Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. november 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Nytårsmenu 2013 – Forret #2: Torsk, kålpølse og grønkål

Nytårsmenu 2013 – Forret #2: Torsk, kålpølse og grønkål
Eksilsønderjyden

Dette er en af opskrifterne til Gastromands Nytårsmenu 2013. Denne aften eksperimenterer vi selv, så nedenstående opskrift er endnu ikke gennemprøvet. Vi har valgt at publicere opskrifterne nu, som inspiration og rettesnor, men vær opmærksom på, at der måske skal rettes til!

Nytår_torsk_kålpølse-1

 

 

Torsk, kålpølse og grønkål

0 fra 0 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 300-400 gr torskeryg sørg for at du får et stykke med en jævn tykkelse
  • Lidt smør
  • 1 kålpølse

Grønkålssuppe

  • ½ l hønsebuillon
  • 150 g grønkål uden stilke
  • 2 spsk piskefløde eller efter smag
  • 2 spsk æblecidereddike

Sennepsfløde

  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk dijonsennep

Syltede rødløg

  • 1 rødløg
  • dl lagereddike
  • dl sukker
  • 1 laurbærblad
  • Et par peberkorn

Sådan gør du

Grønkålssuppe

  • Sørg for at rense grønkålen grundigt inden brug. Hak den herefter groft.
  • Kog buillonen op i en gryde.
  • Når buillonen koger, tilføjes grønkålen, som skal koge med i 4-5 minutter.
  • Herefter blender du suppen til den er helt lind, hvorefter du smager til med fløde, salt og peber.
  • Lige inden servering tilsættes eddiken.

Sennepsfløde

  • I en lille kasserolle, varmes fløden op og sennepen piskes heri.
  • Smag til med salt og peber og evt. lidt edddike/honning

Syltede rødløg

  • Skær rødløget i både.
  • Kog syltelagen (eddike, sukker, og krydderier) op.
  • Hæld syltelagen over rødløgene og lad dem trække min. en time.

Torskeryg

  • Salt torsken let minimum et par timer før servering (gerne op til et døgn) og stil den på køl.
  • Dup torsken tør og del den i fire stykker.
  • Fordel en smule smør på toppen og bag stykkerne i en ovn i 5 minutter ved 180 grader

Kålpølse

  • Skær pølsen i tynde skiver og steg dem sprøde på en pande

Servering

  • Placér torsk, kålpølse, og rødløg i bunden af en dyb tallerken og servér.
  • Grønkålssuppen hældes på tallekenen ved bordet, hvorefter der afsluttes med en skefuld sennepsfløde.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Nytår_torsk_kålpølse-2

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar