Nytårssnack: Syltede vagtelæg med urtemayo
- Eksilsønderjyden
- Den 26. december 2023
- https://gastromand.dk
Gør din nytårsaften ekstraordinær med en forførende nytårssnack: Syltede vagtelæg med urtemayo. Denne elegante og lækre kombination vil ikke kun tilfredsstille smagsløgene, men også tilføre en luksuriøs atmosfære til din fest.
Anret de syltede vagtelæg på urtemayoen på en elegant serveringsplade. Pynt med friske krydderurter og et strejf af sort peber for en ekstra visuel appel. Gæsterne kan bruge tandstikkere, små skeer eller klør fem til at nyde denne delikate og velsmagende kombination.
Denne nytårssnack er ikke kun en kulinarisk nydelse, men også en smagfuld måde at introducere en sofistikeret appetitvækker til din festlige menu. Syltede vagtelæg med urtemayo vil skabe samtale og begejstring blandt dine gæster, og din nytårsfest vil skinne med gourmetglans og uforglemmelige smagsoplevelser. Velbekomme ind i det nye år!
Syltede vagtelæg med urtemayo
Ingredienser
Syltede vagtelæg
- 20 vagtelæg
- 1 flaske æblecidereddike
Krydderurtemayo
- 3 æggeblommer
- ½ tsk. dijon sennep
- 1 tsk hvidvinseddike
- Lidt salt
- Lidt friskkværnet peber
- 3 tsk citronsaft
- 3 dl smagsneutral olie fx. raps eller vindruekerne
- 1 bundt persille
- 1 bundt dild
- 1 bundt purløg
Sådan gør du
Syltede vagtelæg
- Kog vagtelæggene i ca, 2 min.
- Stop kogningen af æggene ved at smide dem i iskoldt vand.
- Pil æggene, smid dem i et sylteglas og dæk med æblecidereddike. Lad æggene sylte i minimum et døgn.
Krydderurtemayo
- Blend de grofthakkede krydderurter med 2dl af olien, til den ønskede konsistens (jeg foretrækker meget glat).
- I et højt tyndt (blender) beholder tilsættes samtlige ingredienser og blendes til mayoen er færdig.
Servering
- Serveres med lidt flagesalt.
Relaterede indlæg
Jagten på Danmarks Luksusfestival: Tinderbox... 29. juni 2018 | Fynboen
Nytårsbattle: The Surprise – Lammefilet med kirsebær og chokolade... 27. december 2016 | Webmasteren
-
juni 13, 2016
Hej Jannie,
jeg ville nok sylte i en klassisk syltelage, med æbleeddike, vand, salt, sukker og lidt peberkorn og laurbærblade…ellers skulle det passe :)
-
juni 13, 2016
JannieHvordan endte det? Står og overvejer den som en sommerappetizer.. Er der justeringer ift fremgangsmåden?
-
december 30, 2013
Helle Agathe EgeriisHvorfor koge æggene i 4 min.? Bliver de ikke grønne/sorte?
Når jeg koger vagtelæg som smilene får de 1 m og 14 sek. Dødstraf for den der forstyrrer mig!
Hårdkogte er bare et par sekunder mere…Lækker krydderurtemayo.
-
december 30, 2013
Hej Helle.
Du har helt ret – det er vist en smutter fra Eksilsønderjydens side;)
-
-
-
december 30, 2013
Hej Michael! Det er ikke helt på plads endnu, men overvejer mayo på et stykke træ og æggene placeret ovenpå mayoen…
-
Smid en kommentar
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer