Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. november 2023

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Tuesdays G&T: Good Old Classic Tanqueray no. 10

Tuesdays G&T: Good Old Classic Tanqueray no. 10
Gastromand

Det er tirsdag igen, og vi rammer varmere og varmere tider, så derfor er der faktisk ingen undskyldninger længere for at lave en kølig cocktail og hvad er bedre end en GT? Denne gang kører vi lige lidt af en klassiker ind – Tanqueray no. 10…

Denne gin er ret kendt og produceres i enorme mængder, det er lidt “storebroderen” til standardudgaven, som i øvrigt også er god. Tanqueray No. Ten er opkaldt efter destillator nummer 10 på det nuværende destilleri, Cameron Bridge Distillery, i Fife i Skotland, hvor den som mange andre gins produceres.

Friske citroner…

Hele enebær…

Det er altid spændende hvad man skal tilsætte sin gin og der er mange muligheder. På denne er der ingen tvivl om at frisk citron er vejen frem. Den har nemlig på trods af masser af enebær i næsen masser af citrus og faktisk helt over i grape-agtigt duft. Du kan sagtens kværne lidt peber eller smide nogle hele korn i også – det fungerer glimrende.

Tanqueray no 10…

Der er masser af volt på svinen – helt 47,3 % men hvis du er inkarneret player og vandt til din GT så er det intet problem for dig. For dem af os, som efterhånden drikker standard 40 % som om det var det rene vand er det det lækkert med et lille ekstra tirsdagskick.

Skål…

Hvis du ikke allerede er i gang med at mixe din GT, så vil jeg råde dig til at komme i sving! Rangpur er et glimrende alternativ til den normale Tanqueray eller deres no. 10.

Svært at nøjes med en…

Tuesdays Gin når det er bedst…

Tonic er et helt kapitel for sig selv – Fever Tree er altid en sikker vinder og den bruges flittigt når jeg laver GT. Thomas Henry er også rigtig god og lidt mere charmerende i de små flasker – navnlig hvis du vil imponere lidt, så ser det meget godt ud når du serverer og skænker op.

Skål og god tirsdag.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Anja

  Hov – min telefon smed lige et ekstra R på 😉

 2. Anja

  DansklærerR 😁

 3. Hanne Thorndahl

  Man er vant til…ikke vandt til☺️

  • Tak Hanne – min Mor siger også jeg sjusker meget :-) Hun er dansklære… :-)

Smid en kommentar