Gastromand.dk | 20. October 2018

Scroll to top

Top

15 kommentarer

Weekendtesten: Moccamaster Cup One

Weekendtesten: Moccamaster Cup One
Webmasteren

Endnu en k√łkkengadget med¬†tvivlsom brugbarhed siger du? Bring it! Ved f√łrste √łjekast virker en filterkaffemaskine der laver 1 kop og kun 1 kop kaffe som et overfl√łdigt produkt – gastrom√¶ndene er allerede i besiddelse af forskellige kombinationer af f√łlgende maskiner: Standard Moccamaster filterkaffemaskine,¬†Nespresso, manuel espressomaskine,¬†semi-automatisk espressomaskine, s√• hvad skal vi med endnu en enkeltkopsmaskine?

Det sp√łrgsm√•l har jeg naturligvis t√¶nkt mig at besvare, n√•r jeg tester Moccamasters nye Cup One der brygger √©n kop kaffe p√• 0,33l.

Holder præmisen overhovedet?

Hele Moccamaster Cup One konceptet og dermed hele grundlaget for maskinens berettigelse bygger p√• pr√¶misen om at det ikke er muligt at lave en enkelt kop kaffe p√• en almindelig filterkaffemaskine (for hvad skulle vi s√• med en en-kop-maskine?). “Det kan da ikke passe” var min f√łrste tanke…

 

moccamaster cup one1

 

 • Test 1:¬†Samme m√¶ngde vand og kaffe som anbefalet til Cup One, men p√• min normale Moccamaster – resultat: En udrikkelig tynd kop kaffe
 • Test 2:¬†25% mindre vand, dobbelt s√• meget kaffe – resultat: En drikkelig kop kaffe
 • Test 3:¬†Samme m√¶ngde vand og 3 gange s√• meget kaffe – resultat: En god kop kaffe

Konklusion

Det¬†er¬†muligt at lave en enkelt kop kaffe p√• din normale kaffemaskine, men fordi vandet l√łber s√• forholdvis meget hurtigere igennem, bliver det en dyr kop kaffe! Med andre ord holder pr√¶misen alts√• – s√• langt s√• godt.

T√łrstig¬†efter¬†flere kaffe-relaterede artikler?!

Udseende og f√łrsteh√•ndsindtryk

Jeg har altid v√¶ret glad for min Moccamaster og som en af de f√• k√łkkenmaskiner i huset, har den undg√•et k√¶restens harme, hvilket med al sandsynlighed skyldes at Moccamaster har fom√•et at lave en kaffemaskine i et stilrent og tidl√łst design, der g√łr sig godt p√• de fleste k√łkkenborde.

 

IMG_2497

 

Det ved de naturligvis godt hos Moccamaster og derfor er det ogs√• helt naturligt at Cup One, rent designm√¶ssigt, ligger op af sin ca. 5 cm. h√łjere storebror – s√• kan du jo ogs√• have begge st√•ende…

Med i kasse medf√łlger i √łvrigt filtre, 2 termokopper og en r√¶kke engangskopper til n√•r du skal p√• farten.

Materialevalg og kvalitet

Det er ikke for ingenting at Moccamaster giver 10 √•rs garanti. Cup One er i samme build-kvalitet som du kender fra den klassiske maskine – og det er positivt. Den h√•ndlavede maskine er forholdsvis tung i forhold til sin st√łrrelse og det er kun plastikdelene som ikke virker bundsolide.

Selve testen

Jeg har haft min Cup One i en måneds tid efterhånden og som skitseret indledningsvis, har jeg endnu ikke formået at lave en lige så god kop kaffe på min normale maskine. Nu de to maskiner alligevel stod ved siden af hinanden, var det jo oplagt at sætte de to maskiner op mod hinanden i en one on one Рsom sagt så gjort:

 

output_hpUNAj

 

 • 1:00 ¬†Den klassiske maskine er hurtigst ude af starthullerne
 • 2:00 Begge maskiner brygger p√• livet l√łs
 • 3:10 Cup One sl√•r fra
 • 4:00 Vandet l√łber stadig i en tynd str√•le fra Cup One’n
 • 5:00 Der drypper enkelte dr√•ber fra begge maskiner
 • 5:30 Begge maskiner stopper med at drypper

P√• samme tid som Cup One bruger p√• at brygge en enkelt kop, brygger storebroren en hel kande kaffe. Med andre ord skal du ikke anskaffe dig Cup One i h√•b om en hurtigere kop kaffe, n√•r du har travlt om morgenen – her er det Nespresso du skal kigge mod. Nej den helt store v√¶rdi fandt jeg i Cup One, n√•r jeg arbejdede hjemme og havde lyst til en friskbrygget kop kaffe eller n√•r den stod p√• l√¶ngere k√łreture.

L√¶s ogs√•: Rigeligtsm√łrs anmeldelse af Cup One

Dommen

Moccamaster One Cup er for dig der elsker din filterkaffe og end ikke overvejer en espresso eller Nespresso. Maskinen er også til dig der kun har én filterkaffedrikker i huset og som ideelt set laver én stor kop kaffe for at tage den med dig ud på gaden eller i bilen. Som beskrevet indledningsvis holder præmisen og på den baggrund skal Cup One have 5 stjerner , da der ikke er en finger at sætte på produktets kvalitet!

5/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

Hvilken type kaffe foretrækker du? Og hvornår drikker du den?!

Kommentarer

 1. Lasse

  Dobbelt shot cappucino til en stille eftermidddagssnak, hvor filterkaffen går rent ind til den tidlige morgenstund.

 2. Nespresso når det kun er mig, stempelkaffe når vi er to og mocca master filterkaffe når vi er flere.

 3. Peter Andreassen

  Jeg er k√¶mpe Japan fan og laver s√¶f√łlig kolbe kaffe. Br√¶nder selv mine b√łnner p√• en Severin popkornmaskine, bum :)

 4. Spillekant

  En kop vand h√¶ldes i en gryde, fuld kraft p√• induktionen. Imens males lige b√łnner nok til en kop kaffe, de h√¶ldes i et filter i en lille tragt (102) som stilles p√• koppen. S√• koger vandet, det h√¶ldes p√• b√łnnerne og mens det l√łber igennem, kan jeg lige n√• at aflevere den forrige kop ;-)
  Hurtigt, effektivt, penge- og pladsbesparende – og naturligvis en god kop kaffe.
  Jeg skal m√•ske lige n√¶vne, at jeg har en lille kaffekv√¶rn med beholder til de hele b√łnner og en timerknap til at justere st√łrrelsen af portionen.

  • Lyder som en god rutine Spillekant. Jeg m√• indr√łmme at Quookeren er min ven, n√•r det skal g√• st√¶rkt i hverdagene! :)

 5. S√łren L

  Aoeropress laver for mig klart den bedste enkelte kop kaffe! Jeg har efterhånden været vidt omkring, og intet har kunnet konkurrere med den. Den koster tilmed i omegnen af 300,- kr!
  Moccamaster har det problem, at der brygger kaffen ved 88 grader – alle andre anbefaler at man rammer mellem 92-96 grader – s√• skolder man ikke b√łnnerne, som tr√¶kker mange bitterstoffer ud, mens vandet er varmt nok til at b√łnnerne eksfolierer (det hvide skum som dannes).

 6. Christopher

  Hej Gastromand,

  Tak for en god test. I har overbevist mig om at dette netop er maskinen for mig, da jeg som eneboende studerende ikke beh√łver mere end en enkelt kop kaffe hist og her.

  Jeg s√łger dog en kaffekv√¶rn og vil h√łre om I kan anbefale en? Den skal udelukkende bruges til filterkaffe, s√• t√¶nker ikke umiddelbart at den beh√łves v√¶re s√• fancy?

  • Hej Christopher.

   Jeg har ikke de store erfaringer med kaffekv√¶rne, s√• jeg tror faktisk, at jeg for en gang skyld ville k√łbe den billigste jeg kunne komme i n√¶rheden af og g√łre mig mine erfaringer derfra:)

  • David

   OBH laver en ganske udmærket elektrisk kværn så længe du bare skal male til filter eller stempelkande

   Ellers kan en Jura maskine også anbefales ;-)

   • David

    Ok, der fik jeg lige oplivet en ældgammel kommentartråd. Beklager ?

 7. Claus

  Tak for anmeldelsen.

  Jeg har lige solgt min Moccamaster 10 kop med indbygget Thermokande og er nu gået ren 110% Bodum dobbeltvægget stål stempelkande.
  Dette fordi jeg finder, at stempelkanden bare giver bedre smag end min Moccamaster kan præstere HVER GANG.

Smid en kommentar