Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. september 2023

Scroll to top

Top

34 kommentarer

Junk Food Deluxe: Sloppy Joes

Junk Food Deluxe: Sloppy Joes
Gastromand

Vi holder af udfordringer her på Gastromand, så da vi modtog en lille kurv med grøntsager, en flaske HP Sauce og et brev med overskriften ”Kan du trylle med en HP Sauce” tænkte vi med det samme, at dette var en challenge!

Sloppy Joes (10)

Ready to eat?

Prøv også: Gastromands Umamiburger

Først fik vi skaffet os af med grøntsagerne på en diskret måde, vi kan jo ikke have den slags liggende fremme på køkkenbordet – vi gemte vi dog to røde chilier – resten blev doneret bort. Så skulle der tænkes, HP Sauce er en af de få færdiglavede saucer udover ketchup som er total kickass og rock and roll, og som passer fantastisk til morgenmad, navnlig når det er den engelske udgave. Englænderne er tossede med det og selv på de bedste hoteller i London som fx The Edwardian og The Mayfair bliver det serveret – det er bare fast inventar. Men mine tanker gik mere i retningen af at bruge det som en hovedingrediens, hvor det gik igen, og da jeg tilfældigvis om aftenen zappede fordi The Simpsons og Bart bad Marge om ”Sloppy Joes”, vidste jeg det var et tegn! Efter en del reseach og et par gode flasker vin med Webmasteren var vores design klar til at blive udført!

Prøv også: Gastromands burgeropskrifter

Brace yourselves!

Sloppy Joes Sandwich

4.05 fra 24 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

 • 600 g hakket oksekød med min. 10 % fedt
 • 2 store løg
 • 1 grønpeber
 • 2 stængler blegselleri
 • Rigeligt HP Sauce 2 dl
 • Heinz tomatketchup 1 dl
 • Salt/peber
 • 1 spsk Vineddike
 • 1 spsk Dijon Sennep
 • 1 spsk smør
 • 1 tsk cayenne peber
 • 1 lille tsk knust chili
 • 1 spsk brun farin
 • 1 kop frisk lavet espresso eller meget skræk kaffe 3-4 spsk

Sådan gør du

 • Skær løget i ultra tynde skiver, enten på et mandolinjern eller i hånden, så vidt det er muligt. Tænd for en pande og smelt smør og et par gode store skvæt olie derpå. Tilsæt så løg og lad det simre/stege i 30 minutter. Så tilsætter du 2 spsk HP Sauce og lader det simre med i yderligere 30 minutter indtil løgene er karamelliseret godt og grundigt.
 • SÅ smider du kødet på og lader det svitse ved høj varme i et par minutter, efterfølgende skruer du godt ned og lader det stå og simre i 30 minutter.
 • Så blander du dit livs cocktail, 1,5 dl. HP Sauce, ketchup, brun farin, sennep, cayenne peber, chili, eddike og espresso og giver det er par gode vrid salt og peber - shake it eller rør det godt sammen med en Bamix.
 • Hæld blandingen over kødet og løgene og rør det godt sammen, hak nu peber og selleri i små tern og tilsæt dem.
 • Rør det godt sammen og giv det yderligere 10 minutter, så skulle det være klar.
 • Grib nu en palet og tag en skefuld op, hvis det kan balancere nogenlunde uden at falde sammen, så er det kogt nok ind.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Løgene er faktisk hemmeligheden i denne ret, de skal have lang tid og du skal være omhyggelig om dem. De skal frigives deres naturlige sukker, som gør, at de karamelliserer.

Løgene er klar...

Løgene er klar…

Løg med HP-sauce...

Løg med HP-sauce…

Løg efter ca. 30 minutter...

Løg efter ca. 30 minutter…

Løg efter 60 minutter...

Løg efter 60 minutter…

Du kan naturligvis sagtens smide andet end coleslaw i dine Sloppy Joes, men i dette tilfælde valgte jeg en “sikker” vinder.

Coleslaw in the making...

Coleslaw in the making…

Tilsæt grøntsagerne...

Tilsæt grøntsagerne…

Tilsæt rigeligt med HP-sauce...

Tilsæt rigeligt med HP-sauce…

Frisk espresso...

Frisk espresso…

Du kan sagtens variere saucen med andre ingredienser og tilsmage den som du finder bedst – jeg vil nok smide lidt mere chili i næste gang. Den blev ganske vist stærk, men den kunne godt tåle lidt mere – du er jo Gastromand ikke?

 Jeg må sige, at amerikanerne har nogle skjulte evner, det er meget muligt, at de ikke er ophavsmænd for verdens største retter, men de har deres egen stil og jeg elsker den!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Schrøden

  5 stars
  Fremragende ret!
  Kaffen er prikken over i’et for mig.

  Så godt der var foreslået Cole slaw, men brugte rucola og en jalapenos-chutney i stedet; dét ku’ noget!

 2. Anders Henriksen

  Dårligt komponeret opskrift. Ser ingredienslisten igennem: OK. Det har jeg – pludselig skal jeg også lave coleslaw ..! Det har jeg ikke noget hjemme til ☹️

 3. Martin

  Sig mig engang ville noget ost ikke pynte det? 😊

 4. Pernille

  Lige meget hvilke opskrifter jeg møder herinde (og tilpasser hvad vi lige har i krydderiskuffen osv) så rammer det plet…!!!
  Sloppy Joes er jo virkelig lækkert, specielt når man som græsenke og mor til 3 smålinger endnu en gang står med oksefars og skal lave noget “spaghetti med kødsovs-agtigt”
  Tak…
  Ps prikken på i’et her var en gammel rest stærk ost fra fryseren som piftede det op så englene synger

  • Hej Pernille – det er da fedt at høre og dejligt du lige serverer den slags for de små! Thumps up herfra! :-)

 5. Nils Bovbjerg Schrøder

  Syltet spidskål er fantastisk i Sloppy – de giver et lækkert syrligt modspil til farsen: 1 tsk. fennikelfrø ristes + evt. samme mængde chiliflager, Half and half eddike og sukker koges med frøene/flagerne og hældes over 1 fintsnittet spidskål. Ca. en dag i køleskab og værsgo’!

  • Godt gået Nils – det må jeg prøve næste gang!

 6. 4 stars
  Nu skriver vi 29. marts 2015 – og en søndag med tømmermænd kan stadig kureres med to solide stk Sloppy Joes, kan jeg orientere om.

 7. Sloppy Joes – det skal jeg prøve at lave – så jeg har et alternativ til alm. burger. :)

  • Jeps, sjovt du lige har kommenteret her, jeg fik det i aftes! Det er altså lækkert…

 8. Ove Thomsen

  En kanon opkrift, noget af det bedste vi har smagt længe. Tak for det, og uanset om Coleslow ikke hører til retten, får den det hele til at gå op i en højere enhed. Tingene supplerer hinanden til fuldkommenhed.

  • Tak Ove – den kommentar “varmede” selv om det ikke er nødvendigt med det her vejr :-) Skål i kølig hvidvin…

 9. Kathrine

  Har du en god opskrift på coleslaw’en du bruger i burgeren?

 10. John

  hvor mange er opskriften beregnet til?

  • Hej John.

   Familiefaren ligger med hovedet fuld af snot, så jeg svarer lige for ham: Vurderet ud fra mængderne i opskriften vil jeg mene at opskriften passer til 4 personer:)

   • Han er i bedring :-) Og helt korrekt, 4 personer eller 3 meget sultne! Kunne være 3 Gastromænd!

    God fornøjelse…

 11. Halvamerikaneren

  Rødvinseddike er klart af foretrække – men ligger du inde med en anden går det nok også. Det kan evt. også være en æblevinseddike eller lign.

 12. Michael

  Jeg har tænkt mig at lave denne ret i aften, og har i den forbindelse et (måske) lidt fjollet spørgsmål… Skal man bruge rødvinseddike eller hvidvinseddike, eller er det fuldstændigt ligemeget?

  Jeg er lidt rookie på madkunst, så vil jo gerne være sikker på at gøre det ordentligt første gang :)

 13. Kåre

  4 stars
  Mmmmmm. Det var godt – både med og uden slaw. Og meget passende med en Sloppy Joe efter den håndboldfinale :-/

  • Do not mention the war Kåre!

   Godt vi har trøstespisning at falde tilbage på:)

  • Tak for rosen Kåre – vi er jo blevet belært om, at det faktisk ikke hører til helt originalt, men det smager altså godt – og ja efter sådan en omgang lammetæv, så skal der noget Gastromad til…

 14. Jørgen

  Det ser meget lækkert ud!

  Hvor meget brun farin?

  Er det min pc der har drillet eller har jeres side været lidt oppe og nede de sidste par dage? Jeg skal jo have mit daglige gastromand-fix ;-)

  • Hej Jørgen,

   En god spsk brun farin, det er lige smuttet i opskriften kan jeg se, jeg forsøger at opdaterer – og ja, som du og mange andre nok har bemærket, har vi nok nået vores maksimum af det antal besøgende vores nuværende hosting kan bære, derfor er vi i skrivende stund ved at skifte over til nyt og hurtigere. Det burde ikke vare så længe, så du kan komme tilbage til dit “daglige fix” – godt udtryk, det skal jeg huske fremover :-)

 15. Halvamerikaneren

  Nej nej nej – nu bliver I for fusionskøkken-agtige ;). Der skal da absolut ikke coleslaw i en sloppy joe – der skal ikke andet end kødsaucen. Originalen serveres udelukkende med en kvart pickle on the side. Der er grænse for hvor meget man skal rode med klassikerne ;)

  • Haha.. ja for pokker, vi blander staterne – men hold nu kæft hvor det smager godt, det er altså min nye tømmermændsburger nr. 1!

   • Halvamerikaneren

    På det her område er jeg vist lidt for meget en purist – holder mig til en klassisk sloppy joe. Desværre kan man ikke tilføje billeder her, ellers kunne jeg have lagt et foto op fra seneste besøg på Key West og den originale Sloppy Joe’s :)

   • Kunne ellers være grand – men du er jo også Halvamerikaneren, så hvis ikke du skulle holde på originalitet – hvem skulle så? :-)

   • Halvamerikaneren

    Haha true

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering