Cocktail-adventskalender: Hot Buttered Rum

Så er vi nået til tredje søndag i advent og endnu en cocktail er på skemaet. Det er efterhånden begyndt at blive godt og grundigt råkoldt udenfor, så efter en kølig afstikker, vender vi tilbage til de varme drikke.
Som de gastromænd vi nu engang er – og som titlen måske har afsløret – har vi naturligvis sørget for, at der også kom en cocktail tilsat smør med i kalenderen.
Der er på en gang noget beskidt, men samtidigt utroligt befriende over at sidde og drikke smør.
Gastromands husbartender Kasper Riewe Henriksen, som til dagligt slår sine folder på Vesterbro-baren Duck and Cover, forkæler os i denne omgang med den velsmagende og samtidig dejligt simple hot buttered rum.
Kasper fortæller: ”Hot buttered rum er en af min egne favoritter i vintertiden. Der er på en gang noget beskidt, men samtidigt utroligt befriende over at sidde og drikke smør. Drinken kræver lidt forberedelse første gang man giver sig I kast med den. Men når smøret først er krydret kan det stilles på køl, og så er det hurtigt at lave sig en Hot Buttered Rum når lysten kalder.
Herunder har jeg givet en opskrift på en kryddersmør til drinken. Jeg foretrækker at krydre smøret og ikke rommen, selvom det omvendte sagtens kan lade sig gøre. Men smøret koster 15 kroner at kyle ud hvis det mislykkes eller du ikke kan lide resultatet. Rommen gør simpelthen for ondt at hælde i vasken!”

Ingredienser
Kryddersmør
- 250 gram usaltet smør
- 50 gram sukker
- 50 Gram muscavado sukker
- 100 ml. vand
- Krydderimix.
Krydderimix
- 2 nellikker
- 1 lille stjerneanis
- 1 tsk. Revet lakridsrod
- 1 tsk. Revet muskatnød
- 1 tsk. Stødt kanel.
- ½ tsk Stødt allehånde
Sådan gør du
Krydderimix
- Blend krydderrierne til et fint pulver inden det kommes i smøret. Der kan naturligvis justere efter behag.
Kryddersmør
- Opløs de to gange sukker i vandet under opvarmning til du har en tykflydende sirup.
- Tilsæt og smelt smøret under omrøring.
- Tilsæt krydderimix og rør til det er jævnt fordelt.
- Herefter køles kryddersmøret for til sidst at stilles på køl. Rør løbende under nedkøling således at krydderrierne forbliver jævnt fordelt i smøret.
Og det var så den sværeste og mest tidskrævende del af processen. Herfra er det ren leg og hygge! Så nemt, at den egner sig perfekt som en servering til et større selskab!

Ingredienser
- Mørk Rom I Dette tilfælde Mount Gay XO
- 1 – 2 teske kryddersmør
- Kogende vand. Ca. 12 cl.
- Muskatnød
Sådan gør du
- Tag 1-2 tsk. kryddersmør og kom i et glas.
- Tilføj 6 cl. rom og fyld med varmt vand.
- Rør til smøret er opløst og riv en anelse muskatnød på toppen! Skål.
Skål derude!
Stik os en kommentar-
Virkelig god. Min kæreste og jeg lavede den forud for en gåtur og indtog den vidunderlige varme og bløde “Toddy” på terrassen i sneen. Kan anbefales på ja det varmeste😉
Kommentarer