Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. december 2018

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Den perfekte Cheeseburger

Den perfekte Cheeseburger
Familiefaren

Har du som os også lavet stort set alle de burgere du overhovedet kan finde på? Alt er testet, lavet, sammensat på kryds og tværs og ideerne er bare ved at være svære at få? Dont worry – sådan har vi det også – oftest kun omkring 5 sekunder, for så kommer der ny inspiration ind fra venstre! Denne opskrift er sick, og er du bange for kalorier så løb for Guds skyld! Det er nemlig en smuk blanding af smør, bacon og ost – tæt på vulgær – så planlæg en lille diæt efter dette måltid…

Indrømmet – Matty Matherson som er min store inspirationskilde og mit idol lige nu – Jamie Oliver må lige stå i skyggen lidt. Han er nemlig fucking awesome og fed (også bogstaveligt talt!) – han er Jack Black 2 – han er halvskør – han elsker at lave ren vanvid i køkkenet, han er klodset og naturlig og så går han all in på ekstreme retter – fx ved at smide en pakke smør ned til 250 gram bacon – why? Fordi han er insane og laver det vildeste mad! På Gastromand hyler vi ham…

Matty Mathersons Cheese Burger…

Udover at vi skal savle lidt over Mattys lækre burger så skal vi faktisk også lige have testet Cook Perfect termometret igen for at se om de ikke kan sikre, at denne bøf bliver helt perfekt.

Cook Perfect…

Hvis du ikke allerede kender Cook Perfect så hermed en kort introduktion. En flok gutter fra Aalborg har skabt lidt en af en revolutionerende gadget som kan sikre, at du ikke laver fejl når du steger dit kød. Det er faktisk blevet idiot-sikkert – næsten i hvert fald.

Klar til stegning…

Hvorfor ikke bare købe et “normalt” termometer?

Well – det kan du sådan set også godt – men hele udfordringen er, at det er kernetemperaturen som afgør hvordan dit kød i sidste ende bliver, altså er det i kernen hvor du skal sikre dit slutresultat. Desværre er det sådan, at de eksisterende termometre som findes på markedet i dag kun har ét målepunkt og rammer du bare 1 cm forkert kan det betyde en forskel på op til 10 grader – tænk lige hvad det vil gøre ved en oksefilet! Det kan gå hen og bliver ret kritisk. Men i stedet for jeg ævler som altid, så kunne vi i stedet lige give det et skud i denne burger.

Vi ruller….

Hvis du kommer over ca. 5 minutter så kan Cook Perfect faktisk også give et bud på tiden det vil tage af færdiggøre maden…

Nogle gange bliver jeg lidt for ivrig med varmen og det betyder faktisk at bøffen får en kende for meget – det vil vi ikke have her. Så vi får lige assistance. Hvis du kommer over ca. 5 minutter så kan Cook Perfect også give et bud på tiden det vil tage af færdiggøre din mad. Mig bekendt er det ikke en funktion, som findes ved andre termometre endnu.

5.0 from 1 reviews
P&L Ultimate Cheeseburger
Forfatter: 
Kategori: Dinner
Køkken: Matty Matherson Inspiration
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Bacon and Onion Jam
  • 400 gram hakket oksekød - omkring 12 % kød
  • 250 gram bacon som du henter ved slagteren!
  • 2 skiver af din favorit ost til hver burger
  • 500 gram løg
  • 1 dl rødvinseddike
  • 50 gram smør
  • Salt og friskkværnet peber
Mayo/pickles (easy tatarsauce)
  • 1 lille løg
  • 1 lille bundt hakket persille
  • 3 store spsk hjemmerørt mayo eller Hellmanns!
  • 3 store drueagurker
Tilberedning
Bøfferne
  1. Form to gode bøffer og giv dem en god omgang salt og peber
  2. Steg dem til de er medium/rare
  3. Udfør resten. Når du er done, så skal du have en ordentlig omgang Bacon and Onion Jam ovenpå bøfferne imens de er på panden og så tilsætter du lige et par skiver ost også. Hvis du har et låg til panden så lægger du lige det på og lader det dampe så det smelter sammen til en perfekt ensartet masse - fucking yes!
Bacon and Onion Jam
  1. Skær dit bacon ud i 2x1 cm ca.
  2. Varm en gryde op og steg det gyldent og indtil det har smidt næsten alt fedt.
  3. Tilsæt smør - I know - its sick! Do it - Do it!
  4. Skrue ned til middelsvag varme.
  5. Tilsæt så løg og rør det hele godt sammen.
  6. Tilsæt eddike og lad det simre i 2 timer.
Mayo/pickles (easy tatarsauce)
  1. Skær drueagurkerne ud, høg løg og persille
  2. Bland det hele med mayoen - lad det trække indtil du skal spise
Burgeren
  1. Så skal der samles.
  2. Varm bollerne (hehe)
  3. Giv den en god klat tartarsauce
  4. Så bøffen og lidt ekstra tartarsauce!
  5. Eat

 

Hemmeligheden her er 100 % denne “Bacon and Onion Jam” som Matty er ret vildt med. Den er utrolig smagsrig og ja temmelig kraftig og bestemt ikke kalorielet. Den stammer vist fra hans restaurant Parts and Labour så vidt jeg kan forstå. En skønne dag kommer jeg til at besøge den og ikke mindst Matty (fingers crossed)…

Bacon og smør…

Masser af løg…

Hvad drikker du hertil? Du drikker en god IPA med noget bitterhed og noget modspil til dette orgie af synd. Jeg ville nok ikke gå med vin hertil, man kunne godt – men øl er bedre her.

Lækker IPA!

Blandingen er løgene som bliver en kende syrlige og sødmefulde med den smeltende møre bacon, ost og tatarsaucen er intet mindre end himmelsk! Faktisk må jeg give Matty ret i at dette er tæt på den ultimative cheese burger.

Perfekte bøffer med “Bacon and Onion Jam”…

Fungerer det så? Ja for pokker – det gør det helt sikkert – jeg måtte lige google lidt for at undersøge temperaturen i en hakkebøf og så måtte jeg teste et par gange – den skal ligge på ca. 55 grader. Men det fungerer og Cook Perfect leverer og holder hvad de lover. Reelt tror jeg ikke deres hensigt har været, at deres termometer skulle bruges i en hakkebøf, men det er hermed testen og gennemført. Hvis du vil vide mere om termometret, så kan du kigge på vores ønskeseddel for 2018 hvor det står ret højt.

Matty Mathersons Cheese Burger…

En lille ting jeg vil ændre næste gang er, at lave bøfferne lidt mindre – Matty laver dem på 200 gram og det er altså i overkanten – de bliver for tykke i forhold til bollen, så dem vil jeg lave på 150 gram. Ellers så fungerer det helt perfekt!

Hvis den står på tømmerbasser derude, så er dette afgjort en “life-saver”… 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Daliborka

    Hej :)

    Vil det sige, ingen tilbehør til den lækkre Cheeseburger, tænker på tomat, salat osv?
    Ville det ødelægge smagen?

    • Hej Daliborka,

      Jeg har faktisk lige smidt et salatblad i bunden for at sikre at alt kødsaften ikke løber ned i bollen – men ellers så er det ikke nødvendigt her :-)

      • Daliborka

        Hele familien ELSKEDE Matty Mathersons Cheese Burger…
        Tak for opskriften :)

        PS. og det er virkeligt ikke nødvendigt med andet.
        MUMS

        • Tak for rosen – husk at følge Matty :-) Han er awesome!

  2. Jeg har en mistanke om, at det skal være omkring 12% fedt og ikke 12% kød i det hakkede oksekød :-)

    • Haha – ja det er en god ide! Tak Jens… Jeg er næste ked af, at ingen har skrevet noget om Matty Matherson – det er måske bare mig som synes han er virklig fed :-)

  3. Palle Thulsted

    Har I virkelig endelig opfundet en cheeseburger uden ost ? :)

    • Mega – sorry Palle – vi har vist for meget at se til – opdateret! Fyr den af!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: