4 kommentarer
Nytårsmenu 2013 – Hovedret: Due, hjemmelavede pølser og selleri
- Eksilsønderjyden
- Den 29. december 2013
- https://gastromand.dk
Dette er en af opskrifterne til Gastromands Nytårsmenu 2013. Denne aften eksperimenterer vi selv, så nedenstående opskrift er endnu ikke gennemprøvet. Vi har valgt at publicere opskrifterne nu, som inspiration og rettesnor, men vær opmærksom på, at der måske skal rettes til!
Due, pølse og selleri
Ingen vurderinger endnu
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
Ballotine
- 4 duebryster
- 2 blade savoykål
- 50-75 gr svampe
- ¼ finthakket løg
- En lille klat smør
Pølse (til mere end 4 personer)
- 4 duebryster 200-250 gram
- 8 duelår
- 250 gr hakket svin
- 50 gr foie gras
- 50 gr røget bacon
- 1 tsk tørret timian
- 1-2 dl Riesling
- 2-3 m svinetarm
Perleløg
- 1 glas perleløg
- 50 gr sukker
- 25 gr smør
Selleri
- ¼ knoldselleri
- Lidt olie
Glace
- Laves som denne men med buillon kogt på dueskrog og rester, samt 30gr bacon.
Sådan gør du
Duepølse
- Finthak duebryster, duelår, svin, foie gras og røget bacon.
- Rør farsen meget grundigt med, timian, riesling salt og peber.
- Steg en lille frikadelle, smag og justér farsen til.
- Lav dine pølser 6-7cm lange. Lav evt. een lang pølse, og rul pølserne efterfølgende. Bind med kødsnor imellem pølserne.
- ”Kog” pølserne i ca. 15 minutter i 75 grader varmt vand, hvorefter de klippes til enkelte pølser og smides på køl.
- Steg pølserne ved mellem-svag varme (og prik evt. et par huller i dem for at undgå at de sprækker)
Ballotine
- Salt brysterne godt og lad dem trække på køl i 1-2 timer.
- Hak svampene fint og sauter dem med løgene i lidt smør (husk at smage til med salt og peber).
- Blancher 2 blade savoykål i kogende vand i få sekunder
- Tør duebrysterne af med lidt papir.
- Placér et duebryst på hver af de blancherede kålblade, fordel svampemassen ovenpå og læg det næste duebryst ovenpå – omvendt af det første.
- Pak kålen omkring brysterne (skær evt. overskydende kål væk), tør rullen af og rul det til en stram ballotine, i husholdningsfilm (gerne 2 gange, så den holder formen).
- Læg på køl indtil tilberedning.
- Blancher rullerne i ca. 8 minutter (ja, du lader husholdningsfilmen sidde på) og lad dem hvile et par minutter.
Selleri
- Skræl sellerien og skær fire både, med en tykkelse (yderst) på 2-3cm.
- Bag skiverne i 20 min ved 200 grader, tag dem ud og rids overfladen (på begge sider) med en gaffel.
- Pensl siderne med olie, krydr med lidt salt, stil skiverne på højkant på pladen og bag i yderligere 15-20 min.
Perleløg
- Dræn løgene i en si – lad dem gerne stå og tørre i en times tid eller to.
- Smelt sukkeret på panden, hvorefter smørret tilsættes, for at lave en karamelmasse.
- Herefter tilsættes perleløgene som varmes igennem.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar
Relaterede indlæg
Nytårsmenu 2013 – Forret #2: Torsk, kålpølse og grønkål... 29. december 2013 | Eksilsønderjyden
Vildt- og vinaften på sans 18. december 2012 | Gastromand
-
december 30, 2013
HalvamerikanerenKan anbefale at smide pølserne i isvand efter de er blancheret – den hurtigere nedkøling hjælper med til at give et sprødere skind ved stegningen
-
-
januar 2, 2014
HalvamerikanerenI lige måde. Blev skindet sprødt til trods?
-
-
Smid en kommentar
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer