Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. august 2021

Scroll to top

Top

83 kommentarer

Triple cooked fries – de perfekte pommes frites

Triple cooked fries – de perfekte pommes frites
Webmasteren
Hjemmelavede pommes frites

Hvad er bedre til en herremiddag end en perfekt bøf, hjemmelavet bearnaise og sidst men ikke mindst: Hjemmelavede perfekt sprøde pommes frites?! Ikke meget vel…

Advarsel! Som det er tilfældet med hjemmelavet bearnaise, kan du aldrig gå tilbage, når først du har prøvet hjemmelavede “triple cooked” pommes frites!

Triple Cooked Fries

Hjemmelavede pommes frites
4.29 fra 28 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Bagekartofler – almindelige store kartofler kan selvfølgelig også bruges!
  • Mindst 2 liter rapsolie – solsikkeolie burde også kunne bruges – oliven er NO GO!
  • Salt i rigelige mængder

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne
  • Skær dem i passende størrelse pommes frites og skyld dem under koldt vand indtil vandet ikke længere bliver “farvet” af stivelsen
  • Kog fritterne i vand med 1/2 dl eddike i 10-12 minutter
  • Lad dem efterfølgende køle i køleskabet i ca. 30 minutter
  • Varm olien på ca. 2/3 varme – test om olien er varm nok, ved at stikke enden af en af pommes friterne ned i olien – det skal boble stille og roligt
  • Lad pommes friterne stege indtil de begynder at tage farve – hemmeligheden ligger i at stege små portioner af gangen – brug evt. en stålsi
  • Herefter skal der køles i ca. 30 min. igen – her kan du også smide dem i fryseren indtil du skal bruge dem
  • Sidste omgang skal der fuld skrald på olien og pommes friterne steges indtil kulør er sprødhed er lige i øjet – hellere for meget end for lidt

Video

Noter

Det kan være svært at få samtlige pommes frites færdige på samme tid, da de skal laves i små portioner. Dette lille problems kan løses ved at lægge de færdige pommes frites på en bageplade og varm dem i en varmluftovn ved 200 grader i 5 minutter.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Triple Cooked Fries elsker en hjemmelavet bearnaise!

Triple Cooked Fries, Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Lis

    Kan man lave fritterne helt færdige – med undtagelse af den sidste omgang i olien – dagen før?

  2. Kristine

    Jeg skal lave pommes frites til mit bryllup til ca 80-100 mennrsker. Skal jeg evt. Tilføje mere eddike til kogningen? Tænker på at lave alle steps ind til frysningen, så jeg kan gøre så meget i som muligt i forvejen.
    Har du ellers nogle gode fif?

    • Eneste fif er at give dem første tur i frturen inden du fryser, så de bare skal have en hurtig tur på dagen.

  3. Pia

    Hmm. Kan de ikke bare lægges i køleskab en times tid efter 1. Stegning?

  4. Anne

    Kære Katinka. Beklager, at svaret næsten er et år gammelt. Men svaret er JA!
    Vi er så underlige i vores familie, at vi juleaften spiser and i oliven m stuffing, ande-olivensovs, grønne ærter, stegte svsmpe og……pommes frites.
    Sidste behandling af de årlige 2 kg fritter foregår i ovnen, 1 kg ad gangen. Virkelig en løsning, jeg kan anbefale, især når der er gang i alle potter og pander og varm friture ikke står højt på ønskelisten.
    Jeg laver de første trin i forvejen og hiver fritterne ud af fryseren 24. december.
    Bedste hilsner, Anne

  5. Katinka

    Hvor længe før de skal serveres kan man friturestegte 2 gang? Kan de blive sprøde i ovn hvis man laver dem 2-3 timer før de skal serveres. Vil gerne undgå at stå med kæmpe gryde med kogende olie når gæsterne kommer.

  6. Jonathan

    Burde eddike ikke stå under ingredienser?

    • Det kan du godt argumentere for Jonathan😉

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering