Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. september 2020

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Hjemmelavet Hyldeblomstgin

Hjemmelavet Hyldeblomstgin
Webmasteren
Hyldeblomst-infuseret gin der dufter og samger af dansk sommer!

Medmindre du bor på stenbroen, kan du næsten ikke gå uden for en dør uden at støde næsen ind i en hyldeblomstbusk i fuld flor!

Det åbenlyse er naturligvis at omdanne de aromatiske blomsterkroner til hyldeblomsaft, men det er næsten for nemt og heller ikke meget gastromand over, vel?

Nej vi giver den lige et hak op på machoskalaen og laver en hyldeblomstinfuseret gin, der både dufter og smager af dansk sommer! Top den med din favorittonic og tørrede citronskiver og du har en killerG&T!

Jeg har valgt at lave hyldeblomstginnen med Beafeater, som er min go-to standardgin, men du kan naturligvis lave den med egen personlige favorit.

Enough talk, lets go!

Hyldeblomstgin

Hyldeblomst-infuseret gin der dufter og samger af dansk sommer!
5 fra 6 stemmer
Forb. tid: 21 minutter
Tilb. tid: 2 days
Forfatter: Webmasteren

Ingredienser

Hyldeblomstgin

  • 1 Flaske gin
  • 20 Skærme Hyldeblomster
  • 1 Citron

Garnish

  • 1 Citron

Sådan gør du

Hyldeblomstgin

  • Skær citronen i tynde skiver
  • Ryst hyldeblomstskærmene fri for evt. insekter
  • Prop citronskiver og hyldeblomstskærme i et patentglas eller lignende
  • Hæld gin over
  • Luk låget og vend glasset et par gange
  • Stil Glasset køligt og mørkt

Efter 24 timer har ginen en SUBTIL duft og smag af hyldeblomst og citron

    Efter 48 timer har ginen en MARKANT duft og smag af hyldeblomst og citron, samt fået en let bitterhed

    • Si ginen 2 gange igennem et rent klæde - ex et viskestykke
    • YOU ARE GOOD TO GO!
    Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

    SKÅL og nyd varmen!

    Skal du have lavet hyldeblomstgin?

    Stik os en kommentar

    Kommentarer

    1. 5 stars
      Jeg regner med, du tager imod bestilling? 😉

    2. Jette Sauerberg

      Dejlig opskrift, men pas nu på. Ikke alle hyldeblomster er gode: “Obs: Tag ikke fejl af Hyld og Druehyld. De ligner hinanden, men druehyld er giftig. Druehyld blomstrer i april-maj. Blomsterne er gulgrønne og sidder i små toppe – ikke i flade skærme”
      Vi burde være ovre blomstringstiden for druehyld, men man kan aldrig vide.

      PS: Det er er længe siden Mads har skrevet noget. Er han holdt op?

      • Helt korrekt Jette.

        Og ja, Mads er ikke længere en del af Gastromand, så du må nøjes med alle os andre;)

    3. Tak for den dejlige opskrift! Det lyder super godt, så det skal absolut prøves selv.

    4. KA

      Skulle der måske ligge en opskrift til jeres absurd flotte tørrede citroner som garnish?

    5. Rikke

      Er lige nu ved at lave hyldeblomstsaft. Det skal lige trække 3-4 dage på køl, inden saften skal hældes gennem et klæde så jeg får bulpen siet fra.
      Jeg havde tænkt at bruge bulpen bestående af hyldeblomst skærme, ØKO citroner og appelsiner til at komme i et glas med en flaske gin og lade det trække et par dage inden jeg vil sigte bulpen fra igen.
      Mon nogen har erfaring med at lave hyldeblomst gin på den måde?🤔 Der vil self komme lidt sødme i ginen fra saften der sidder tilbage i bulpen, men tænker lidt at det kan agere sirup
      Nogen med erfaring med at lave Hylde-familien på “min” måde???😅

    6. Rikke

      Der skal self stå hylde-gin😅

    Smid en kommentar

    Opskrift Vurdering