Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. november 2024

Scroll to top

Top

124 kommentarer

Rødvinsglace inspireret af Brødrene Koch

Rødvinsglace inspireret af Brødrene Koch
Webmasteren

Jeg faldt over denne opskrift på en god kraftig rødvinsglace på Carsten opskrifter og har efterfølgende afprøvet den på et par venner til henholdsvis Beef Wellington og et par solide højrebsbøffer – et perfect match, so to speak!

Vær opmærksom på at tilberedningen af denne glace typisk tager mellem 2 og 3 timer!

Pris

Ca. 50 kr. alt efter hvor go’ en rødvin du vælger at bruge

Rødvinsglace inspireret af Brødrene Koch

4.09 fra 86 stemmer
Ret: Sauce
Køkken: Franks
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 dl balsamicoeddike – æble- rødvins- osv. kan naturligvis også bruges, og gerne i kombination
  • 1 spsk. honning
  • 1/2 flaske rødvin – gerne go’ rødvin
  • 1/4 flaske portvin – jeg har også brugt sherry med stor succes
  • 50 gram champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1 liter kalvebouillon eller kalvefond
  • 50 gram smør
  • tomatpure/en håndfuld cherrytomater - dette er ikke en del af brødrenes opskrift men jeg synes lige det giver det sidste touch

Sådan gør du

  • Honning karamelliseres let, eddike tilsættes og begge dele koges ind sammen til en såkaldt gastrique
  • Rødvin og portvin tilsættes og det hele reduceres til en tredjedel
  • De øvrige ingredienser tilsættes på nær smør, og saucen koges ind til 4 max 3 dl - evt. 2 alt efter hvor kraftigt du ønsker din sauce og hvor tynd/tyk den er på dette tidspunkt
  • Saucen sies og koges derefter op - du kan med fordel lave hertil dagen i forvejen
  • Efter at saucen er taget af varmen, “monteres” med koldt smør umiddelbart før servering

Noter

Har du problemer med at få glacen tykflydende kan du til nøds redde den ved hjælp af lidt meljævning
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

/Velbekomme

Har du lyst til at læse mere om den klassiske franske rødvinssauce, har Bergholt skrevet et rigtig godt indlæg om emnet.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Inga

    Hvis nu man ville lave den til en brombær glace, hvor ville det så give mening at tilsætte dem?

  2. Mie-Pil

    5 stars
    Hvis man lige vil springe lidt let henover gastric delen ig har en færdiglavet hvor meget skal der så bruges?

  3. jacob

    Hvor meget skal den koges indtil hvis man laver til 10 personer? dvs med næsten 2 liter vin og 2.5 liter fond. Og skal fond være fortyndet?

  4. Christian

    Hvilken slags portvin bruger du? Colheita, vintage, tawny etc?

  5. Brian

    Hvis man har færdiglavet gastrik hvor meget skal man så bruge? 1-2 spiseskefulde?

  6. Charlotte

    Hvordan bliver den uden portvin/sherry?

  7. Simon

    Dejlig opskrift.

    De champignoner piner mig nu alligevel.

    Skal de bare halveres og i sammen med port- og rødvin? (Har lyst til at stege dem af først)

    • Gør hvad du føler for! Begge dele vil fungere fremragende:)

  8. Mie-Pil Marie Simmelsgaard-Madsen

    Kan man lave til trin 4 og fryse ned?

  9. Mie-Pil

    Nu er der jo forskellige str. vin og portvinsflasker :-) så hvad vil det være i dl?

  10. Daniel Sørensen

    5 stars
    Min go-to sauce. Bruger den nu som basisopskrift for varriationer med f.eks morkler, trøffel, kun portvin, andre grøntsager osv.

    Men 50 kr? Det må være pr kuvert?

  11. Hanne Nissen

    5 stars
    Har lavet den mange gange og er lige nu igang igen til nytårsmaden i morgen. Den er bare fantastisk😛

    • Godt at høre og GODT NYTÅR!

      • Linda

        Kan den laves dagen før og varmes op igen?

Smid en kommentar

4.09 from 86 votes (72 ratings without comment)

Opskrift Vurdering