Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. november 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

#tuesdayGT XIII: Copenhagen Dry Gin

#tuesdayGT XIII: Copenhagen Dry Gin
Sjønne

Danmark kan bare det shit. Gin altså. Nu er det københavnernes tur til at vise hvad de kan. Og jeg skal love for at det er gin med smæk på! Copenhagen Distillery laver gin med en klar filosofi omkring få botanicals og en spritbase man selv laver.

Copenhagen Distillery har hjemme i Bryggergården i Kastrup. Der har Henrik Brinks etableret sit mikro-destilleri hvor hans mission er at lave nyfortolkninger af gængse spritustyper og likører. Spiritus der kan overraske og glæde, som han selv beskriver det. Og du kan roligt forvente at blive overrasket og glad.

copenhagen_gt_5

I denne uges #TuesdayGT er det den første gin, ”Dry Gin” der skal i glasset. Det er en såkaldt single estate gin, fordi både spritbasen og redestillation laves under samme tag.

copenhagen_gt_3

Der benyttes kun meget få ingredienser til ginnen. Spritbasen laves på honning tilsat propolis som er et bi-produkt (heh!) fra staderne. Eneste botanical er enebær. Det er lidt af et sats vil nogen sige, men med en god kvalitet enebær og en smagfuld base, så spiller det altså bare max. Og gin skal altså smage af enebær.

Smagsprofilen er let krydret med de varme smage fra honningen, den afløses af pebernoter og en utrolig frisk og næsten mentholagtig enebær. Her er det også den førnævnte propolis der skinner igennem. Enebærsmagen får på den måde en forstærkning.

copenhagen_gt_2

Og hvad gør man så med sådan en gin, til en G&T? For ginelskeren der har hang til enebær, vil man gå efter en tør tonic der kan lade alle enebærnoterne få masser af plads. Så den vej er jeg faktisk gået. Gents Swiss Roots Tonic Water har en forholdsvis svag sødme så det hele ikke bliver for afdæmpet.

copenhagen_gt_1

Men for at det ikke skal blive for råt og tørt det hele, har jeg valgt en sød garniture der ikke skal i glasset, men serveres on the side.

Det er et stykke honeycomb, altså en hård honningkaramel med masser af luftbobler i.

Jeg tog simpelthen bare 100 gr rørsukker og 25 gr af den fineste blomsterhonning jeg kunne finde og smeltede det hele til en gylden karamel og tilsatte en halv teskefuld bagepulver så det hele skummede godt op. Hæld det i et fad med bagepapir og lad det afkøle. Så har du en lækker knasende honningkaramel.

Denne lille side-garnish kan man så nippe af i mellem slurkene og selv tilpasse sødmen. For at fuldende denne G&T, gav jeg den også en god kvist timian i glasset. Det både dufter dejligt og understøtter ginnens friskhed ret godt.

copenhagen_gt_7

Husk at dele din #tuesdayGT med os på de sociale medier – bare giv den gas!!!

Hvis du har mod på flere lækre drinks, så tag et kig på Sjønnes Barskab eller følg med på Instagram: @sjoennemayn

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Karsten

    Hvor går grænsen mellem en 1-botanical gin og en enebær-vodka. Og er det ikke meget lig Chase’s juniper gin/vodka?

    • Forskellen kan ligge i at når det er en botanical er det som regel tilsætning før destillering. Enebærvodka kan jo være mange andre ting, uden at decideret være kategoriseret som gin. Og man kan jo også i mange tilfælde kalde gin for en slags flavoured vodka.
      Der er ikke voldsomt mange regler for hvornår noget må kaldes gin. Så vidt jeg ved er det kun London Dry metoden der foreskriver at der kun må tilsættes vand efter destillationen.

  2. Jacob Handberg

    Fantastisk ide med den lille honningsag til når nu det er en honning-sprit base´- lækker detalje. Tror jeg skal se om jeg kan opdrive sådan en flaske køv’nhavner gin.

    Hvis der er brug for lidt inspiration til næste G&T kan jeg anbefale the Alchemist Copperhead gin fantastisk aromatisk, klar og frisk i smagen.

    • Du skal helt klart prøve kjøwenhauneren. Det er en utroligt spændende gin (og godt håndværk).

      Copperhead er på min to do liste! ?

Smid en kommentar