Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. december 2018

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Tømmermændsmad: Brisket Burger

Tømmermændsmad: Brisket Burger
Familiefaren

Har du nogensinde set amerikanske madprogrammer hvor de laver “brisket” – det ser sygt lækkert ud men tanken om, at man skal rubbe og langtidsstege oksespidsbryst kan for nogen virke uoverskueligt – men du kan være helt rolig for det er faktisk slet ikke så svært og resultatet er sygt lækkert….

Jeg præsterede at lave dette en dag hvor jeg havde de ondeste tømmermænd efter en tur i byen med Gastrodrengene – faktisk var vi på Kong Hans Kælder kælder så det er slemt! Og med slemt mener jeg som i, at man efter Kong Hans Kælder tager på Brøndums Bar og så lige omkring Le Bambole og så på diverse barer i nærheden indtil de vælger at bede os pænt om at tage hjem. Du ved den tur hvor du vågner og tænker “hey – jeg er sgu da rimelig frisk idag” men efter ca. 20 min går det op for dig, at du stadigvæk er fuld – nå, vi er ikke for fine til tage en god omgang tømmermænd, som i dette tilfælde varede indtil onsdag.

Først den ene side…

Heldigvis var der nogen som har rubbet et godt stykke oksespidsbryst dagen inde og endda handlet og efter vi havde slået plat/krone – eller som det hedder hos os “Vin-Quiz-med-tømmermænd” så var det bare igang. Desværre tabte jeg så jeg måtte igang. Heldigvis var der handlet.

Stubbs går kun an hvis du virkelig er ramt!!!

4.0 from 1 reviews
Brisket Burger
Forfatter: 
Kategori: Dinner
Køkken: Amerikansk
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Brisket og Rub
  • Et stykke oksespidsbryst - størrelsen er svær at styre, men du skal bruge 200 gram kød til hver morgen mindst, men køb mindst 1 kilo, det er godt dagen efter.
  • 2 spsk røget paprika
  • 2 spsk chilipulver
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk sennepspulver
  • 1 spsk løgpulver
  • ½ spsk salt
  • ½ spsk røget salt
  • ½ spsk friskkværnet peber
Resten
  • 400 gram oksekød
  • Salt og peber
  • 4 stykker Jack Cheese eller nogle gode stykker skiveskåret tyk fed ost
  • Rødløg
  • Mayonaise
  • Barbeque Sauce
Brioche Boller
  • 350gr mel
  • 3 æg (+1 til pensling)
  • 2 spsk lunken vand
  • 4 spsk lunken mælk
  • 1 tsk salt
  • 25 gr gær
  • 250gr smør
  • 35gr sukker
  • Lidt kardemomme
Tilberedning
Brisket og Rub
  1. Bland alle ingredienser sammen. Find et stykke film og fordel halvdelen af rubben der op. Læg så oksen ovenpå og fordel resten udover.
  2. Så skal der rubbes og efterfølgende vender du og rubber igen.
  3. Rul den stramt - meget stramt og læg den på køl i 24 timer.
  4. Dagen kl. 06.00 eller når du kommer hjem fra byen så tænder du ovnen og bakker oksen ud, lægger den på en rist og stiller en bradepande med ½ liter vand i. Den skal have 10-12 timer ved 110-120 grader.
  5. Så har du tid til at have tømmermænd.
Resten
  1. Form nogle bøffer som er 1-2 cm større end boller - så kommer de nemlig til at passe - giv dem salt og peber og steg dem på en varm pande
  2. Rør en mayonaise som du finder link til i opskriften, ellers Hellmanns!
  3. Lav verdens bedste barbeque sauce, som du også finder link til i opskriften, eller køber du den bedste ud kan finde.
  4. Inden din brisket er færdig så har du sikret at bøfferne har fået to stykker ost på hver og det er smeltet.
  5. Når din brisket er done puller du den fra hinanden og hurtigt smækker du lige en omgang kød over på en brandvarm pande hvor du lægger to stykker ost på. Lad det smeltet.
  6. Imens varmer du bollerne (hvis du har mange tømmermænd så laver du bare en lummer joke nu).
  7. Når der skal bygges så er det mayonaise i bunden, oksekød med ost, brisket med ost, fintsnittet rødløg og barbeque sauce i toppen,
Brioche Boller
  1. Rør gæren ud i vand og mælk.
  2. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør det ud.
  3. Herefter tilsættes mel under omrøring, til du har en sammenhængende dej.
  4. Tilsæt smør lidt ad gangen til dejen er glat.
  5. Lad dejen hæve i ca. 2 timer og stil den så på køl i yderligere 2 timer.
  6. Tag dejen ud og del den i 6-8 portioner og form dejen til boller.
  7. Lad bollerne efterhæve i 2-3 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.
  8. Pensl bollerne med et pisket æg og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

 

Vi ses om 12 timer og forhåbentlig langt færre tømmermænd…

Du laver naturligvis din egen mayo efter opskriften her eller kunne det ogdt tilgives at du bruger noget Hellmanns og ja det er faktisk et godt alternativ til hjemmelavet.

Vi bygger…

Barbeque saucen er lidt en anden sag – hånden på hjertet så er det ikke ret svært at lave denne og følger du opskriften her, så har du en sikker vinder. Dog synes jeg du skal halvere mængden af brun farin til denne burger. Hvis du er helt sygt ramt og kravler rundt på alle fire for bare at komme til køkkenet, så bruger du den bedste du kan opdrive i dit lokale supermarked – Stubbs er et godt bud.

Pulled Brisket…

Der skal masser af ost til…

Brisket on the grill…

Hvis du havde tømmermænd, så er de godt afhjulpet nu….

Hvis du skulle undre dig over vinen som du svagt kan tyde i baggrunden er det fra Charles Smith, som jeg havde fornøjelsen af at møde ind person da Kenn Husted havde inviteret ham. Det er nogle frugtbamber hvor sødmen overskygger syren en hel del, men lige netop denne “Boom!” passer faktisk godt til burgerne.

 

 

 

Kommentarer

  1. Christian Kirkedal

    I skriver (ligesom næsten alle andre opskrifter) at man skal smøre bollerne med æg, inden de bages (indsæt evt. også en lummer joke her jf. ovenstående).

    En god ven, som er uddannet bager, har lært mig, at vente med at smøre bollerne, til de er færdigbagte. Når de kommer ud, er de så varme, at resultatet bliver fint alligevel. Tricket ved at vente, er at man ellers kan komme ud for at smørelsen bliver helt mørk og misfarver bollerne. Det undgås ved at vente til bagefter.

    • Vi smørrer altså altid bollerne Christian 😂😂😂 spøg til side! Super godt tip, jeg vidste det faktisk ikke, men det gør jeg da 100 % sikkert næste gang!

      Tak for det og god fredag herfra (New York) 😎

  2. Rasmus

    Og temp i ovnen ?

    • Kasper

      Kold ovn. Den langsomme fordampning af vandet i bunden er det der tilberede det utroligt sarte stykke kød.

      Nej seriøst gastromayn – hvad skal temperaturen være?

      • Undskyld Champs – hyggede mig lige i New York – nu kalder arbejdet vist – 110 grader – jeg får lige opdateret opskriften :-)

  3. Jakob

    Tak for opskrift

    Har tit lavet din barbequesauce til pulled pork ol. Den sparker total røv. Men tilbage til spidsbrystet her eller brisketburgeren…………er det rent faktisk SALAT eller coleslaw jeg skimter i bunden af burgeren? Det må da være en fejl når man har tømmermænd:-), men tror at coleslaw passer perfekt til burgeren en normal dag uden alkohol.

    Hvad skal temp. i øvrigt være før fedtet smelter helt væk? Er det 93 grader som med pulled pork?

    Tak for en fed hjemmeside den er vildt god

    • Hej Jakob – beklager det sene svar – vi har for travlt for tiden da! Du har ret det er det lige præcis – og ja det er lige præcis der omkring de 93 grader – det er næsten umuligt at fucke up :-)

      Tak for det da! Det var virkelig også en fråderen burger!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: