Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. april 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

#tuesdayGT II: Svensk enebærkick!

#tuesdayGT II: Svensk enebærkick!
Sjønne

Der er flere skoler indenfor gin. Nogen synes at enebær skal være det bærende element, lidt oldschool – andre synes at det florale og krydrede må være hovedsmagen. Her er en G&T med en enebærpræget gin med modspil fra en masse citrus.

Gin’en, “imagin…”, er produceret i Sverige af firmaet Facile som også producerer vodka og noget så svensk som punsch. De såkaldte botanicals (destillatkrydderierne kan man kalde det) består primært af enebær, ingefær, nelliker og mandler. Det er dog enebær der præger både duft og smag. Iflg. en anden ginnørd, var det førhen en anden stil, så om producenten har valgt en anden smagssætning til de nye flasker er uvist. Farven er helt turkisfræk og lækker. Den er dog nok tilsat som en gimmick mere end gavnlig for smagen.

 

imagin_bo1

 

Jeg har valgt en citruspræget tonic fra spanske Bö. Navnet klingede lidt svensk og farven matchede, men det var nu ikke derfor den blev valgt! Bö tonics er ret lækre som standalone forfriskning. Tilpas sødme og godt med citrus, ikke blot syrlighed.

 

imagin_bo4

 

Som garniture tilsatte jeg lidt fileter skåret ud af en limefrugt. Jeg klemte lidt limesaft i også. Svensk gin, Spansk tonic og en røvfuld syre = glædelig Tuesday G&T!

 

imagin_bo2

 

 

Del din Tuesday G&T med os via #tuesdayGT

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Bliver nødt til at indføre Tuesday G&T derhjemme. Har du prøvet de andre tonicvarianter af Bö Tonic Water? Så vidt jeg husker, er der fire varianter i alt.

  • Har kun prøvet denne BÖ Citrus, og BÖ Dry. Dry-varianten smager sindssygt godt, og fungerer godt med mange gins. Kunne dog savne lidt bitterhed fra de fleste tonicvand. Tror snart jeg må forsøge mig med tonicsirupper eller hjemmelavede varianter ;)

 2. Fynboen

  Øhrm… ku godt lige nappe en GT ligenu.

 3. Hej Sjønne. Vil du ikke lige se min kommentar til sidste G&T Tuesday?

  Det er stadig super lækkert at læse dette, men ikke altid lige let at finde de ting du taler om, i købsøjemed :)

  • Den er set! :) Imagin’en har jeg desværre ikke kunne finde i en dansk butik, men kontakt evt. Facile http://www.facile.se/ Jeg har købt min i spanien, og der er afgifter osv. lidt anderledes end i DK. ca. pris 100-120kr. I DK vil jeg tro at den lander i 160-200kr.

Smid en kommentar