Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. juli 2024

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Nytårssnack: Syltede vagtelæg med urtemayo

Nytårssnack: Syltede vagtelæg med urtemayo

Gør din nytårsaften ekstraordinær med en forførende nytårssnack: Syltede vagtelæg med urtemayo. Denne elegante og lækre kombination vil ikke kun tilfredsstille smagsløgene, men også tilføre en luksuriøs atmosfære til din fest.

Anret de syltede vagtelæg på urtemayoen på en elegant serveringsplade. Pynt med friske krydderurter og et strejf af sort peber for en ekstra visuel appel. Gæsterne kan bruge tandstikkere, små skeer eller klør fem til at nyde denne delikate og velsmagende kombination.

Denne nytårssnack er ikke kun en kulinarisk nydelse, men også en smagfuld måde at introducere en sofistikeret appetitvækker til din festlige menu. Syltede vagtelæg med urtemayo vil skabe samtale og begejstring blandt dine gæster, og din nytårsfest vil skinne med gourmetglans og uforglemmelige smagsoplevelser. Velbekomme ind i det nye år!

Syltede vagtelæg med urtemayo

Ingen vurderinger endnu
Antal: 10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Syltede vagtelæg

  • 20 vagtelæg
  • 1 flaske æblecidereddike

Krydderurtemayo

  • 3 æggeblommer
  • ½ tsk. dijon sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • Lidt salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 3 tsk citronsaft
  • 3 dl smagsneutral olie fx. raps eller vindruekerne
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du

Syltede vagtelæg

  • Kog vagtelæggene i ca, 2 min.
  • Stop kogningen af æggene ved at smide dem i iskoldt vand.
  • Pil æggene, smid dem i et sylteglas og dæk med æblecidereddike. Lad æggene sylte i minimum et døgn.

Krydderurtemayo

  • Blend de grofthakkede krydderurter med 2dl af olien, til den ønskede konsistens (jeg foretrækker meget glat).
  • I et højt tyndt (blender) beholder tilsættes samtlige ingredienser og blendes til mayoen er færdig.

Servering

  • Serveres med lidt flagesalt.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Nytår_syltede vagtelæg

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hej Jannie,

    jeg ville nok sylte i en klassisk syltelage, med æbleeddike, vand, salt, sukker og lidt peberkorn og laurbærblade…ellers skulle det passe :)

  2. Jannie

    Hvordan endte det? Står og overvejer den som en sommerappetizer.. Er der justeringer ift fremgangsmåden?

  3. Helle Agathe Egeriis

    Hvorfor koge æggene i 4 min.? Bliver de ikke grønne/sorte?
    Når jeg koger vagtelæg som smilene får de 1 m og 14 sek. Dødstraf for den der forstyrrer mig!
    Hårdkogte er bare et par sekunder mere…

    Lækker krydderurtemayo.

    • Hej Helle.

      Du har helt ret – det er vist en smutter fra Eksilsønderjydens side;)

  4. Michael

    Lyder lækkert. Hvordan har i tænkt jer at servere / anrette?

    • Hej Michael! Det er ikke helt på plads endnu, men overvejer mayo på et stykke træ og æggene placeret ovenpå mayoen…

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering