Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. september 2020

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Pommes Anna – opskriften på en kartoffelklassiker

Pommes Anna – opskriften på en kartoffelklassiker
Aarhusianeren

Hvis der skal være fest – og du har lyst til at arbejde lidt mere med din kartofler, så er Pommes Anna bestemt sagen!

Pommes Anna kan vel siges, at være flødekartoflens fornemme og forfinede storesøster, hvor fløden naturligvis må vige pladsen for klaret smør.

Pommes Anna er lidt mere tidskrævende end sin tykke lillebror, men kan nemt laves dagen før, så du på dagen ikke skal arbejde så meget.

Og så kan Pommes Anna anrettes ganske flot – typisk i skarpe kvadrater.

SERVER POMMES ANNA SAMMEN MED: Beef Wellington

Pommes Anna

5 fra 2 stemmer
Ret: Hovedret
Keyword: kartofler, pommes anna

Ingredienser

  • 3 kg skrællede kartofler
  • 400 g klaret smør
  • 1 bundt frisk timian
  • salt
  • 2 skalotteløg
  • revet ost parmesan eller vesterhavsost

Sådan gør du

STEP 1: Kan mad fordel laves 1-2 dage inden middagen

  • Tænd ovnen på 170 grader
  • Smelt smøret i en gryde og drys timian bladene i og lad det hygge sig
  • Smør et passende fad – brug lidt af det smeltede smør
  • Kør kartoflerne i helt tynde skiver på mandolinjern
  • Kør skalotteløg i helt tynde skiver på mandolinjern
  • Dæk bunden med kartofler
  • Dryp lidt smør på kartoflerne
  • Gentag lag på lag… efter en 3-4 lag kan du lægge lidt løg eller lidt revet ost – og drys lidt salt ind i mellem
  • Bliv ved til fadet er godt fyldt og der er kommet lidt højde på kartoflerne
  • Pres kartoflerne godt sammen
  • Dæk med staniol
  • Sæt kartoflerne i ovn i 1½ time på 170 grader
  • Lad dem køle af – og sæt i køleskabet

STEP 2: Laves på dagen

  • Tænd ovnen på 230 grader varmluft
  • Skær forsigtigt kartoffelkage op i tern af passende størrelse
  • Sæt dem på en bageplade med lidt afstand
  • Sæt dem i ovnen 12-15 min til de er varme og tager farve
  • Så er de klar til servering

Noter

Serveringforslag: Beef Wellington med knoldselleri-pure og rødvinsglace
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Du kan også vælge en mere kreativ udgave, kartoffelrosen, som med garanti gør damerne bløde i knæene!

Pommes Anna, Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hej
    Hvor mange pers er denne opskrift til?

    • Det kommer jo lidt an på hvor sultne man er, selve fadet delte jeg op i 16 blokke. Hver blok er vel på en små 200 gram efter tilberedning. Vi var kun 8 i dette tilfælde, så der var to til hver – der blev så heller ikke spist op. Men lidt rester skader jo heller ikke, bedre for meget en for lidt, og det kan jo fint genopvarmes.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering