Gastromand.dk | 16. December 2017

Scroll to top

Top

54 kommentarer

Suveræn weekendmad: Beef Wellington à la Gordon Ramsay

Suveræn weekendmad: Beef Wellington à la Gordon Ramsay
Webmasteren

Beef Wellingotn er ikke uden grund en vaskeægte klassiker! At kalde Beef Wellington for Fast Food er måske en tilsnigelse, men når de først har lavet det et par gange, sidder det i fingrene.

Opdateret januar 2017

De øvrige gastromænd har moppet mig med de tidligere billeder i dette, et af vores mest populære, indlæg. Det kan jeg naturligvis ikke acceptere, så en lørdag aften var det tid til at få opgraderet lidt – om det er lykkes, vil jeg lade dig, kære læser, om at vurdere.

Hvis du synes det virker uoverskueligt at begive dig i kast med denne klassiker, så vil jeg lade Gordon himself komme til orde i 2 min. – han får det til at se så dejligt nemt ud!

 

 

Jeg har længe haft lyst til at lave Beef Wellington og da jeg blev inviteret til Århus til en herreaften, skulle denne klassiker stå sin prøve og den bestod med store roser til følge!

Beef Wellington klar til ovnen…

Et par tips

  1. Fortæl din slagter at du skal bruge et stykke mørbrad til beef wellington, så burde han være helt med på at det skal være et regulært stykke med samme tykkelse i hele stykkets længde.
  2. Ramsay bruger sød engelsk sennep – nogenlunde samme smag kan opnås ved at blande almindelig eller Dijon sennep blandet med lidt honning til ønsket sødme.
  3. Wellington’en blev serveret med pommes duchesse, Brødrene Koch inspireret rødvinsglace, bagte skalotteløg og chips af artiskok.
  4. Det er næsten umuligt at undgå at butterdejen bliver blød i bunden. Nogen bruger at stege den på panden. Jeg har haft held med at benytte et forvarmet ovnfast fad før jeg overførte wellingtonen til fadet.

Projekt Beef Wellington done! #beefwellington #beef #instafood #noyerdk

A post shared by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

4.8 from 4 reviews
Suveræn Beef Wellington à la Gordon Ramsay
Forfatter: 
Kategori: hovedret
Køkken: Engelsk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 600g Oksemørbrad
  • En rulle butterdej
  • 400 g svampe - champignon kan sagtens bruges
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • Ca. 100g parmaskinke
  • 2 spsk. Dijon sennep
  • 1 spsk. Brun farin - alternativt honning
  • 2 æggeblommer
  • Salt
  • Peber
Tilberedning
  1. Tag mørbraden ud af køleskabet og giv den noget salt
Sød sennep
  1. Bland sennep og brun farin
Svampe
  1. Rens og hak svampe og roasmarin fint
  2. Steg svampe og roasmarin på en tør pande indtil svampene har smidt al væsken
  3. Smag til med salt og peber
Mørbrad
  1. Varm din favoritpande op på fuld skrald
  2. Brun mørbraden på alle sider
  3. Krydr den med salt og peber
  4. Fjern mørbraden fra panden
  5. Smør mørbraden med den søde sennep
Samling
  1. Læg et stort stykke film ud på bordet
  2. Fordel parmaskinken på filmen så der er et par cm. overlap
  3. Fordel svampene på parmaskinken
  4. Læg den smurte mørbrad midt på svampene
  5. Rul stramt
  6. Køl i min. 1 time - du kan med fordel lave alt hertil i forvejen
  7. Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir
  8. Del butterdejen i ca. ⅓ og ⅔.
  9. Fjern filmen fra mørbraden og placer mørbraden på det mindste af butterdejsstykkerne
  10. Pensl butterdejskaterne med æg
  11. Brug det store stykke butterdej som låg
  12. Skær evt. ovreskydende butterdej fra
  13. Pres de to stykker sammen med en gaffel
  14. Pensl Wellingtonen med resten af ægget
  15. Rids Wellingtonen med en skarp kiv
  16. Drys med flagesalt og evt. frisk rosmarin
  17. Bag i ovnen intil kernetemperaturen er 55 grader
  18. Tag ud og hvil i ca. 15 min.
  19. Skær i ca. 2 cm. tykke skiver - brug evt. en franskbrødkniv

 

Beef Weelingtonen blev serveret med Pommes Duchesse, bagte skalotteløg, chips af artiskok og rødvinsglace – så er der altså ikke et øje tørt!

I glasset fik vi rigeligt 2004 Brunello di Montalcino fra producenten Camigliano

 

Så er der serveret…

 

Hvad er dine erfaringer med den engelske klassiker? Kom gerne med dem i en kommentar!

 

Kommentarer

  1. Palle

    @Jacob
    Brugte 40 min på 200 c varmluft med tre styk (en stor mørbrad delt i tre) i ovnen.
    Ville være noget forsigtig med 275 grader ! – og starte noget lavere.

    Den var iøvrigt pragtfuld – virkelig lækker ting at servere.

  2. Louise

    Hvordan er den dagen efter? Kan den spises?

    • Sunny

      Ja men jeg ville foreslå at spise den kold, da den kan være meget tør

  3. Dennis

    Tænkte det var på tide at se hvordan andre laver denne fantastiske klassiker.

    Så hermed mine erfaringer.

    For det første bruner jeg min mørbrad med smør og frisk timian. Dernæst hakker jeg ikke mine svampe, jeg laver en souffle i stedet og smøre på. Jeg bruger halv serano / halv pancetta. Det gør jeg for at tilføre lidt ekstra fedt.

    Jeg servere altid pommes Anna og Demi glace til denne klassiker, den fortjener det bedste :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: