Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

38 kommentarer

Real Fast Food: The Pepper Jalapenos Burger

Real Fast Food: The Pepper Jalapenos Burger
Gastromand

Jeg har vist advaret om denne opskrift adskillige gange, så nu er det på tide, at det bliver skudt afsted. Jeg har muligvis ævlet om denne oplevelse før, så det er muligt at der er lidt gentagelse, men det må du altså leve med…

Jeg er på vej hjem fra Bangalore, Indien hvor jeg har besøgt vores IT-afdeling (nej ikke Gastromands…). I flyet på tilbagevejen sidder jeg ved siden af en ærke amerikaner fra Texas, som tilsyneladende synes min imitation af Bill Clinton er vældig morsom (det er den i øvrigt også;-), så vi falder i snak. Jeg spørger ham på et tidspunkt om hans favoritburger (naturligvis), da jeg tænker han må have en holdning til den slags – og det han har! The peberjack jalapenos burger, som de laver på en lokal grillbar i hans hjemby, svarer han. På den 9,5 timers lange flyvetur hvor maden primært består af tør kylling eller vegetar får jeg de sygeste abstinenser og fantaserer om hvordan jeg skal lave og smovse denne burger, når jeg kommer hjem.

I sidste weekend oprandt dagen så endelig, og det blev seriøst godt! en sikker TOP 3 placering over de bedste hjemmelavede burgere jeg har fremstillet (og det er ikke så få) – vi taler tilfredshedsgaranti her!

 

Take two...

Take two…

 

 

The Peber Jalapenos Burger

5 fra 4 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bøfferne

 • 500 gram af det bedste hakkede oksekød du kan finde
 • ½ tsk cayenne peber
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk peber
 • ½ tsk chili i flager
 • ½ dl fint hakket rødløg
 • 1 spsk engelsk sauce
 • 1 spsk fish sauce
 • Olie til stegning

Rødløg/chili

 • 2 store rødløg
 • 3 spsk jalapenos
 • 2 tsk chili i flager
 • Olie til stegning

Burgerboller

  Tilbehør

  • Yellow sennep
  • Heinz - Ja du læste rigtigt
  • Hellmans Mayo eller din egen hjemmerørte med chili
  • Tortilla chips
  • Et par skiver gouda chiliost
  • Iceberg
  • Se link på siden

  Sådan gør du

  Bøfferne

  • Rør det hele grundig sammen og stil det på køl i 30 min.
  • Varm en stor pande op med en god sjat olie og form dem perfekt runde, snyd gerne med en anretter ring.
  • Når du vender dem smider du osten på og lader dem stege færdige.

  Rødløg/chili

  • Skær løgene i skriver og varm en pande op med olie.
  • Smid hele molevitten på og steg det i 3-4 minutter, til løgene er faldet sammen og har taget lidt farve.

  Burgerboller

  • Se link på siden.
  Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

   

  Chili in four different ways...

  Chili in four different ways…

  Amerikansk sennep - og nej det laver jeg ikke selv til denne burger... deal with it!

  Amerikansk sennep – og nej det laver jeg ikke selv til denne burger… deal with it!

  Beefs in the making...

  Beefs in the making…

  Tilbehøret blev naturligvis pommes frites, hvor der var en lille battle imellem min faste OBH frituregryde og Tefals Actifry, som du senere kan læse en lille test af. Jeg siger ikke hvor nedenstående pommes frites kommer fra – her må du selv gætte eller vente til weekenden.

  Battle: It has begun - test af Tefal Actifry følger...

  Battle: It has begun – test af Tefal Actifry følger…

  Standard tilbehør...

  Standard tilbehør…

  Chili og rødløg...

  Chili og rødløg…

  Jeg elsker sesam!

  Jeg elsker sesam!

  For at se burgerbollerne klik her

  Take one...

  Take one…

  Så er det vel bare tilbage at sige tak til min amerikanske rejsekammerat for at give en dansk madblogger inspiration til denne burger. Den blev justeret en del. Jeg kunne ikke opstøve Pepper jack cheese – hvis du ved, hvor jeg kan skaffe det, hører jeg gerne om det.

  Velbekomme!

  Stik os en kommentar

  Kommentarer

  1. Thank you for sharing this. It looks delicious. If you dined at Wendys before then, take a Wendys survey to win some offers for your next visit.

  2. Randi

   Super star burgere, jeg har brugt denne opskrift rigtig mange gange, den er genial.
   De sidste to gange har vi sous vide bøfferne i nogle timer og så op på grillen med dem 👌.
   Mvh Randi

  3. Mikkel

   5 stars
   Lige et heads up.
   Netto har haft pepperjack som spot.
   Jeg så det ved et tilfælde i går.
   Købte et par pakker og glæder mig til at se hvordan den er.

   • DET ER SÅ VIGTIGT MIKKEL! Har godt set det – Føtex og endda Fakta har også haft det! Jeg nappede også en pakke og spiste den alene – lidt i smug – skammede mig ikke :-)

  4. Søren B.

   5 stars
   Jeg lavede denne her til aften. Virkelig god. Lavede 3 bøffer, spiste den ene og smed de to andre i fryseren til på søndag hvor jeg får en kammerat på besøg…og så skal der spise burger igen. :-)

   Desværre måtte jeg gå på kompromis og bruge supermarked-burgerboller fordi jeg ikke lige havde tid til at bruge 6 timer på at lave mine egne på en hverdagsaften (hey, man må handle når lysten er der alligevel). På søndag må jeg desværre også gøre det samme…men næste gang bliver om 2 uger og så jeg nok teste jeres Brioche Burger Boller. ;-)

   • Hey Søren – tak for rosen da – fedt! Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem, men mon ikke det bliver nogenlunde, hvis de bare tøer langsomt op? Mht. til købeboller, så er du tilgivet – nu skal det helst ikke ud, men det kommer vi faktisk også til at gøre – nogle gange har man bare ikke lige tiden til det – og det er sgu helt okay! Se lige denne – har bliver vi taget på fast gerning :-)

    http://www.migogminmad.dk/opskrift/klassisk-burger-med-salat-og-bacon/?sb=undefined

    • Søren B.

     Hah, den havde jeg allerede set og blevet inspireret af…men i mangel af kiks knuste jeg bare nogle tortillachips (med chili) og kom dem i kødet også. Det blev episk. :-D

     …og jeg tror sg* jeg spiser de frosne bøffer en dag jeg er alene, så jeg har købt friskt oksekød til burgerne i morgen i stedet.
     …jeg kan jo ikke byde mine venner på mindre end det bedste, vel? ;-)

     Keep up the good work. :-)

    • Fedt Søren og god ide med tortillachips! Og nej som Kim Larsen sagde – det bedste til mine venner! :-) Tak for rosen!

  5. Michael Michael

   5 stars
   Opskriften er helt klart godkendt herfra! Har aldrig prøvet at putte fish sauce eller engelsk sauce i fars, men det gav virkelig burgeren en ekstra lækkerhed. Jeg er lidt i tvivl om jeg synes burgeren blev for stærk og at det tog lidt af smagsoplevelsen, men det er vel ikke en chili burger for ingenting ;)

   • Hej Michael – tak for det da – det er bestemt også en af dem, som vi får aller flest roser fra – sjovt en lille tur fra Indien og en samtale med en Amerikaner kan skabe inspiration til en lækker burger! Og ja, det er knald på chilien – jeg er ret godt til stærk mad, så for mig er det lige i skabet! :-)

  6. Allan Henriksen

   5 stars
   Vi har fået den seks-syv gange på et par måneder, og elsker det spark chilien giver. Den tager virkelig ladegreb. Fish- og engelsk sauce har jeg ellers aldrig brugt til noget (fish sauce lugter ikke så indbydende), men det pifter kødet helt vildt op, virkelig lækkert, og når man så lige smider et par Tortila Chips på, får man også noget sprødt og crunchy med i handlen. Jeg bøjer mig i støvet for opskriften.

   • Tak Allan, det varmer sgu her den 1. december i vores kolde tid. Men ja helt enig da, det er en fed burger, faktisk blevet vores favorit lige pt. og det selv om, at Århusianeren, Webmasteren og jeg selv faktisk lavede en pulled-duck-jule-burger i fredags, den kommer i øvrigt snart – stay tuned!

  7. Kokken

   Præcis,ingen grønt det er noget der spises efter vi er gået i seng.Kød ost bacon og måske en lille snert af en saltet agurk og røget chipotle relish :-))))

  8. Maja-Louise

   Den ser fantastisk lækker ud. En skam alt har lukket her kl 2 om natten, men måske burger til morgenmad;)

   • Det er præcis den slags kommentarer, som gør at vi elsker at lave det vi gør her på Gastromand! Burger til morgenmad er jo bare et koncept som venter på at blive til en realitet! På Gastromand hilser vi det velkommen, derfor har jeg aftalt med Webmasteren at vi i weekenden lige mødes til lidt morgenmad, som bliver vores breakfast burger, som du kan se i vores kommende kogebog! :-)

    • Maja-Louise

     Jeg stemmer på at morgenmads burger bliver det nye sorte;). Godt brød, masser af kød og lidt grønt, så kan det da ikke blive bedre;). (Og måske jeg ville begynde at spise morgenmad)

    • Ingen grønt i Maja-Louise :-) Vent til du ser kogebogen – det er den fedeste opskrift! Den er lavet ud fra english-breakfast konceptet… som the fuld english breakfast!

  9. Allan Henriksen

   Godkendt med 5 ud af 5 stjerner. Smager lækkert, og man får varmen af chilien. :-)

   • Tak for rosen Allan! Jeg forsøgte mig med nogle “birds eye-chili” sidste gang – hold nu kæft de er stærke :-)

  10. Jesper

   French’s kan blandt andet fås i SuperBest.

  11. Karsten

   Hvor kan man købe French´s classic yellow?

   • Hej Karsten.

    Jeg er ret sikker på, at du bl.a. kan få den i Rema1000! :)

  12. Jesper Christensen

   Lyder lækkert. Kan man erstatte engelsk sauce med worcestersauce?

   • Lars

    “Engelsk sauce” er det samme som “Worcestershire sauce” ;-)

    Måske tænker du på “HP Sauce”, men det er ikke det samme som “engelsk sauce”, selvom det er opfundet i England.

    • Lars

     Well, det kan måske diskuteres, men i de allerfleste tilfælde gælder, at hvis der står “engelsk sovs/sauce” i en opskrift, så menes der Worcestershire Sauce. Altså den “tynde” type sauce fra Lea & Perrin, Heinz eller Beauvais, og ikke den tyktflydende HP Sauce (som også kommer fra Heinz).

    • Lige præcis Lars godt svar – men man kan faktisk både få en hvor der står “Engelsk Sauce” og “Worcestershire sauce” – så hvis det er det du mener så er svaret ja, og ellers tror jeg skam også godt lige HP Sauce kunne smide i :-) Som Peter Falktoft siger – “Fyr den af!”

  13. Michael

   Fåk, nu blev jeg også sulten… Og klokken er kun 8.

  14. Jane Hørlev

   Den ser jo vanvittig god ud også burgerbollerne. Dem kan jeg til gengæld ikke finde dit omtalte link til (måske fordi jeg læser din side via iPad)

  15. Thossen

   Hvor var den super god. Jeg blandede friske jalapeno i rødløgene:) og den sure sennep passer perfekt til… Ny yngligsburger:)

   • Præcis Thossen – det manglede jeg faktisk lidt på dagen, det havde lidt givet det sidste chili-kick og tak for rosen med sennepen, jeg kunne godt frygte nogle ville synes, at vi skulle lave skidtet selv, hvilket vi bl.a. også har gjort i vores kommende kogebog, men lige her, så var det altså denne american-style-mustard som fik lov at komme på banen!

  16. Hvor ser den vild ud!! Den skal helt sikkert på madplanen i næste uge.. Mmm… Jeg er nemlig kun blevet mere glad for stærk mad efter jeg er blevet gravid og jeg er sikker på at de hjemmesyltede jalapeños er perfekte til denne her :)

   • Hej Elise – godt at se, at de gravide kvinder også har tid til at være på Gastromand.dk :-) God fornøjelse!

  17. Halvamerikaneren

   Ser godt ud – det må prøves. Gør evt. dig selv en tjeneste og prøv at sous vide burgerbøfferne. Jeg har anskaffet mig nogle bøfringe til formålet og det gør altså en fantastisk burger endnu bedre :)

   • Godt fif! Jeg har faktisk også overvejet, at give dem en tur i frituren, det kunne være meget sjovt at prøve – ikke det sundeste, men temmelig Gastromand-agtigt! Tak for rosen…

  Smid en kommentar

  Opskrift Vurdering