Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. september 2019

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Cocktail-adventskalender: Tom and Jerry

Cocktail-adventskalender: Tom and Jerry
Eksilsønderjyden

Julen nærmer sig hastigt og dermed også den lettere stressende tid, med en god blanding af julehygge krydret med kilometer-lange køer i butikkerne. Nogle elsker det, mens andre græder salte tårer ved tanken om en hel måned i et bælgmørkt og iskoldt juledystopia!

Og uanset om du skal fejre julens komme, eller om du mangler lidt til at stive humøret af med inden gaveræset, er du havnet det helt rigtige sted: Gastromands cocktail-adventskalender!

Vi har allieret os med een af landets absolut bedste cocktail-kreatører Kasper Riewe Henriksen, som ejer baren Duck and Cover på Vesterbro (en must-visit destination, hvis du er til cocktails!!).
Kasper har kreeret fire cocktails som er så effektive, at man efter indtagelse af et par stykker, vil synes at selv ”Let Love be Love” pludselig lyder som et mesterværk!!

Et styks varm jule-cocktail! Værsgo!

Et styks varm jule-cocktail! Værsgo!

Cocktailen du skal klare dig igennem den første advents-weekend med, er Tom and Jerry!
Tom and Jerry er en sand ferie/jule-klassiker, opfundet I 1850’erne af manden bag verdens første cocktailbog “Professor” Jerry Thomas. Desværre er drinken gået lidt I glemmebogen! Måske fordi den er en anelse mere tidskrævende end en Gin og Tonic…?

Tom and Jerry kan vel bedst beskrives som en voksenudgave af den klassiske eggnog og jeg vil varmt anbefale jer, at give jer i kast med den. Bare se på ingredienserne… What´s not to like!?

Tom and Jerry

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Cocktail
Antal: 12
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 12 æg
  • 130 gram sukker
  • 1 fl. Brandy/cognac
  • 1 fl. Mørk rom
  • Knivspids stødt allehånde
  • Knivspids stødt kanel
  • Knivspids stødte nelliker
  • Mælk gerne sødmælk
  • Muskatnød

Sådan gør du

Base

  • Del æggene og pisk hviderne til en samlet masse.
  • Pisk blommerne med sukkeret imens du løbende tilføjer 12 cl. Brandy/cognac. Bliv ved med at piske til sukkeret er opløst og konsistensen er flydende.
  • Herefter vendes blommemassen med hviderne og krydderrierne med undtagelse af muskatnød. Dette er basen for din drink.

Servering

  • Når du er klar til at servere tages 1 stor spiseskefuld af basen og puttes i et glas/kaffekop/krus.
  • Herefter tilføjes 3 cl. Brandy og 3 cl. Mørk rom. Vi har valgt at bruge Hennessy VS og Myers's Rum. Tilføjelsen af spiritus skal ske under konstant omrøring.
  • Til slut fyldes med varm mælk og der røres til der dannes skum på toppen. Herefter rives en smule muskatnød på toppen og drinken er klar til servering.
  • Det kræver måske en smule øvelse at få drinken til at sidde i skabet, men det er det hele værd. Juster gerne med mængden af krydderrier efter smag.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Advents_cocktail_TomandJerry_2

 

Skål og god weekend!!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. MadsD

    Tror jeg har fået noget lignende på Grand hotel i Odense… Rigtig go :-)

  2. Hej Mads! Den jeg smagte var ihvertfald absolut topklasse :D

  3. MadsD

    Den er nemlig rigtig lækker. Også på denne årstid er det bare jul med jul på. Tror også den bliver min weekend test ;-)

Smid en kommentar