Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Nytårsmenu 2013 – Forret #2: Torsk, kålpølse og grønkål

Nytårsmenu 2013 – Forret #2: Torsk, kålpølse og grønkål
Eksilsønderjyden

Dette er en af opskrifterne til Gastromands Nytårsmenu 2013. Denne aften eksperimenterer vi selv, så nedenstående opskrift er endnu ikke gennemprøvet. Vi har valgt at publicere opskrifterne nu, som inspiration og rettesnor, men vær opmærksom på, at der måske skal rettes til!

Nytår_torsk_kålpølse-1

 

 

Torsk, kålpølse og grønkål
Forfatter: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 300-400 gr torskeryg (sørg for at du får et stykke med en jævn tykkelse)
  • Lidt smør
  • 1 kålpølse
Grønkålssuppe
  • ½l hønsebuillon
  • 150 g grønkål (uden stilke)
  • 2 spsk piskefløde (eller efter smag)
  • 2 spsk æblecidereddike
Sennepsfløde
  • 1dl piskefløde
  • 1 spsk dijonsennep
Syltede rødløg
  • 1 rødløg
  • 1½dl lagereddike
  • 1½dl sukker
  • 1 laurbærblad
  • Et par peberkorn
Tilberedning
Grønkålssuppe
  1. Sørg for at rense grønkålen grundigt inden brug. Hak den herefter groft.
  2. Kog buillonen op i en gryde.
  3. Når buillonen koger, tilføjes grønkålen, som skal koge med i 4-5 minutter.
  4. Herefter blender du suppen til den er helt lind, hvorefter du smager til med fløde, salt og peber.
  5. Lige inden servering tilsættes eddiken.
Sennepsfløde
  1. I en lille kasserolle, varmes fløden op og sennepen piskes heri.
  2. Smag til med salt og peber og evt. lidt edddike/honning
Syltede rødløg
  1. Skær rødløget i både.
  2. Kog syltelagen (eddike, sukker, og krydderier) op.
  3. Hæld syltelagen over rødløgene og lad dem trække min. en time.
Torskeryg
  1. Salt torsken let minimum et par timer før servering (gerne op til et døgn) og stil den på køl.
  2. Dup torsken tør og del den i fire stykker.
  3. Fordel en smule smør på toppen og bag stykkerne i en ovn i 5 minutter ved 180 grader
Kålpølse
  1. Skær pølsen i tynde skiver og steg dem sprøde på en pande
Servering
  1. Placér torsk, kålpølse, og rødløg i bunden af en dyb tallerken og servér.
  2. Grønkålssuppen hældes på tallekenen ved bordet, hvorefter der afsluttes med en skefuld sennepsfløde.

 

Nytår_torsk_kålpølse-2

Kommentarer

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: