Cocktail-adventskalender: Cinnamon Sour
Anden søndag i advent er lige om hjørnet og det er derfor blevet tid til anden drink i vores cocktail-adventskalender. I sidste uge fik du et bud på en varm cocktail, til de kølige dage – i dag får du i stedet en kold af slagsen, så du kan køle ned, hvis firmajulefrokosten bliver lidt for hed!
Sour-kategorien er virkeligt gået lige i alko-hjertet på undertegnede, så da Kasper Riewe Henriksen fra min personlige favorit cocktail-bar Duck and Cover foreslog at jule en whiskey-sour lidt op, måtte jeg knibe en lille tåre. Er du ikke bekendt med sours, er der ikke andet at sige end at du må få fingeren ud! Det skylder du dig selv! Og du kunne jo passende starte med denne lille fætter.
Kasper fortæller: Vi har her fat i en fortolkning af en klassisk whiskey-sour med elementer fra nyklassikeren Penicillin. Kanel, ingefær og honnig er alle kendt for deres medicinske fordele. Så du kan endda forsvare at skylle denne drink ned som et glas medicin.
Jeg har valgt at bruge Talisker 10 på grund af dens lette røg og relative sødme der fungerer fantastisk sammen med honning. Er man ikke til røget whisky kan man sagtens erstatte med whiskyen med eksempelvis skotsk speyside uden røg eller sågar en amerikansk bourbon whiskey.
Ingredienser
- 6 cl. Talisker 10
- 3 cl friskpresset citronsaft
- 1 skive frisk ingefær
- 2 tsk. Akaciehonning
- 1 æggeblomme
- Kanel
Sådan gør du
- Ingefær mortes i bunden af din shaker og de øvrige ingredienser med undtagelse af kanel tilføjes.
- Herefter opløses honningen I væsken under omrøring. Når honningen er opløst shakes drinken kraftigt i ca. 10 sek. Med masser af is!
- Drinken sies nu over frisk is og pyntes med et meget let drys kanel på hele overfladen.
- Skål!
Drikker du sours og hvad foretrækker du i julemåneden?
Stik os en kommentar-
Det lyder ikke helt dumt, jeg vil snarligt teste dens helbredende evner!
-
Æggeblomme?
Ikke hvide, som i en almindelig Sour?-
Jep, blomme! Selvom du har ret i at der normalt anvendes hvide :) God fornøjelse :)
-
Kommentarer