Gastromand.dk | 20. February 2017

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Brug for en Tømmermændscocktail? The Royal Hangover

Brug for en Tømmermændscocktail? The Royal Hangover
Familiefaren

Nogle gang får vi ideer, som stikker lidt af fra os. Oftest kommer det som et tilfælde eller fordi vi (muligvis i en brandert) har sagt ja til at lave et eller andet underligt som vi så jazzer noget uventet ud af…

VI skruer lige tiden tilbage til før nytårsaften, hvor jeg erhverver mig nogle flasker Veuve Clicquot Rich. Egentlig skulle de have været brugt til en nytårscocktail, men der var sgu for meget pres op mod årets sidste fest.

Vores line up – og ja det er sgu utraditionel…

Et par uger inde i januar kom jeg pludselig til at se på min reol hvor der stod nogle flasker. Desværre var der søndag formiddag, og den stod på temmelig hårde tømmermænd. Pludselig fik jeg dog den lidt syrede ide, at en “Hangover Cocktail” skulle designes, så med tungt hoved og lidt inspiration fik jeg faktisk lavet en temmelig hardcore cocktail, som bestemt ikke er for sarte sjæle…

Cocktail: The Royal Hangover
Forfatter: 
Kategori: Morgenmad
Køkken: Hangover
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • Isterninger (knuste)
  • 1 æg
  • 2 cl Snaps
  • 4 cl halvtør sherry
  • 4 stænk angosturabitter
  • ½ tsk sukker
  • Top op med Champagne
Tilberedning
  1. Is, æg, sherry, angostura, snaps og sukker hældes i en cocktailshaker og rystes igennem!
  2. Drinken hældes op i to store glas og der fyldes på med champagne.
  3. Hvis du er virkelig presses så steg et par stykker bacon til...

Sherry – Bobler – Snaps…

Et par ord om Veuve Clicquot Rich, som sagtens kan nydes rent og navnlig hvis du er “ny” champagne drikker, som føler lidt, at de helt tørre og traditionelle champagner er lige i overkanten. Denne Rich udgave er lidt en modtræk til Möets Imperial Ice Edition som også er sød. Begge dele kan drikkes med isterninger og fx grapefrugt, jordbær eller agurk. Så det faktisk bliver en champagne cocktail. Den er lavet på Pinot Noir, Chardonnay og Meunier og er helt fin straight – men på Gastromand skal vi nok have lidt mere power på, så den blev lige jazze lidt op!

Masser af Angostura…

Det skal shakes godt…

Og det skal sies rigtig godt…

Vær tålmodig…

Alt efter humøret kan du drysse lidt finmalet kaffe eller kakao over…

Det var så de tømmermænd…

Hvis du er presset helt i bund, så kan du også stege lidt bacon til! Så er der også godt med salt til “The Royal Hangover”. Nu ved jeg godt, at der sikkert er nogen før os, som har fundet på noget lignende, og fred være med det – jeg vil dog garantere, at de ikke har brugt Veuve Clicquot Rich.

Kommentarer

  1. Lasse

    Spændende. Jeg ville dig kun anvende æggehviden fremfor hele ægget som i en traditionel fizz. Det vil gøre farven flottere!

    • Ja det kunne man sagtens – men der var hårde tømmermænd :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: