Gastromand.dk | 22. November 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

#tuesdayGT IV: Smagsbombe fra de dunkle tyske skove

#tuesdayGT IV: Smagsbombe fra de dunkle tyske skove
Sjønne

I denne uge er der virkelig smæk på smagen i både gin og tonic. Jeg har valgt en gin der absolut ikke er traditionel, med et utroligt spændende smagsspektrum der her kombineres med en ligeså smagfuld tonic.

Fra Schwarzwald i det sydlige tyskland kommer den aromatiske Monkey 47 gin. 47 fordi alkoholprocenten er på 47%, men også 47 for antallet af botanicals, altså smagsgivere, der bruges til at fremstille gin’en. Med hele 47 botanicals er der lagt i ovnen til en hyperkompleks smag, der varierer fra de mere klassiske enebær, cassia, koriander over eksotiske ting som citrongræs, hyldeblomst, jasmin, lavendel osv. Duften er pakket med blomsternoter, frisk citrus, men også klassisk enebær. Smagen er meget parfumeret, men aldrig kvalm. En 50cl flaske koster ca. 390kr og kan købes hos ret mange danske forhandlere efterhånden.

Prøv også: Tuesday G&T: Svensk enebærkick

 

monkey47_syre6

 

Denne gin var en af grundene til at jeg fik interesse for netop gin. Godt hjulpet på vej af nogle meget inspirende anmeldelser på http://enverdenafgin.com/. Her kan du læse mere om Monkey 47 og mange andre gins. Jeg kan også kun anbefale dig at give den gode blog et like her http://www.facebook.com/CphGinClub (facebook-aliaset for enverdenafgin.com).

Prøv også: Tuesday G&T: En blød start med Jensen Gin

 

monkey47_syre4

 

Egentlig plejer jeg ikke at putte garniture i en G&T med Monkey 47. Der er så rigeligt med smag i forvejen synes jeg. Her har jeg dog forsøgt at tilføre en smule syre og bitterhed ved at bruge min hårdføre havesyre fra altankassen. Det er slet ikke så tosset.
Jeg tog en 3-4 blade havesyre og skyllede dem godt – smed dem i en cocktailshaker med en masse isterninger. Det rystede jeg så godt indtil havesyren var godt smadret og hældte isen (minus det afsmeltede) i et glas sammen med gin’en.

 

monkey47_syre3

 

Valget af tonic faldt på Fentimans Tonic water. En ret smagsrig fætter der er letgæret med smagsgivere som bl.a limeblade og enebær. Den har en let “staldet” smag men frisk på samme tid. Det er lidt samme fornemmelse der kan være på ældre Champagner. Jeg kan også anbefale at drikke Monkey 47 med Fever-tree tonic. Det er en lidt lettere sag med knap så meget punch og rundere sødme.

Alt i alt så er denne uges G&T en lidt crazy smagsbombe. Parfumeret, frisk, kompleks und so weiter. Hvis du beslutter dig for at investere i en flaske Monkey 47, så køb to. Det er sådan en flaske der lige skal hives frem når man har en gintvivler, eller en whiskeynørd der lige skal ned på jorden mht. kompleksiteter i sprit. Her får man kamp til stregen!

 

monkey47_syre2

Animation fra Enverdenafgin.com - Max den crazy ginabe kan bare ikke holde sig i ro!

Animation fra Enverdenafgin.com – Max den crazy ginabe kan bare ikke holde sig i ro!

 

Del din tirsdagsdrink med os på twitter eller instagram via #tuesdayGT

Smid en kommentar