Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 1. marts 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Kartoffelrose – sådan gør du 🥔🌹

Kartoffelrose – sådan gør du 🥔🌹
Aarhusianeren

Kartofler er noget af det bedste, der findes, og tilberedningsmetoderne er nærmest uendelige. Smør er en af kartoflens bedste venner, for eksempel er Pommes Anna en skikker vinder. Opskriften på kartoffelrose er i virkeligheden en udgave af Pommes Anna med lidt ekstra wow-effekt.

En elegante kartoffelrose er ikke kun flot at se på, den har også en vidunderlig smag og tekstur, der kan imponere enhver gæst ved dit bord. Det kræver lidt mere præcisionsarbejde og hygge, men skal der gøres lidt ekstra ud af det til nytårsaften – eller anden højtid, så kunne det være det helt rigtige til dine gæster. Her får du opskriften på kartoffelrose(r).

Vi har også en række andre lækre kartoffelopskrifter, som vi anbefaler, at du prøver. Der er både til hverdag og fest. Kartofler er meget mere end de kedelige kogte, som skræver en god sovs ;)

Kartoffelrose

4.67 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • Kartofler Spisekartofler eller bagekartofler (men ikke for store, 5-7 cm i diameter)
  • Klaret smør (du kan aldrig få for meget)
  • Flagesalt
  • Frisk timian

Udstyr

  • Portionsstørrelses-cocottes eller en muffinform (5-8 cm i diameter, det er portionsstørrelser)
  • Mandilinjern

Sådan gør du

  • Smør cocottes grundigt med smør – eller olie
  • Lav tyndeskiver kartoffel på mandolin
  • Kartoffelskiverne placeres i cirkler en efter en med overlap.
  • TIP: Kartoffelskiverne kan skæres flade mod bunden, så den bliver mere kompakt.
  • Bliv ved til du kan sætte en lille rulle af 2-4 kartoffelskiver ned i midten.
  • Herefter skal de overhældes med rigeligt klaret smør, cocotten skal være fyldt god op.
  • Drys med frisk timian og salt.
  • I ovnen ved ca. 200° i ca. 35-40 min
  • TIP: Kartofler er også glade for at hygge sig i smør, så har du mulighed for det, kan de også få nogle timer ved 100-110 grader i et par timer, og så god høj varme tilsidst inden servering, så de får farve og sprødhed.
  • De skal køle lidt af inden de tages forsigtigt ud af formen. Det vil være synd, hvis de falder fra hinanden. Har du pæne cocottes, kan de også serveres deri.
  • Drys med flagesalt til sidst inden servering.
  • TIP2: Du har selvfølgelig fået en Airfryer i julegave, så må du lave den deri, men mange af gangen kan du ikke lave 😜
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Server dine kartoffelroser som en delikat forret eller som en sofistikeret side til kød eller fisk.

Hvad synes du om kartoffelrosen? Lad os høre i en kommentar.

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering