Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 15. december 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Weekendtest: Electrolux Ultramix Pro

Weekendtest: Electrolux Ultramix Pro
Gastromand

Endnu en ny og spændende stavblender er landet på Gastromands redaktionsbord – denne gang fra Electrolux, som jeg faktisk ikke synes man hører så tit om længere. Den er den 3. stavblender vi tester, hvor vi startede ud med den ultimative test af Bamix, og efterfølgende OBH’s First Kitchen. Lige som den forrige ligger denne også højt på skalaen over watt – diskrete 700, hvilket vi bestemt synes godt om på Gastromand – tingene skal jo gerne gå hurtigt i køkkenet ikke?

Electrolux Ultramix Pro klar til at lave slush-ice...

Electrolux Ultramix Pro klar til at lave slush-ice…

Udseende og førstehåndsindtryk

Det er en kraftkarl at få i hånden, 25 cm. lang og virkelig tung, faktisk lige så tung som Bamix, men motoren vejer naturligvis også meget. Den virker umiddelbart meget robust, skaftet er i hård plastik lige som de to knapper – almindelig/turbo samt indstillingen til at ændre hastigheden. Selve staven er i rustfritstål. Det virker meget gennemført og holdbart. Designet er som altid en smagssag, jeg synes den er ganske fin, men kan alligevel ikke lade være med at tænke, at den virker en smule stor og klodset. Ikke desto mindre er det naturligvis ikke det vigtigste i sådan en test.

Electrolux Ultramix Pro...

Electrolux Ultramix Pro…

Materialevalg og kvalitet

Ultramix Pro har 700 watt, ekstra lang ledning, er 25 cm. lang og udstyret med specielle velouté knive som i følge producenten skulle give en ekstra cremet tekstur til din madlavning, om det passer vender vi tilbage til i selve testen. Derudover medfølger der en stor “hurtig-hakker”, ekstra stor skål (1L) til at blende i og to piskeris, så du kan lave din blender om til en yderst kraftfuld håndmixer.

"Standard tilbehøret"...

“Standard tilbehøret”…

Hermed den kraftigste håndmixer du kan forestille dig...

Hermed den kraftigste håndmixer du kan forestille dig…

Selve Testen

  • Pesto: 49 sek. – testet 1 gang
  • Humus: 2 min. 41 sek. – testet 1 gang
  • Frosne bær: ca . 17 sek.  – testet 30 gange
  • Milkshake med isterninger: ca. 19 sekunder – testet 30 gange
  • 150 ml. fløde pisket til flødeskumskum: 18 sek. – samme test udført med standard mixer med “turbo-funktion” 43 sekunder…
  • 150 ml.  mini-mælk pisket til skum: 36 sekunder, det blev næsten til skum
Du skal ikke undervurdere dens kræfter...

Du skal ikke undervurdere dens kræfter…

Dommen

Det er lidt som om, at der er gået inflation i at lave den vildeste og mest potente stavblender på markedet, og ja et eller andet sted synes vi godt om den slags på Gastromand – jo vildere jo bedre – ahem! Nå tilbage til virkeligheden, for nej det synes vi faktisk ikke, ikke når kræfterne overtager styringen og præcisionen af blenderen. Det er muligt, at vi har omtalt den forrige OBH First Kitchen som værende en traktor, men så er Electrolux’en en tank! Den er jo vanvittig stærk og potent, og næsten alt for voldsom. Hvis ikke man havde haft muligheden for at reducere styrker på skaftet, så ville jeg faktisk sige, at den var for svær at bruge. Første gang jeg skulle blende en smoothie til familien blev det slynget ud over køkkenbordet, da jeg selvfølgelige bare startede på den almindelig knap, dog skruet op på max, men uden turbo! Det holder jo ikke. Her taler dens længe og vægt også imod den, da den faktisk begynder at rotere lidt, hvis du ikke holder godt fast. Det er lidt som om producenterne tager en motor og tuner den til det yderste uden at tænke på, at bremser, gearstang og ophæng også skal kunne håndtere denne kraft, hvis vi lige drager en parallel til bil-verdenen.

Derudover, så har den ligesom så mange andre kraftige stavblendere det problem, at den suger sig fast til bunden af gryder eller skåle du bruger den i, du kan naturligvis bare slippe for gassen, men alligevel. Endvidere er staven så bred i bunden 6-7 cm., at den ikke kan være i mindre skåle eller beholdere. Lidt klodset!

Når det så er sagt, så er den jo godt nok yderst effektivt og udfører opgaven, men du skal lære at tæmme den og bruge den, ellers bliver det noget rod for dig. Når du så har lært det, så kan den så også pulverisere isterninger, frossen frugt og sikkert også metal til atomer uden at brokke sig. Den er også meget hurtigt, og en hel gryde med fx græskar som skal blendes er klaret i løbet af sekunder – ikke minutter, konsistensen er cremet som producenten lover, og skal du lave meget suppe, så er denne et ganske godt bud.

skala 3

 

 

Tekniske specs:
700 watt
Ekstra lang, aftagelig blenderstav 25 cm.
Velouté knive
Ekstra lang ledning
500 ml hakketilbehør
Variabel hastighedsvælger
Inkl. ekstra stor kande med låg på 1 l
Pris: 999,-
Forhandlere findes her.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. lotte leonhard

    Jeg kan desværre ikke afprøve opskrifterne – som lyder lækre – da jeg kun kan komme ind på forsiden – øv øv – den fasan ville jeg prøve at lave.

  2. Fasan siger du Lotte? Jeg er ikke helt med? Har du måske ramt et forkert indlæg? Dog skal jeg undskylde, at Gastromand har været en kende sløv og at det muligvis har været lidt svært at lægge kommentarer op, vi arbejder på at forbedre.

Smid en kommentar