk at tilsætte salt, peber, chili og cayenne. Doseringen af krydderier skal passe til mængden af rasp, så hvis du har ca. 2 dl. så burde det passe nogenlunde.
  • Så er det at du banker din ovn op på 300 grader og venter til den er varmere end helvedes inderst flammer! Imens tager du kyllingen og og ruller den i rasp og lægger den på bagplade med bagepapir.
  • Bag dem nu ca. 10 min, så er det klar til servering!

Krydrede Nuggets

  • Samme fremgangsmåde, skær kyllingen og smid det i en skål med kærnemælk, eddike, olie og giv det nogle gode grid salt/peber. Til det på køl nogle timer - det må gerne få helt op til 8 timer eller natten over, men ellers så kan et par timer også gøre det. Her kan du så helt frit vælge hvordan dine nuggets skal være krydret, jeg valgte at lave et mix af tørret oregano, basilikum, timian, salvie, salt og peber - valgter er dit. Når de har været på køl så så stiller du en tallerken med mel, æg og dit rasp klar - husk at blande din krydderblandingen og parmesanen i raspen. Så dypper du kyllingen i mel, æg og rasp og lægger det på en siliconemåtte eller en bageplade som er penslet grundigt med olie, ellers hænger skidtet fast! Bag det samme som ovenstående.

Favoritdressing

  • Det er sådan set bare at piske hele molevitten sammen og stille det på køl, done! Hvis du er chili-freak, så smider du lige lidt knust chili og tabasco-sauce i, så rykker det!

Dild Ranch Dip Dressing

  • Bland det hele grundigt sammen og smag til med salt/peber, til det på køl indtil servering.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Dild Dip Ranch Dressing...

Dild Dip Ranch Dressing…

Kylling dækket i mayo, barbecue sauce og dijon sennep - the GM Way...

Kylling dækket i mayo, barbecue sauce og dijon sennep – the GM Way…

Season after your choice...

Season after your choice…

Du kan også lave helt “plain” nuggets, blot med salt og peber, så skal du bare huske at give dem rigeligt med salt – de kan tage mere end du tror. Ellers så er det sådan set helt op til dig selv.

Hjemmelavet rasp...

Hjemmelavet rasp…

Jeg får faktisk sjældent indkøbt rasp og laver det gladeligt selv af lidt daggammelt brød, her nogle burgerboller fra weekendens pulled pork fest.

Disse fik det meget vanskelige blåstempel fra min datter, som indrømmede, at de var bedre end McDonald’s – om det var for at gøre far glad ved jeg ikke, men det smager virkelig lækkert.

Du sidder sikkert og tænker over hvorfor jeg ikke smed dem i “fritøsen” – tja, jeg forsøgte faktisk men fandt, at smagen ikke var bedre. Jeg må indrømme, at de er svære at få helt sprøde i ovnen, og hvis det er et must for dig, ja så dumper du dem bare i den gyldne brønd.

Servering dertil blev faktisk en Ceasars Salat uden brød og kylling, da det lige som allerede  var til stede – det passede overraskende godt!

Hvilke ikoniske fastfood-serveringer skal vi kaste os over næste gang? Og hvilke har du selv prøvet at efterligne?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Frk. Bloch Nielsen

    4 stars
    Ang. de der nuggets, så bliver de sprøde og lækre i ovnen, hvis man bruger cornflakes i stedet for rasp :)

    • Tak for tippet Bloch – det fungerer vist også på hotwings, det må blive næste gang!

  2. Ole

    Remake request: Kims Snack Chips m. Krydderi (De firkantede chips i den gule pose!) Og Kims dip mix Dild. Hvis ikke begge dele, så blot dild-dippen :-)

  3. Hvad med friluftsbadsklassikeren: En kradser eller en superkradser ( fransk hotdogbrød)

    • Ikke dumt Jesper ikke noget godt brød og så hjemmelavet hele molevitten! Så spiller det! Det er bestemt også noteret…

  4. RejaxDJ

    Personligt søger jeg lagen som McD’s pickles ligger i eller en efterligning af den. Den er altså ikke helt til og ramme.

  5. Jeg tænker også bigmac sauce og Big king sauce fra Kongen, DEN er genial.
    Opskriften på en god gammel hjemmelavet cola til at skylle det hele ned med, kunne også være god.

    • Hjemmelavet Cola? Det har jeg alligevel aldrig nogensinde tænkt over – men det skal da på tegnebrættet, Big Mac er under udarbejdelse samme med Whopper!

      • Jeg er gammel BK medarbejder, så hvis jeg kan være til hjælp med whopperen, så sig til

      • Fedt Kim – det bliver nok relevant – bruger de ikke bare mayonnaise (Hellmans) og ketchup (Heinz) i?

      • Burger King bruger ikke samme mayonnaise til burgerne, som det du får til pommes fritesne. Det er der mange der ikke ved. Den i burgerne er bedst, synes jeg.

      • Det er jo direkte insider viden det her Kim – deep shit! Er det så deres “egen” specielle eller noget man rent faktisk også kan købe som privat mand?

      • Det er vidst bare det du kan købe, hvis du kan finde det.

      • Modtaget – tak for tippet!

  6. bdr price har vidst lavet cowboytoasten

    • Det har de også – i det afsnit med Pølsevognen, dog er det noget med brioche og brisler, hvilket er meget fedt, men det var ikke helt sådan jeg havde forestillet mig den, den skal laves mere som “hverdags-mad” eller “tømmermænds-mad”, det kan vi sagtens få bikset sammen uden at lave for meget spin-off på deres ellers super kreative forslag.

  7. Tak Thomas!

  8. Thomas

    Glæder mig allerede til at lave dem :)

  9. Hejsa, de ser rigtig lækre ud, de må prøves af.

    Hvad med en luksus udgave af cowboytoast? Har tidligere selv lavet den mere normale version, bare med stegte rødløg, men den kunne helt sikkert peppes op med andet spændene fyld og krydderier, og måske som en dobbelt?…:-)

    Venlig hilsen

    Lykke

    • Tror vi har fundet en vinder her Lykke! Intet mindre end et fremragende forslag – det skal laves – måske bliver det i weekenden!

  10. Spændende varianter I har haft gang i her. Jeg har personligt aldrig rigtigt fået det til at fungere i ovnen – synes de bliver for tørre. Til gengæld laver jeg dem altid på panden da jeg synes at raspen sviner for meget i fritøsen. Min udgave af denne klassisker kan forøvrigt ses her http://grillkokkerier.dk/2011/12/08/sprode-hjemmelavede-kyllinge-nuggets/#axzz2acESIqbW (bemærk hvor saftige de er på sidste billede).

    • Ahmen det ser godt ud Kim (tillykke med dagen i øvrigt :-)) jeg dumpede også et parstykker i “tøsen”, men synes faktisk ikke det var det værd, lidt som du skriver så gik det nemlig også for meget til spilde, jeg vil overveje panden næste gang, det ser i hvert fald ud til, at de resultat er blevet spitzen!

  11. 5 stars
    De ser godt ud, dem må jeg også prøve at servere for ungerne og se om de ikke kan slå McD’s :-)

    Jeg så gerne en remake af kinagrillens forårsruller med soya, burgere har vi set mange af :-) og også flæskestegssandwich som jo er en gudespise.

    Ellers måske en Dürum eller Falafel.

    Bedste Hilsner
    Søren

    • Hej Søren,

      Jeg lavede faktisk sidste år nogle fantastiske forårsruller, hvor jeg havde min manuelle pastamaskine i sving og havde lavet fyld af kål og hakket vildtkød – desværre lavede jeg den fatale brøler og begynderfejl, at jeg i kampens hede glemte, at smide mel på det fad jeg lagde dem pænt i – og da de skulle ligge et par timer og vente på nogle gæster, ja så var de klistreret sammen, og var stort set ubrugelig, så jeg burde nok lave et remake af den kendte forårsrulle!

    • Sune Fibæk

      Hej Søren

      Jeg har flere gange lavet forårsruller med Aarstidernes frosne købedej. De falder (som regel) ret heldigt ud. Har blandt brugt strimlet and sprødstegt i eget fedt og et par enkelte gange rester af pulled pork som fyld.

      • Hold nu kæft det lyder godt!

        Link tak:)

      • Sune Fibæk

        Ingen links til opskrift.. Ren freestyle. Basisfyldet er noget i retning af:

        Varm en godt sjat olie i en stor, tung gryde (en Le Creuset stegegryde er glimrende). Brand en passende mængde karrypasta af i olien. Smid et hakket løg og noget hvidløg i samme retning. Fyld efter med at par tryk på tuben med tomatkoncentrat, noget fish sauce og soya. Skru ned og tilsæt ca. ½ spidskål og diverse andre grøntsager fra køleskabet (oplagte valg er porre, bønnespire, rød peber, shitake, forårsløg). Mindre oplagte, men brugbare valg er f.eks. finthakket brocolli. Krydr efter behov og smag (citrongræs, lime, basilikum og andet). Varm igennem til passende sprødhed/blødhed. Det meste af væden skal gerne være kogt væk, eller er det ret svært at rulle rullen.

        Hvis du bruger hakket ko ryger den i før tomatpastaen. And/gris ryger oven på fyldet i forbindelse med foldning.

        Fold ‘n’ Fry! Plejer at bruge en rigtig varm støbejernspande med rigeligt olie.

        Server. And med sur/sød sauce. Trukket svin med BBQ eller vinegar sauce.

        Famous last words: ”Ska’ du ha’ soja på rullen?”. ”Fuk!”.

        Dej: http://www.aarstiderne.com/Kasser/Foraarsrulledejkit
        Og har vel oprindeligt brugt denne her som udgangspunkt for år tilbage: http://www.madbio.com/video/1480945/De%20spr%C3%B8deste%20for%C3%A5rsruller%20-%20s%C3%A5dan%20g%C3%B8r%20du

  12. Jeg ser jer gerne remake en klassisk dansk bøfsandwich med brun sovs og hele pibetøjet.

    Eller måske en whopper-bacon-cheese, som jo er en virkelig guilty pleasure her hos mig ;-)

  13. Akademikeren

    Gogo bigmac! :-) Kan afsløre at jeg i mine unge dage arbejde hos den gyldne måge og lavede en special order (til mig selv) som var to 3/8 pounds bøffer (150g) i den store bolle med proportionel mængde af deres bigmac dressing (basically thousand island med flere pickles) salat og pickles… var fantastiskt, men tungt.

    Så gerne et remake af salat + pickles + pickles dressing burgeren done your way ;-)

    MvH
    Akademikeren

    • Jeg havde nok aldrig gættet på, at du har arbejdet hos McDonalds, nu skifter jeg godt nok lidt retning, men hvordan er deres bøffer egentlig – altså snakker vi 100 % oksekød og hvilken kvalitet, jeg ved godt, at vi sikkert ikke snakker kød fra fritgående dyr vel? Og ja, det er bestemt en god ide, den er allerede på tegnebrættet!

      • Akademikeren

        Indholdsdeklerationen læste såvidt jeg husker 10-12% fedt på den jeg tjekkede (på deres hjemmeside står der så op til 20%), 0,5% saltindhold eller noget i den retning. Det var så også alt, så det er bare kød og en lille smule salt.

        Bøfferne er som sådan af udemærket kød kvalitet, de dødsteger det bare direkte fra frost. Masser af maillard reaktion, men det bliver utroligt tørt… specielt når det har stået i 5-10 minutter fra det blev færdigt i deres varmebox. Deres kødtilberedning kunne godt bruge en opdatering, og så ville smagen blive væsentligt bedre af selve kødet. Her skal man så huske at det er McDonalds, så de ville aldrig turde tilberede det pink/rosa. Hvilket også ville forlænge tilberedningstiden osv osv osv.

        Nogle af gutterne og mig har tidligere leget med ultratyndebøffer hvor du lagde 2-3 i hver burger, de blev også helt gennemstegte, selvom de kun fik meget kort på en MEGET varm pande. Dog opvejede smagen fra maillard reaktionen for det langt hen af vejen.

        Deres grøntsager har jeg ikke kunne sætte en finger på imens jeg arbejdede der og brødet er jo en smagssag.

        En note til det jeg skrev tidligere, er jo at “pickles” i McDonalds forstand er syltede agurker. ergo ikke en fuldbyrdet pickles…

      • Det er lidt sjovt med McDonalds, jeg tror mange har den opfattelse, at det hele bare er af lav kvalitet, hvilket jo faktisk ikke er sandt ud fra din beskrivelse, det er nok bare blevet en “almen” opfattelse at deres mad er af lav kvalitet. Det kunne nu være meget sjovt, at få lov at lave sin helt egen burger derinde, som du beskriver!

      • Akademikeren

        Altså, det er jo ikke spitzenklasse købt på markedet samme dag. Det hele indkøbes jo centralt og siden det er en franchise må de kun købe det fra deres centrallager for at opretholde en hvís standard. Til nogle ret ublu priser, f. eks. når de har burgere med frisk agurk i smider de raskvæk 18 kroner for en, per dansk standard, lille agurk.

        Når jeg tænker det hele igennem, så er det vel egentlig for mig deres ost der er laveste fællesnævner. Hele tiden skal man jo bare tænke på at en kæde som dem ikke tør risikere noget, og den smag de vil have i deres produkt selvføgelig skal det gøres til mindste udgift. Så alt i alt er det vel et udemærket produkt til en udemærket penge.

        Det som der, for mig, trækker McD op: Saucer. De er og forbliver geniale, har mange gange overvejet lige at forsøge at eftergøre nogle af deres sauceopskrifter. Det er dog blevet ved tanken. :-)

      • Angående McD,

        En af mine forelæsere i Fødevare Mikrobiologi har været gift med McD’s kvalitetschef, og har nogle gange haft hevet McD ind som en case.

        Alle elementerne i deres burgere er designet således at de kan holde tilberedningstiden på et minimum. Jeg ved eksempelvis at et af kravene de stiller til deres ost er at den skal smelte efter præcis xx sekunder. De har også udstyr der er designet specifikt efter fx tykkelsen af deres bøffer mm. Generelt skulle der vidst ikke være en finger at sætte på kvaliteten, og så er det jo smag og behag om man kan leve med det tab i spisekvalitet der kommer af kravene om lav pris og tilberedningstid.

      • Nej det lader til at McDonalds har godt styr på det med kvaliteten, som jeg også skriver indledningsvis, så ender jeg jo til tider hos den gyldne måge, sådan er det, men rart igen at høre lidt insider viden om deres restaurant!

  14. Det er i hvert fald tæt på Jesper, de lader dog til. at de steger dem i rigelige mængder olie, hvilket også sagtens kan gøres her, jeg forsøgte det faktisk med nogle stykker, og ja bevares de bliver da sprøde, men smagsmæssigt synes jeg ikke det er det værd ved denne opskrift – er det blevet brugt til DM?

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering