Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Cocktail: Smoked Espresso Martini

Cocktail: Smoked Espresso Martini
Gastromand

Findes der noget mere blæret end at stå og shake en cocktail foran sine gæster? Ligner du en million og en semi-prof bartender, når du gør det? Det gør du nemlig og lige meget hvad, så giver det bare respekt, når du lige mixer det hele sammen og serverer i nogle fede glas…

Lavet i samarbejde med NESCAFÈ

Vi elsker elsker elsker cocktails på Gastromand og én af dem, som vi har excelleret er uden tvivl en Espresso Martini, som er en skøn blanding af kaffe, vodka og sødme. Det gode ved den er, at du kan variere og twiste den ret meget og lige så snart du har styr på det grundlæggende, mestrer du pludselig 4-5 nye cocktails.

En hurtig omgang røg…

I denne udgave har jeg valgt at tilsætte noget røg, som giver cocktailen en ekstra dimension. Det lyder måske kompliceret, men det er det på ingen måde, og så ser det bare fedt ud – face it, det er sgu high-roller stil at lave sådan noget. Jeg har brugt Sage The Smoking Gun, som har den fordel, at den kan ryge automatisk. Det gør det hele meget nemmere. Jeg valgte “Cherrywood” som er “Sweet and Delicate” – præcis som denne cocktail.

Smoking Gun fra Sage…

Tillad mig at sætte scenen

Jeg er familiefar, hvilket betyder, at jeg har tre skønne tøser på 8, 9 og 11 år. Jeg har dem hver anden uge, da jeg er lykkelig skilt. I ugen, hvor jeg ikke har mine tøser, arbejder jeg typisk i København og bor på Vesterbro. I ugen, hvor jeg har pigerne, arbejder jeg i Aalborg. Fælles for ugerne er, at jeg elsker kaffe! Når jeg er i København, går jeg tit forbi en Prolog og får en kaffe, inden dagen starter. Når jeg har mine piger, starter min morgen med en espresso, og den laves fra en fuldautomatisk maskine helt enkelt.

Nescafe Colombia…

Min anden kop kaffe er – og hold nu fast Nescafé eller ligende instant i en “to-go-kop”, som jeg drikker i bilen på vej ind på arbejdet. Håber ikke, du har smadret skærmen i vrede – forklaringen er enkel: Det er nemt og det smager ganske fint “on-the-go”. Er det fanzy? Nope! Er det brygget ved korrekt temperatur? På ingen måde! Men det fungerer for mig – jeg er nemlig ret alsidig og kan godt lide at variere. Det er også grunden til, at jeg sagde ja til denne opgave med netop NESCAFÈ, som har lanceret en række nye kaffer med meget forskellige smagsprofiler.

Nescafé Gold Origins Serien

Nescafé har lavet kaffe siden 1938. Som barn husker jeg det ret tydeligt, når kanden med kogende vand blev sendt rundt ved kaffebordet, og der så blev rørt instant coffee i. Jeg drak naturligvis ikke kaffe som barn, men husker duften fra et helt nyåbnet glas og var faktisk lidt trist over, at jeg ikke drak kaffe – det duftede jo så godt, så det måtte jo også smage lækkert ikke?

Sumatra fra NESCAFÉ…

I dag har jeg heldigvis taget revanche. Der er en ny serie af single origin kaffer som tilsammen udgør NESCAFÉ Gold Origins – – Columbia (100% Arabica), Sumatra (100% Robusta) og Uganda-Kenya (Arabica & Robusta). De har forskellige profiler, og til denne cocktail var jeg slet ikke i tvivl om, hvad der ville fungere bedst – Sumatra på 100 % Robusta, fordi den har en mere intens smagsprofil, hvor du kan ane “nødde-agtige” noter og endda en let røget aroma. Det fungerer til en “Smoked Espresso Martini”.

Smoked Espresso Martini

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 12 minutter
Antal: 1
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

 • 3 cl Nescafe Robusta
 • 2 cl sukkersirup
 • 2 cl Galliano Riestto
 • 4 cl Snow Leopard Vodka
 • Masser af is

Udstyr

 • Sage The Smoking Gun
 • Røgflis
 • "Smoke Chamber"
 • Shaker

Sådan gør du

 • Kog en sukkersirup af 1 del sukker (hvid sukker) og 1 del vand.
 • Så snart det koger er sukkeret opløst.
 • Lav en lille kop kaffe imens og lad den trække - hvis du bruger en tsk Nescafé passer det med smagen i cocktailen - er du ikke at kaffesmagen skal være for dominerende, så lav en lille tsk.
 • Tilsæt det eller i shakeren og giv den en ordenlig omgang.
 • Klargør din røgpistol og giv den 20 sekunders røg under en glaskolbe. Hvis du ikke har det, så bruge en plastikskål eller andet hvor cocktailen kan være under.
 • Server straks herefter.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Tjek lige skummet…

En vigtig pointe – for meget røg bliver – ja for meget! Så less is more…

Cherry Wood…

Nescafe Smoked Espresso Martini…

Grunden til at denne cocktail fungerer godt, er at den enkelte sammensætning – sødmen fra Galliano Ristretto, biddet fra vodkaen og aromaen fra kaffen, som også har lidt røg over sig. Røgen går også igen i det røgflis, jeg valgte at bruge. Håber du har nydt cocktailen, du kan læse mere om Nescafé her på deres hjemmeside.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Kasper Nyrup

  5 stars
  Hej.
  Hvilket glas er brugt til artiklen? Jeg er på udkig efter cocktailglas, og har overvejet Holmegaards perfection-serie, da jeg har al andet glas fra den serie.
  Men det er jo nogle store glas, så jeg frygter lidt, at jeg ikke kan få skum til kanten med de glas?

  Vh Kasper

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering