Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 12. juli 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

#tuesdayGT VIII: Usædvanlig krydret!

#tuesdayGT VIII: Usædvanlig krydret!
Sjønne

Engang i mellem kan det godt blive for ferskt med en klassisk gin og tonic. Her er et eksempel på en krydret G&T der sagtens kunne ledsage en menu med indisk mad, og med garanti også til retter fra det mexicanske køkken.

Opihr Oriental Spiced London Dry Gin er en meget utraditionel gin ( og den har et langt navn). Jeg smagte denne gin for nogle uger siden på den hyggelige gin- og ølbar The Bird & The Churchkey. Vi fik den serveret med 1724 Tonic water garneret med et stykke grapeskal og en hel rød chili stukket i! Gin’en kan findes hos diverse vinhandlere, prisniveau 3-400 kr.

Prøv også: Flere TuesdayGTs

Selve gin’en har pebernoter, så det var som en smagsforstærker at den hele chilipeber var tilsat. Det virkede utrolig godt. Jeg forelskede mig selvfølgelig i den krydrede gin – pebernoterne, koriander og en masse “krydderi” der i første omgang var svær at holde styr på.

 

opihr_17244

Skål!

 

Opihr Gin’en er lavet med botanicals indsamlet på den gamle krydderi-rute langs middelhavet, arabien, indien, nordafrika osv.

1724 tonic’en er lavet med kinin (smagstoffet der giver den bitre smag til tonic) indsamlet 1724 meter over havoverfladen på den mytiske inka-sti i Andesbjergene. Det siges at det var her kininbarken blev opdaget, eller også var det storytelling de fandt på der… Faktum er at det er en fandens god tonic, der er som skabt til den krydrede Opihr gin.

 

opihr_17242

 

Denne uges tirsdags G&T er med samme smagselementer som da jeg smagte Opihr Gin’en først gang; Garnituren består her af udskårne grapefileter og rosapeberkorn. En halv times tid før jeg blander gin med tonic lader jeg simpelthen rosapeberkornene trække i gin’en. Min udgave er lidt nedtonet ifht. versionen med en hel chilipeber i. Prøv begge.

I den nærmeste fremtid bliver jeg nødt til at servere denne som ledsager til en god gang chiligryde, det er helt sikkert!

 

opihr_17243

 

Del din tirsdagsGT med os via #tuesdayGT

Stik os en kommentar

Smid en kommentar