Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

15 kommentarer

Weekendtesten: Moccamaster Cup One

Weekendtesten: Moccamaster Cup One
Webmasteren

Endnu en kĂžkkengadget med tvivlsom brugbarhed siger du? Bring it! Ved fĂžrste Ăžjekast virker en filterkaffemaskine der laver 1 kop og kun 1 kop kaffe som et overflĂždigt produkt – gastromĂŠndene er allerede i besiddelse af forskellige kombinationer af fĂžlgende maskiner: Standard Moccamaster filterkaffemaskine, Nespresso, manuel espressomaskine, semi-automatisk espressomaskine, sĂ„ hvad skal vi med endnu en enkeltkopsmaskine?

Det spÞrgsmÄl har jeg naturligvis tÊnkt mig at besvare, nÄr jeg tester Moccamasters nye Cup One der brygger én kop kaffe pÄ 0,33l.

Holder prĂŠmisen overhovedet?

Hele Moccamaster Cup One konceptet og dermed hele grundlaget for maskinens berettigelse bygger pĂ„ prĂŠmisen om at det ikke er muligt at lave en enkelt kop kaffe pĂ„ en almindelig filterkaffemaskine (for hvad skulle vi sĂ„ med en en-kop-maskine?). “Det kan da ikke passe” var min fĂžrste tanke…

 

moccamaster cup one1

 

 • Test 1: Samme mĂŠngde vand og kaffe som anbefalet til Cup One, men pĂ„ min normale Moccamaster – resultat: En udrikkelig tynd kop kaffe
 • Test 2: 25% mindre vand, dobbelt sĂ„ meget kaffe – resultat: En drikkelig kop kaffe
 • Test 3: Samme mĂŠngde vand og 3 gange sĂ„ meget kaffe – resultat: En god kop kaffe

Konklusion

Det er muligt at lave en enkelt kop kaffe pĂ„ din normale kaffemaskine, men fordi vandet lĂžber sĂ„ forholdvis meget hurtigere igennem, bliver det en dyr kop kaffe! Med andre ord holder prĂŠmisen altsĂ„ – sĂ„ langt sĂ„ godt.

TÞrstig efter flere kaffe-relaterede artikler?!

Udseende og fÞrstehÄndsindtryk

Jeg har altid vÊret glad for min Moccamaster og som en af de fÄ kÞkkenmaskiner i huset, har den undgÄet kÊrestens harme, hvilket med al sandsynlighed skyldes at Moccamaster har fomÄet at lave en kaffemaskine i et stilrent og tidlÞst design, der gÞr sig godt pÄ de fleste kÞkkenborde.

 

IMG_2497

 

Det ved de naturligvis godt hos Moccamaster og derfor er det ogsĂ„ helt naturligt at Cup One, rent designmĂŠssigt, ligger op af sin ca. 5 cm. hĂžjere storebror – sĂ„ kan du jo ogsĂ„ have begge stĂ„ende…

Med i kasse medfÞlger i Þvrigt filtre, 2 termokopper og en rÊkke engangskopper til nÄr du skal pÄ farten.

Materialevalg og kvalitet

Det er ikke for ingenting at Moccamaster giver 10 Ă„rs garanti. Cup One er i samme build-kvalitet som du kender fra den klassiske maskine – og det er positivt. Den hĂ„ndlavede maskine er forholdsvis tung i forhold til sin stĂžrrelse og det er kun plastikdelene som ikke virker bundsolide.

Selve testen

Jeg har haft min Cup One i en mĂ„neds tid efterhĂ„nden og som skitseret indledningsvis, har jeg endnu ikke formĂ„et at lave en lige sĂ„ god kop kaffe pĂ„ min normale maskine. Nu de to maskiner alligevel stod ved siden af hinanden, var det jo oplagt at sĂŠtte de to maskiner op mod hinanden i en one on one – som sagt sĂ„ gjort:

 

output_hpUNAj

 

 • 1:00  Den klassiske maskine er hurtigst ude af starthullerne
 • 2:00 Begge maskiner brygger pĂ„ livet lĂžs
 • 3:10 Cup One slĂ„r fra
 • 4:00 Vandet lĂžber stadig i en tynd strĂ„le fra Cup One’n
 • 5:00 Der drypper enkelte drĂ„ber fra begge maskiner
 • 5:30 Begge maskiner stopper med at drypper

PĂ„ samme tid som Cup One bruger pĂ„ at brygge en enkelt kop, brygger storebroren en hel kande kaffe. Med andre ord skal du ikke anskaffe dig Cup One i hĂ„b om en hurtigere kop kaffe, nĂ„r du har travlt om morgenen – her er det Nespresso du skal kigge mod. Nej den helt store vĂŠrdi fandt jeg i Cup One, nĂ„r jeg arbejdede hjemme og havde lyst til en friskbrygget kop kaffe eller nĂ„r den stod pĂ„ lĂŠngere kĂžreture.

LÊs ogsÄ: RigeligtsmÞrs anmeldelse af Cup One

Dommen

Moccamaster One Cup er for dig der elsker din filterkaffe og end ikke overvejer en espresso eller Nespresso. Maskinen er ogsÄ til dig der kun har én filterkaffedrikker i huset og som ideelt set laver én stor kop kaffe for at tage den med dig ud pÄ gaden eller i bilen. Som beskrevet indledningsvis holder prÊmisen og pÄ den baggrund skal Cup One have 5 stjerner , da der ikke er en finger at sÊtte pÄ produktets kvalitet!

5/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Hvilken type kaffe foretrÊkker du? Og hvornÄr drikker du den?!

Kommentarer

 1. Lasse

  Dobbelt shot cappucino til en stille eftermidddagssnak, hvor filterkaffen gÄr rent ind til den tidlige morgenstund.

 2. Nespresso nÄr det kun er mig, stempelkaffe nÄr vi er to og mocca master filterkaffe nÄr vi er flere.

 3. Peter Andreassen

  Jeg er kÊmpe Japan fan og laver sÊfÞlig kolbe kaffe. BrÊnder selv mine bÞnner pÄ en Severin popkornmaskine, bum :)

 4. Spillekant

  En kop vand hÊldes i en gryde, fuld kraft pÄ induktionen. Imens males lige bÞnner nok til en kop kaffe, de hÊldes i et filter i en lille tragt (102) som stilles pÄ koppen. SÄ koger vandet, det hÊldes pÄ bÞnnerne og mens det lÞber igennem, kan jeg lige nÄ at aflevere den forrige kop ;-)
  Hurtigt, effektivt, penge- og pladsbesparende – og naturligvis en god kop kaffe.
  Jeg skal mÄske lige nÊvne, at jeg har en lille kaffekvÊrn med beholder til de hele bÞnner og en timerknap til at justere stÞrrelsen af portionen.

  • Lyder som en god rutine Spillekant. Jeg mĂ„ indrĂžmme at Quookeren er min ven, nĂ„r det skal gĂ„ stĂŠrkt i hverdagene! :)

 5. SĂžren L

  Aoeropress laver for mig klart den bedste enkelte kop kaffe! Jeg har efterhÄnden vÊret vidt omkring, og intet har kunnet konkurrere med den. Den koster tilmed i omegnen af 300,- kr!
  Moccamaster har det problem, at der brygger kaffen ved 88 grader – alle andre anbefaler at man rammer mellem 92-96 grader – sĂ„ skolder man ikke bĂžnnerne, som trĂŠkker mange bitterstoffer ud, mens vandet er varmt nok til at bĂžnnerne eksfolierer (det hvide skum som dannes).

 6. Christopher

  Hej Gastromand,

  Tak for en god test. I har overbevist mig om at dette netop er maskinen for mig, da jeg som eneboende studerende ikke behĂžver mere end en enkelt kop kaffe hist og her.

  Jeg sÞger dog en kaffekvÊrn og vil hÞre om I kan anbefale en? Den skal udelukkende bruges til filterkaffe, sÄ tÊnker ikke umiddelbart at den behÞves vÊre sÄ fancy?

  • Hej Christopher.

   Jeg har ikke de store erfaringer med kaffekvÊrne, sÄ jeg tror faktisk, at jeg for en gang skyld ville kÞbe den billigste jeg kunne komme i nÊrheden af og gÞre mig mine erfaringer derfra:)

  • David

   OBH laver en ganske udmÊrket elektrisk kvÊrn sÄ lÊnge du bare skal male til filter eller stempelkande

   Ellers kan en Jura maskine ogsÄ anbefales ;-)

   • David

    Ok, der fik jeg lige oplivet en Êldgammel kommentartrÄd. Beklager ?

 7. Claus

  Tak for anmeldelsen.

  Jeg har lige solgt min Moccamaster 10 kop med indbygget Thermokande og er nu gÄet ren 110% Bodum dobbeltvÊgget stÄl stempelkande.
  Dette fordi jeg finder, at stempelkanden bare giver bedre smag end min Moccamaster kan prĂŠstere HVER GANG.

Smid en kommentar