Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2019

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Cocktail-adventskalender: Cinnamon Sour

Cocktail-adventskalender: Cinnamon Sour
Eksilsønderjyden

Anden søndag i advent er lige om hjørnet og det er derfor blevet tid til anden drink i vores cocktail-adventskalender. I sidste uge fik du et bud på en varm cocktail, til de kølige dage – i dag får du i stedet en kold af slagsen, så du kan køle ned, hvis firmajulefrokosten bliver lidt for hed! 

Sour-kategorien er virkeligt gået lige i alko-hjertet på undertegnede, så da Kasper Riewe Henriksen fra min personlige favorit cocktail-bar Duck and Cover foreslog at jule en whiskey-sour lidt op, måtte jeg knibe en lille tåre. Er du ikke bekendt med sours, er der ikke andet at sige end at du må få fingeren ud! Det skylder du dig selv! Og du kunne jo passende starte med denne lille fætter.

 

Cinnamon_Sour1

 

 

Kasper fortæller: Vi har her fat i en fortolkning af en klassisk whiskey-sour med elementer fra nyklassikeren Penicillin. Kanel, ingefær og honnig er alle kendt for deres medicinske fordele. Så du kan endda forsvare at skylle denne drink ned som et glas medicin.

Jeg har valgt at bruge Talisker 10 på grund af dens lette røg og relative sødme der fungerer fantastisk sammen med honning. Er man ikke til røget whisky kan man sagtens erstatte med whiskyen med eksempelvis skotsk speyside uden røg eller sågar en amerikansk bourbon whiskey.

 

Cinnamon_Sour2

 

 

Cinnamon Sour

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 7 minutter
Ret: Cocktail
Antal: 1
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 6 cl. Talisker 10
  • 3 cl friskpresset citronsaft
  • 1 skive frisk ingefær
  • 2 tsk. Akaciehonning
  • 1 æggeblomme
  • Kanel

Sådan gør du

  • Ingefær mortes i bunden af din shaker og de øvrige ingredienser med undtagelse af kanel tilføjes.
  • Herefter opløses honningen I væsken under omrøring. Når honningen er opløst shakes drinken kraftigt i ca. 10 sek. Med masser af is!
  • Drinken sies nu over frisk is og pyntes med et meget let drys kanel på hele overfladen.
  • Skål!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Cinnamon_Sour3

 

 

Drikker du sours og hvad foretrækker du i julemåneden?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jens Winther

    Æggeblomme?
    Ikke hvide, som i en almindelig Sour?

    • Kasperriewe

      Jep, blomme! Selvom du har ret i at der normalt anvendes hvide :) God fornøjelse :)

  2. Det lyder ikke helt dumt, jeg vil snarligt teste dens helbredende evner!

Smid en kommentar