Gastromand.dk | 21. November 2018

Scroll to top

Top

13 kommentarer

#tuesdayGT: En blød start med Jensen Gin

#tuesdayGT: En blød start med Jensen Gin
Sjønne

For nylig gav Gastromand dig “Mandagsbajeren”. Tirsdag vil ikke stå tilbage og vil fremover byde på Tuesday G&T! Og hvad er bedre end at trodse de lidt mindre læskende rom- og whiskytrends med forfriskende og krydrede gins. Jeg er i hvert fald blevet bidt af et galt enebær!

I det første indlæg vil jeg starte blødt ud med en helt klassisk G&T. En London Dry gin af den mere klassiske art, præget af enebær (som det bør være IMO) og de anis-elementer der kan være fra orrisrod kombineret med en mild syrlig tonic.

 

jensen-citron-pelle4

 

Her har jeg valgt en gin fra Jensen Gin – Jensen Bermondsey London Dry Gin. Ja, navnet klinger dansk, og det er det også! Den tidligere IT-mand fra bankverdenen Christian Jensen, producerer denne gin i London, baseret på idéer og opskrifter fra 1840’erne. Det er en gin med frisk enebærduft, citronskal og let blomsterduft. Smager man den “neat”, mærker man friskheden og den klassiske enebærsmag krydret med lakridsnoter.

Jensen Gin laver også en Old Tom variant – den er super i en Dry Martini skulle jeg hilse og sige!

 

jensen-citron-pelle1

 

Denne G&T blev garneret med citron i små stykker og ikke andet. På de kommende tirsdage vil der komme mere utraditionelle garniturer i glasset.

Tonic’en blev en mild en af slagsen; San Pellegrino Aqua Tonica. Den har en god sødme og syrlighed der kan matche citronaromaerne fra gin’en og fra garnituren. Det er en tonic der også har mild bitterhed.

Alt i alt vil jeg anbefale denne som en god begynder G&T. Det er til dem der synes at “det der gin er bare en gang grannåle”.

 

jensen-citron-pelle2

 

Del din Tuesday G&T med os via #tuesdayGT

 

Kommentarer

  1. Rene Kolmos

    Har selv lige åbnet og smagt denne gin i går. Ganske klassisk smag som du skriver, en anelse for stille i smagen (ligesom Geranium) til mine smagsløg. Ser frem til de kommende G&T tirsdage :-)

    Mine favoritter er Monkey Club, Hendricks (uden agurk) og Tanqueray No. 10 med en slice ingefær.

    • Når man i perioder har interesseret sig for de mere spiced eller florale gins, så er det rart engang i mellem at få en helt klassisk gin i høj kvalitet. Og så går man i hvert fald ikke galt i byen med en Jensen :)

      Hendricks uden agurk – ja, den variant strejfer jeg nok også i et kommende indlæg. Kan nu meget godt lide at bruge garnituren som smagsforstærker. Og så kommer man jo ikke uden om at der er agurkesmag i Hendricks…

  2. Tuesday G&T – genialt koncept!

    • Ja, ikke? Det fungerer faktisk også OK om onsdagen.. og de andre dage også :)

  3. Spillekant

    Mangfoldigheden længe leve!
    -men personligt foretrækker jeg The Botanist fra Islay

    • Botanist har jeg stadig til gode at smage. Har en laaaang liste over flasker der skal indkøbes :)

  4. Fantastisk koncept!

    Mén, vil I ikke nok frem over skrive hvilket prislejen den fine gin ligger i, og også meget gerne hvor den kan købes (gerne et website?).

    Jeg kan nævne, at denne gin i hvert fald kan købes hos Vinens Verden i Odense, til omkring 350 kr (har ingen relation til butikken, ud over at jeg elsker at handle der).

    • Hej Mads

      Jeg skal nok angive et ca. prisniveau på flaskerne med lidt info om hvor den kan skaffes fremover. De danske forhandlere er desværre ikke helt oppe i gear endnu, så nogle af de kommende gin og tonics fås nemmest via udlandske webshops.

  5. Niklas BK

    Kunne man ikke garnerer med evt. noget lakridsrod få at få en GT, med lidt mere kant?

    • Jo, det kunne man sagtens! Hvis du holder øje de kommende tirsdage kan jeg love dig at der er en G&T garneret med lakrids på programmet :)

      Denne første Tuesday G&T valgte jeg at holde rimelig klassisk. En smooth gin med klassisk garnish.

  6. Niklas BK

    Spændende! og genialt koncept/blog! :)

Smid en kommentar