Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. december 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Månedens Cocktail; Kakao & Kaffe Negroni

Månedens Cocktail; Kakao & Kaffe Negroni
Kakao & Kaffe Negroni

Den ikoniske Negroni Cocktail, er en klassiker der bare skriger på at blive twisted en smule.

Der findes et væld af klassiske cocktails, som allesammen har set en ændring over de sidste mange år. Tag bare fx. en Espresso Martini, Rum Old Fashioned, Rob Roy (skotsk Manhattan) og en Scandinavian Daiquiri (med akvavit).

Når du først mestrer de store klassikere, kan du tage hul på endnu et eventyr; Cocktail Riffs!

Udsigten til noget ekstraordinært…

Stort set alle Cocktail opskrifter i dag, kan på den ene eller anden måde spores tilbage til klassikerne. Om det så er ingredienserne, blandings-forhold, måden at opbygge den på eller bare servere den på, kan alt sammen kædes sammen med en klassisk Cocktail opskrift.

Jeg har engang læst at der aldrig vil komme en komplet ny original Cocktail – Alt kan spores tilbage til en klassisk Cocktail opskrift.

Jeg ser nok sådan hér på det; Du har en cykel, som du installerer et nyere og lettere stel på, en sadel i carbon, nye bremseskiver, tyndere dæk, farvet bremsekabler, men i sidste ende kan du udbytte lige så mange dele som du vil; det er stadig en cykel!

Det er lige sådan med Cocktails!

Når først du har lært den basale struktur på en cocktail, og hvad der er essentielt, så kan du ændre på smagsoplevelsen så den netop passer din foretrukne smag, eller til en bestemt årstid, tema, humør, men stadig hvor “grund-strukturen” bevare.

Det er en fed fornemmelse at tage en klassisk cocktail, ændre lidt på den så den giver et ændret udtryk og oplevelse, men ingen er i tvivl om hvor den “kommer fra”!

Kaffe og kakao giver en fantastisk struktur og farve…

De klassiske cocktails skaber tryghed, ikke kun ved dig selv, men også dine gæster som du skal byde dem til – ved at give dem et personligt præg og twist, kan du virkelig imponere, ikke bare dig selv men også dine gæster – alle kan godt lide at komme bare en anelse ud af sin “comfort zone”.

Dansk Navy Strength…mums!!!

I dag har jeg taget en klassisk Negroni, og lavet mit eget personlige præg;

Månedens Cocktail; Kakao & Kaffe Negroni

Kakao & Kaffe Negroni
Ingen vurderinger endnu
Ret: Cocktail
Køkken: Cocktail
Forfatter: thecocktail.blog

Ingredienser

  • 3 cl kakao-bønne infused Ginscape Navy Strength Gin
  • 3 cl Espresso Likør
  • 3 cl Campari

Sådan gør du

  • Røres med masser af is
  • Sies ned i et glas over en stor klump is
  • Pyntes med en tørret skive blodappelsin
  • Nyd den
  • Skål
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Italiensk Espresso likør…mere mums!!!

Jeg har ladet ginnen hvile sammen med en god håndfuld kakao bønner, i ca. 3 dage, og derefter siet det over i en lufttæt beholder. Jeg fandt hurtigt ud af at jeg lavede ALT for lidt – det smager himmelsk!

Vær aldrig bange for at udfordre det du drikker – ved at tage udgangspunkt i en klassisk cocktail opskrift, ændre en lille smule af gangen, prøve sig frem, eksperimentere lidt – ja så kan det næsten kun gå hen og blive en succes – det starter med at turde!

Jeg vil virkelig gerne høre om netop DIN bedste Cocktail oplevelse – og om det var med en klassiker i hånden, eller måske en “riffed” cocktail?

I kan finde endnu mere inspiration via min Instagram profil, eller på Facebook.

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering