Gastromand.dk | 24. November 2017

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Nytårsbattle: The Surprise – Lammefilet med kirsebær og chokolade

Nytårsbattle: The Surprise – Lammefilet med kirsebær og chokolade
Webmasteren

Der findes to slags mennesker; dem der player det safe (læs: Familiefaren) og dem der ikke er bange for udfordring. Hører du til den første gruppe, hopper du over til Nytårsbattle: 80’er klassikeren: Lammeculotte med flødekartofler og bagt tomat 

Hvis du, ligesom jeg, ikke er bange for at udfordre dig selv og dine gæster, serverer du, som det mest naturlige i verden, chokolade og kirsebær til dit lam nytårsaften. Dette er mit bud på den ultimative hovedret til nytårsaften lavet på walisisk lam.

Lad champagnepropperne springe – de andre har ikke en chance, så smut du bare ud og køb ind.

 

Lammefilet med kirsebær og chokolade
Forfatter: 
 
Ingredienser
Syltede bøgehatte
  • 1 håndfuld små bøgehatte
  • 1 dl eddike
  • 2 spsk. sukker
  • 1 laurbærblad
  • 1 stjerneanis
  • 10 peberkorn
Lammefilet
  • 2 stk. Walisisk lammefilet
  • Et par knuste fed hvidløg
  • Et par rosmarinkviste
  • Et par spsk. smør
  • Olie til stegning
Kirsebær-glace
  • 1 dl eddike – fx balsamico, rødvins- eller æblecidereddike
  • 1 spsk. honning
  • 4 dl kirsebærvin
  • Lidt lammefond eller bouillon
  • Lidt frisk rosmarin
Chokolade-crumble
  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 25 g kakao
  • 1 spsk. flormelis
  • En smule salt
Tilberedning
Syltede bøgehatte
  1. Rens svampene grundigt. Skær evt. lidt af bunden af men lad svampene sidde i buketter. Kom dem i en skål. Kog alle ingredienser op, undtagen svampene.
  2. Hæld syltelagen over svampene og stil det på køl indtil svampene skal bruges.
Lammefilet
  1. Tag lammefileterne ud af køleskabet og salt dem 30 minutter før stegning.
  2. Tænd ovnen på 175 °C. Varm en pande op til max og giv den et tyndt lag olie. Brun lammefileten på alle sider. Tilsæt smør, hvidløg, rosmarin og tag panden af varmen. Sæt panden i ovnen i ca. 5 minutter. Tag fileterne af panden og lad dem hvile i 5 minutter.
Kirsebær-glace
  1. Kog eddike og honning op under omrøring til massen bliver karamelagtig. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog ind til en tilpas tyktflydende konsistens. Smag til med lidt salt og sukker.
Chokolade-crumble
  1. Bland alle ingredienser med fingrene. Læg smulderet på en bageplade med bagepapir. Bag crumblen ved ca. 100 °C indtil det er sprødt (ca. i 45 minutter).

 

Anretning

Lav en lille bund af chokolade-crumble. Læg en buket bøgehatte ovenpå og læg et stykke lammefilet ved siden af. Afslut med kirsebær-glace ved bordet.

Du kan i øvrigt roligt drikke Årets julevin til – det vil jeg gøre!

 

Følg med i dagene op til nytårsaften, når de øvrige gastromænd giver deres bud på årets sidste hovedret.

Gastromands nytårsbattle er blevet til i samarbejde med Walisisk lam

Kommentarer

  1. Bent Nissen Pedersen

    Hvor mange personer er opskriften til ?

    • Hej Bent.

      Som del af en menu er der til ca. 4 personer.

      Godt nytår!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: