#tuesdayGT X: Ny nordisk Gin & Tonic på skovtur | | Gastromand.dk #tuesdayGT X: Ny nordisk Gin & Tonic på skovtur – Gastromand.dk

Gastromand.dk | 20. October 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

#tuesdayGT X: Ny nordisk Gin & Tonic på skovtur

#tuesdayGT X: Ny nordisk Gin & Tonic på skovtur
Sjønne

En ny dansk gin har ramt markedet. Undertegnede var selvfølgelig klar med gintørsten i forreste række! Det er nu dejligt at gin efterhånden har fået så meget opmærksomhed at vi i Danmark også vil lege med.

Nordisk Brænderi, der har skabt denne nye danske gin, er en producent der bl.a er kendt for at lave æblebrændevin. Ginnen hedder Nordisk Gin, og er et fornuftigt bud på en nordisk stil inden for gin. Til lanceringen for nylig ifbm. den femte Copenhagen Gin Walk (følg med på facebook, hvis du vil vide hvornår det går ned igen!) havde jeg fornøjelsen af at høre en fortælling om Nordisk Brænderi og i særdeleshed om denne nordiske gin.

Tørstig efter flere Gin & Tonics?

Anders Bilgram (manden der tryller med kobberkedlen), fortalte med stor entusiasme om tilblivelsen af ginnen og med de særheder der er introduceret. Bl.a. er der tilføjet æblebrændevin som en del af spiritusen. Smagsgiverne udover de mere traditionelle spænder vidt: Multebær, havtorn og hybenrose giver frugtpræg og parfume – og en helt speciel grønlandsk urt kaldet qajaasat, giver den en rund urtet smag.

 

nordiskgintonic5

 

Alt i alt et ret utraditionel produkt, temmelig langt fra klassisk london dry.

Her er Nordisk Brænderis video fra lanceringen:

 

 

Til lanceringen på The Bird and The Churchkey i København, fik vi den serveret som G&T garneret med frisk salvie og hindbær. Jeg har valgt at gå lidt den samme vej, men knapt så voldsomt som med salvie.

 

nordiskgintonic4

 

For nyligt blev jeg introduceret for den schweiziske tonicvand Gents Swiss Roots Tonic Water. Den har en, efter min mening, perfekt sødme og en fornuftig bitterhed. Neutral nok til at man kan smage alle aspekter af ginnen, og med en sødme som på en god måde agerer smagsforstærker.

Da jeg var en tur i skoven for at hente svampe til min morgenomelet (Hold nu kæft, det lød overskudsagtigt!) fandt jeg nogle af de sidste meget modne brombær, og lidt røllikeblade.

 

nordiskgintonic2

 

Rølliken skal lige “vækkes” før den tilføjer noget duft og smag. Læg bladene på køkkenbordet og giv dem et hårdt dask med håndfladen. Jeg smed dem i glasset med nogle af de modne brombær (hvis du bruger bær fra supermarkedet kan det godt være du skal skære dem i halve først) og fyldte glasset op med is og den lækre Gents tonic.

 

nordiskgintonic3

 

Husk at dele din #tuesdayGT med os på de sociale medier – bare giv den gas!!!

Hvis du har mod på flere lækre drinks, så tag et kig på Sjønnes Barskab eller følg med på Instagram: @sjoennemayn

Smid en kommentar