Heston Blumenthal 24 timers bøf: Den ultimative bøfoplevelse!


- Webmasteren
- Den 28. december 2019
- https://gastromand.dk
Intet madsite for mænd uden opskriften på den perfekte bøf – Heston Blumenthals motto er “in search of perfection” og med denne opskrift, rammer han lige i øjet – det bliver simpelthen ikke bedre og så er det tilmed nemt ad h…… til!

Heston Blumenthal 24 timers bøf - den ultimative bøfoplevelse!
Ingredienser
- 1 stk. oksehøjreb med ben – jeg brugte dog marmoreret oksefilet og det blev suverænt!
- Salt
- Peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Egentlig skal stegen karameliseres med en blow torch, dvs. en bundsenbrænder, men den blev dog brunet på en varm pande i ca. 5 min, mens jeg hele tiden drejede stegen.
- Derefter lægges stegen i en ildfast fad og stilles i en ca. 50 grader varm ovn i 22 timer (brug et stegetermometer til at kontrollere ovnens gradantal) – de mange timer ved den lave varme nedbryder kødets fibre og enzymer og du står tilbage med noget at det møreste og mest velsmagende kød du nogensinde får i munden!
- Tag stegen ud af ovnen 2 timer før severing og lad den hvile 1-2 timer.
- Skær stegeskorpen af og skær den ud i passende størrelse bøffer. Jeg indrømmer gerne at jeg aldrig har set et smukkere syn end da jeg skar den første bøf – læg mærke til den jævne pink farve hele vejen igennem bøffen – man får sgu næsten tårer i øjnene!
- Sidst men ikke mindst steger du bøfferne på din bedste støbejernspande, som skal være rygende rygende varm: Giv panden et skvæt olie og steg bøffen 30 sek. på hver side, hvilket resulterer i en bøf som har et perfekt ydre og et perfekt indre i samme farve som du kan se ovenfor.
Vi serverede verdens bedste bøf med triple cooked pommes frites og hjemmelavet bearnaise a la Price-brødrene!
I glasset var der deklassificeret Brunello fra Argiano – en genial vin til en rund hund (vinen er efterfølgende blevet testet og anbefalet i Børsen – find artiklen her)!
Så er der vist kun tilbage at sige…
Velbekomme og go’ fornøjelse!
Link til Heston Blumenthals opskrift i Timesonline
Husk at du kan abonnere på indlæg ved at oprette dig som bruger, abonnere via RSS, følge os på Facebook eller Twitter
Stik os en kommentarRelaterede indlæg
Nytårsbattle: Appetizer – Tatar af Walisisk Lammefilet... 29. december 2016 | Aarhusianeren

Mormormad: Bankekød 20. november 2012 | Gastromand

-
maj 22, 2021
Per GreenHar tit lavet en 24 timers stegning. Næsten alt oksekød kan bruges. Men ikke mørbraden.
-
-
januar 1, 2021
Niels
Kan ikke anbefales, brugte en oksefilet, stegte af og lagde i ovnen 22 timer… smag var ok, men stegen var stadig senet og sej…
Kommentarer