Gastromand.dk | 19. June 2018

Scroll to top

Top

31 kommentarer

Junk Food Deluxe: Sloppy Joes

Junk Food Deluxe: Sloppy Joes
Familiefaren

Vi holder af udfordringer her p√• Gastromand, s√• da vi modtog en lille kurv med gr√łntsager, en flaske HP Sauce og et brev med overskriften ‚ÄĚKan du trylle med en HP Sauce‚ÄĚ t√¶nkte vi med det samme, at dette var en challenge!

 

Sloppy Joes (10)

Ready to eat?

 

Pr√łv ogs√•: Gastromands Umamiburger

F√łrst fik vi skaffet os af med gr√łntsagerne p√• en diskret m√•de, vi kan jo ikke have den slags liggende fremme p√• k√łkkenbordet – vi gemte vi dog to r√łde chilier – resten blev doneret bort. S√• skulle der t√¶nkes, HP Sauce er en af de f√• f√¶rdiglavede saucer udover ketchup som er total kickass og rock and roll, og som passer fantastisk til morgenmad, navnlig n√•r det er den engelske udgave. Engl√¶nderne er tossede med det og selv p√• de bedste hoteller i London som fx The Edwardian og The Mayfair bliver det serveret – det er bare fast inventar. Men mine tanker gik mere i retningen af at bruge det som en hovedingrediens, hvor det gik igen, og da jeg tilf√¶ldigvis om aftenen zappede fordi The Simpsons og Bart bad Marge om ‚ÄĚSloppy Joes‚ÄĚ, vidste jeg det var et tegn! Efter en del reseach og et par gode flasker vin med Webmasteren var vores design klar til at blive udf√łrt!

Pr√łv ogs√•: Gastromands burgeropskrifter

Brace yourselves!

4.0 from 2 reviews
Gastromands nytårskur: Sloppy Joes
Forfatter: 
 
Ingredienser
  • 600 g hakket oksek√łd med min. 10 % fedt
  • 2 store l√łg
  • 1 gr√łnpeber
  • 2 st√¶ngler blegselleri
  • Rigeligt HP Sauce 2 dl
  • Heinz tomatketchup 1 dl
  • Salt/peber
  • 1 spsk Vineddike
  • 1 spsk Dijon Sennep
  • 1 spsk sm√łr
  • 1 tsk cayenne peber
  • 1 lille tsk knust chili
  • 1 spsk brun farin
  • 1 kop frisk lavet espresso eller meget skr√¶k kaffe (3-4 spsk)
Tilberedning
  1. Sk√¶r l√łget i ultra tynde skiver, enten p√• et mandolinjern eller i h√•nden, s√• vidt det er muligt. T√¶nd for en pande og smelt sm√łr og et par gode store skv√¶t olie derp√•. Tils√¶t s√• l√łg og lad det simre/stege i 30 minutter. S√• tils√¶tter du 2 spsk HP Sauce og lader det simre med i yderligere 30 minutter indtil l√łgene er karamelliseret godt og grundigt.
  2. S√Ö smider du k√łdet p√• og lader det svitse ved h√łj varme i et par minutter, efterf√łlgende skruer du godt ned og lader det st√• og simre i 30 minutter.
  3. S√• blander du dit livs cocktail, 1,5 dl. HP Sauce, ketchup, brun farin, sennep, cayenne peber, chili, eddike og espresso og giver det er par gode vrid salt og peber - shake it eller r√łr det godt sammen med en Bamix.
  4. H√¶ld blandingen over k√łdet og l√łgene og r√łr det godt sammen, hak nu peber og selleri i sm√• tern og tils√¶t dem.
  5. R√łr det godt sammen og giv det yderligere 10 minutter, s√• skulle det v√¶re klar.
  6. Grib nu en palet og tag en skefuld op, hvis det kan balancere nogenlunde uden at falde sammen, så er det kogt nok ind.

 

L√łgene er faktisk hemmeligheden i denne ret, de skal have lang tid og du skal v√¶re omhyggelig om dem. De skal frigives deres naturlige sukker, som g√łr, at de¬†karamelliserer.

 

L√łgene er klar...

L√łgene er klar…

L√łg med HP-sauce...

L√łg med HP-sauce…

L√łg efter ca. 30 minutter...

L√łg efter ca. 30 minutter…

L√łg efter 60 minutter...

L√łg efter 60 minutter…

 

Du kan naturligvis sagtens smide andet end coleslaw i dine Sloppy Joes, men i dette tilf√¶lde valgte jeg en “sikker” vinder.

 

Coleslaw in the making...

Coleslaw in the making…

Tils√¶t gr√łntsagerne...

Tils√¶t gr√łntsagerne…

Tilsæt rigeligt med HP-sauce...

Tils√¶t rigeligt med HP-sauce…

Frisk espresso...

Frisk espresso…

 

Du kan sagtens variere saucen med andre ingredienser og tilsmage den som du finder bedst Рjeg vil nok smide lidt mere chili i næste gang. Den blev ganske vist stærk, men den kunne godt tåle lidt mere Рdu er jo Gastromand ikke?

¬†Jeg m√• sige, at amerikanerne har nogle skjulte evner, det er meget muligt, at de ikke er ophavsm√¶nd for verdens st√łrste retter, men de har deres egen stil og jeg elsker den!

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Halvamerikaneren

    Nej nej nej – nu bliver I for fusionsk√łkken-agtige ;). Der skal da absolut ikke coleslaw i en sloppy joe – der skal ikke andet end k√łdsaucen. Originalen serveres udelukkende med en kvart pickle on the side. Der er gr√¶nse for hvor meget man skal rode med klassikerne ;)

    • Haha.. ja for pokker, vi blander staterne – men hold nu k√¶ft hvor det smager godt, det er alts√• min nye t√łmmerm√¶ndsburger nr. 1!

      • Halvamerikaneren

        P√• det her omr√•de er jeg vist lidt for meget en purist – holder mig til en klassisk sloppy joe. Desv√¶rre kan man ikke tilf√łje billeder her, ellers kunne jeg have lagt et foto op fra seneste bes√łg p√• Key West og den originale Sloppy Joe’s :)

        • Kunne ellers v√¶re grand – men du er jo ogs√• Halvamerikaneren, s√• hvis ikke du skulle holde p√• originalitet – hvem skulle s√•? :-)

          • Halvamerikaneren

            Haha true

  2. J√łrgen

    Det ser meget lækkert ud!

    Hvor meget brun farin?

    Er det min pc der har drillet eller har jeres side været lidt oppe og nede de sidste par dage? Jeg skal jo have mit daglige gastromand-fix ;-)

    • Hej J√łrgen,

      En god spsk brun farin, det er lige smuttet i opskriften kan jeg se, jeg fors√łger at opdaterer – og ja, som du og mange andre nok har bem√¶rket, har vi nok n√•et vores maksimum af det antal bes√łgende vores nuv√¶rende hosting kan b√¶re, derfor er vi i skrivende stund ved at skifte over til nyt og hurtigere. Det burde ikke vare s√• l√¶nge, s√• du kan komme tilbage til dit “daglige fix” – godt udtryk, det skal jeg huske fremover :-)

  3. Kåre

    Mmmmmm. Det var godt Рbåde med og uden slaw. Og meget passende med en Sloppy Joe efter den håndboldfinale :-/

    • Do not mention the war K√•re!

      Godt vi har tr√łstespisning at falde tilbage p√•:)

    • Tak for rosen K√•re – vi er jo blevet bel√¶rt om, at det faktisk ikke h√łrer til helt originalt, men det smager alts√• godt – og ja efter s√•dan en omgang lammet√¶v, s√• skal der noget Gastromad til…

  4. Michael

    Jeg har t√¶nkt mig at lave denne ret i aften, og har i den forbindelse et (m√•ske) lidt fjollet sp√łrgsm√•l… Skal man bruge r√łdvinseddike eller hvidvinseddike, eller er det fuldst√¶ndigt ligemeget?

    Jeg er lidt rookie p√• madkunst, s√• vil jo gerne v√¶re sikker p√• at g√łre det ordentligt f√łrste gang :)

  5. Halvamerikaneren

    R√łdvinseddike er klart af foretr√¶kke – men ligger du inde med en anden g√•r det nok ogs√•. Det kan evt. ogs√• v√¶re en √¶blevinseddike eller lign.

  6. John

    hvor mange er opskriften beregnet til?

    • Hej John.

      Familiefaren ligger med hovedet fuld af snot, så jeg svarer lige for ham: Vurderet ud fra mængderne i opskriften vil jeg mene at opskriften passer til 4 personer:)

      • Han er i bedring :-) Og helt korrekt, 4 personer eller 3 meget sultne! Kunne v√¶re 3 Gastrom√¶nd!

        God forn√łjelse…

  7. Kathrine

    Har du en god opskrift p√• coleslaw’en du bruger i burgeren?

  8. Ove Thomsen

    En kanon opkrift, noget af det bedste vi har smagt l√¶nge. Tak for det, og uanset om Coleslow ikke h√łrer til retten, f√•r den det hele til at g√• op i en h√łjere enhed. Tingene supplerer hinanden til fuldkommenhed.

    • Tak Ove – den kommentar “varmede” selv om det ikke er n√łdvendigt med det her vejr :-) Sk√•l i k√łlig hvidvin…

  9. Sloppy Joes – det skal jeg pr√łve at lave – s√• jeg har et alternativ til alm. burger. :)

    • Jeps, sjovt du lige har kommenteret her, jeg fik det i aftes! Det er alts√• l√¶kkert…

  10. Nu skriver vi 29. marts 2015 – og en s√łndag med t√łmmerm√¶nd kan stadig kureres med to solide stk Sloppy Joes, kan jeg orientere om.

  11. Nils Bovbjerg Schr√łder

    Syltet spidsk√•l er fantastisk i Sloppy – de giver et l√¶kkert syrligt modspil til farsen: 1 tsk. fennikelfr√ł ristes + evt. samme m√¶ngde chiliflager, Half and half eddike og sukker koges med fr√łene/flagerne og h√¶ldes over 1 fintsnittet spidsk√•l. Ca. en dag i k√łleskab og v√¶rsgo’!

    • Godt g√•et Nils – det m√• jeg pr√łve n√¶ste gang!

  12. Pernille

    Lige meget hvilke opskrifter jeg m√łder herinde (og tilpasser hvad vi lige har i krydderiskuffen osv) s√• rammer det plet…!!!
    Sloppy Joes er jo virkelig l√¶kkert, specielt n√•r man som gr√¶senke og mor til 3 sm√•linger endnu en gang st√•r med oksefars og skal lave noget “spaghetti med k√łdsovs-agtigt”
    Tak…
    Ps prikken p√• i’et her var en gammel rest st√¶rk ost fra fryseren som piftede det op s√• englene synger

    • Hej Pernille – det er da fedt at h√łre og dejligt du lige serverer den slags for de sm√•! Thumps up herfra! :-)

  13. Martin

    Sig mig engang ville noget ost ikke pynte det? ūüėä

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: