Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. december 2018

Scroll to top

Top

99 kommentarer

Rødvinsglace inspireret af Brødrene Koch

Webmasteren

Jeg faldt over denne opskrift på en rigtig klassiker på Carsten opskrifter og har efterfølgende afprøvet den på et par venner til henholdsvis Beef Wellington og et par solide højrebsbøffer – et perfect match, so to speak!

kalvefilet - gulerod - kartoffelfondant - rødvinsglace

kalvefilet – gulerod – kartoffelfondant – rødvinsglace

Vær opmærksom på at tilberedningen af denne glace typisk tager mellem 2 og 3 timer!

Pris

Ca. 50 kr. alt efter hvor go’ en rødvin du vælger at bruge

4.7 from 9 reviews
Rødvinsglace inspireret af Brødrene Koch
Forfatter: 
Kategori: Sauce
Køkken: Franks
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 1 dl balsamicoeddike – æble-, rødvins- osv. kan naturligvis også bruges, og gerne i kombination
  • 1 spsk. honning
  • ½ flaske rødvin – gerne go’ rødvin
  • ¼ flaske portvin – jeg har også brugt sherry med stor succes
  • 50 gram champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1 liter kalvebouillon eller kalvefond
  • 50 gram smør
  • tomatpure/en håndfuld cherrytomater - dette er ikke en del af brødrenes opskrift, men jeg synes lige det giver det sidste touch
Tilberedning
  1. Honning karamelliseres let, eddike tilsættes og begge dele koges ind sammen til en såkaldt gastrique
  2. Rødvin og portvin tilsættes og det hele reduceres til en tredjedel
  3. De øvrige ingredienser tilsættes på nær smør, og saucen koges ind til 4 max 3 dl - evt. 2 alt efter hvor kraftigt du ønsker din sauce og hvor tynd/tyk den er på dette tidspunkt
  4. Saucen sies og koges derefter op - du kan med fordel lave hertil dagen i forvejen
  5. Efter at saucen er taget af varmen, “monteres” med koldt smør umiddelbart før servering
Noter og anretning
Har du problemer med at få glacen tykflydende kan du til nøds redde den ved hjælp af lidt meljævning

 

/Velbekomme

Har du lyst til at læse mere om den klassiske franske rødvinssauce, har Bergholt skrevet et rigtig godt indlæg om emnet.

Kommentarer

  1. Jesper

    Jeg er i gang med denne glace for anden gang nu. Fryser den ned og tager med på skiferie i næste uge. Skal nok blive et hit ;)

  2. Manden

    Jeg var så heldig at være på marchal her i sidste weekend. Der fik jeg en fantastisk chateaubriand med trøffelsky. Ved ikke om nogen herinde har smagt denne ret? Chateaubriand virkede som om den var glaseret i en glace ala ovenstående sauce? Nogen der ved hvordan man glaserer oksemørbrad ? Ville man i ovenstående glace ikke også kunne tilføje trøffel?

    • Zeder

      Overstående kan perfekt tilføres trøffel, du kan eventuel erstatte alle røde vine med hvide, hvilket giver en let-hed til trøflen, honning og æbleeddike, giver varme og sødme.

  3. Thomas

    Jeg har tænkt mig at jævne denne rødvinsglace med en færdig Meizena Jævner mørk.

    Mit spørgsmål er så om man stadig skal “montere” med koldt smør efterflg. eller om jævneren erstatter dette?

    • Hej Thomas. Du kan sagtens bruge jævner istedet for at montere. Jeg har selv brugt begge fremgangsmåder…

  4. Jeppe

    Når der står stk løg er det så to løg skåret i stykker, eller det 2 kvarte løg? :-) glæder mig til at prøve denne glace

  5. Kenni

    Sindssyg lækker glace, som der snildt kan eksperimenteres med. Bruger den selv som “base”, og til sætter så lidt forskelligt sammen med rød-og portvinen. I dag bliver det salvie, rosmarin, 1 æble, et par gulerødder og lidt forårsdag. Det blendes til sidst for at så meget smag som muligt. ‘Jævner” altid med smør, da det samler det hele til en lille klump af lykke. I dag skal den bruges til rådyrryg.

  6. Niko

    Kan denne laves på forhånd? Altså fx dagen før og så bare opvarme og montere den på dagen?

  7. Søren

    Hvad sker der hvis man kommer fløde i?

    • Så dropper du bare smøret Søren og koger lidt ind.

      • Søren

        Tak!

      • Søren

        Men er måske lidt synd? :)

  8. Jacob

    Tak for opskriften. Har lavet den flere gange med succes. Men denne gang synes jeg, at resultatet har fået for meget syre, enten pga. balsamico’en eller rødvingen. Kan man søde den lidt med enten sukker eller honning inden den monteres?

    • Zeder

      Det kan man godt, men lidt længere kogetid får syren til at neutrlisere, og man kan undgå sødestof.

  9. Jacob

    Det var så rødvin, jeg puttede i, og ikke “rødving” :-)

    • Naturligvis Jacob. Jeg ville bruge lidt honning!

      • Jacob

        Tak, vi løste det med honning. Den havde kogt rigeligt ind.

  10. Dennis

    Kan det passe den slet ikke skal smages til med salt/peber mht. kalvefonden ?

  11. Har lavet denne glace til vores nytårsmenu. Hold nu op hvor var den god. Vi fik den til krondyr.
    Jeg brugte balsamico med rødvin. Hvilke råvarer kan jeg bruge hvis jeg ville lave en til fisk med citrus. Har du et forslag.

  12. Jeg testede opskriften i dag. Glacen blev super lækkert :-) Jeg lavede gastrikken med 100 g rørsukker i stedet for honning (sidder i et sommerhus lang pokker i vold og havde ikke lige honning i huset). Det spillede fint og så smed jeg et par kviste timian og lidt persille i.
    Tak for en dejlig opskrift :-)

  13. Freja Hansen

    Kan man godt lave glacen i forvejen, og så evt. fryse den ned, og så tø op til brug? Jeg skal nemlig holde fødselsdag, og havde tænkt mig at forsøge mig med denne glace til hovedretten, men da den tager så lang tid, så jeg gerne, at den kunne laves i forvejen, så jeg har mere tid til alt det andet der skal laves på selve dagen :)

    • Tine Schæfer

      Åh det vil jeg også gerne vide, og hvis den er frysegnet. Monterer man så sovsen før eller efter frysning?

      • Hej Freja og Tine. Den kan sagtens laves i forvejen, men vent med at montere til umiddelbart før serveringen:)

  14. Thomas

    Jeg har lavet denne glace et par gange nu, og har et tip til en tykkere glace uden brug af jævning:

    Når glacen er kogt ind til ca. 3 dl. væske (fyldet i gryden ikke medregnet), sies glacen som beskrevet i opskriften. Fyldet blendes grundigt med en stavblender. Dernæst tilsættes dele af fyldet igen under omrøring, indtil den ønskede konsistens opnås. Kog op, tag af varmen, montér, server.

    Personligt starter jeg også med at lave løgene til bløde løg i en gryde med lidt fedtstof, samtidig med at opskriftens pkt. 1 og 2 udføres i en anden gryde. Herefter hældes indholdet af gryde nr. 2 over i gryde nr. 1. De bløde løg giver mere sødme, og bidrager også til en tykkere glace pga. karamellisering.

    Jeg bruger i øvrigt dobbelt så mange løg og dobbelt så meget honning som beskrevet i opskriften, for at få en sødere glace. Men det er jo en smagssag, hvor sød man ønsker den.

    • Tak for tippet Thomas. Sammen bliver vi bedre! ;)

      • Thomas

        Det var så lidt :-)

  15. Jannie

    Jeg har lavet denne flere gange, for den er jo fantastisk god.

    Jeg vil gerne høre, om nogen har lavet den på ande fond, for jeg vil gerne lave den til anden juleaften?
    Gode ideer modtages meget gerne.
    Tak på forhånd.

  16. Maria Kjelsteen

    Hej. Hvor meget er to stykker løg? Er det to hele løg?
    Hvor svær er denne opskrift, har ikke forsøgt mig med rødvinsglace før
    Vh maria

    • Thomas

      Det er to hele løg :-)

  17. Hej Maria.

    Jeg mener 2 løg😊

    Opskriften er rimelig nem at gå til. Læs evt. de andre kommentarer for spørgsmål og svar.

    Godt nytår!

  18. Maria Kjelsteen

    Hej igen. Jeg har nu gået i gang med rødvinsglacen da jeg ska arbejde det meste af i morgen. Jeg ska sig først bruge den nytårsaften. Kan den holde sig i køleskab indtil d 31/12 hvor jeg så monterer den umiddelbart før den skal bruges eller ska jeg fryse den?
    Tak for hurtigt svar sidst
    Maria

    • Hej Maria.

      Glacen kan sagtens holde sig nogle dage på køl og så monteres på dagen:)

      Godt nytår!

  19. Annbritt hansen

    Hej, skal der være låg på når man koger ind? Vh Annbritt

  20. Mads

    Hejsa! Jeg har brugt aftenen på at lave rødvinsglace, som jeg jo godt ved skal være sød, men hvis jeg nu synes den er for sød, og mangler en lidt mere krydret smag, hvad bør man så tilføje, bare peber og salt? eller er vi ude i noget andet der kan klare det?

    • Jeg ville bruge peber, lidt cayennepeber og evt. Smage til med lidt eddike.

  21. Marty

    Hvornår og hvordan tilsætter man tomatpuré?

  22. Julie

    Hej!
    Jeg står og vil lave denne i dag til nytårsmaden, men er blevet i tvivl mht. mængden af portvin, da disse varierer i størrelse.. Så hvad vil I ca. vurdere 1/4 flaske til at være?

    Godt nytår!

    • Thomas

      En hel flaske er 700 ml., så en kvart flaske er 188 ml. Det er den mængde, jeg bruger i hvert fald :-)

  23. Trine

    Hvad vil det sige at man monterer den??
    Bare så jeg ved hvilken effekt det er jeg skal regne med at det giver 😁

    • Thomas

      At “montere” betyder at piske/røre kold smør i, efter glacen er taget af varmen. Den må ikke koge efter smørret er monteret, da man så risikerer, at den skiller :-)

  24. Martin

    Hej
    Bruger du en hjemmelavet fond eller en købefond? Og i så fald, er der en du kan anbefale?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: