Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 12. december 2019

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Nytårsmenu 2013 – Snack #2: Syltede vagtelæg med urtemayo

Nytårsmenu 2013 – Snack #2: Syltede vagtelæg med urtemayo
Eksilsønderjyden

Dette er en af opskrifterne til Gastromands Nytårsmenu 2013. Denne aften eksperimenterer vi selv, så nedenstående opskrift er endnu ikke gennemprøvet. Vi har valgt at publicere opskrifterne nu, som inspiration og rettesnor, men vær opmærksom på, at der måske skal rettes til!

Syltede vagtelæg med urtemayo

0 fra 0 stemmer
Antal: 10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Syltede vagtelæg

  • 20 vagtelæg
  • 1 flaske æblecidereddike

Krydderurtemayo

  • 3 æggeblommer
  • ½ tsk. dijon sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • Lidt salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 3 tsk citronsaft
  • 3 dl smagsneutral olie fx. raps eller vindruekerne
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du

Syltede vagtelæg

  • Kog vagtelæggene i ca, 2 min.
  • Stop kogningen af æggene ved at smide dem i iskoldt vand.
  • Pil æggene, smid dem i et sylteglas og dæk med æblecidereddike. Lad æggene sylte i minimum et døgn.

Krydderurtemayo

  • Blend de grofthakkede krydderurter med 2dl af olien, til den ønskede konsistens (jeg foretrækker meget glat).
  • I et højt tyndt (blender) beholder tilsættes samtlige ingredienser og blendes til mayoen er færdig.

Servering

  • Serveres med lidt flagesalt.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

 

Nytår_syltede vagtelæg

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Michael

    Lyder lækkert. Hvordan har i tænkt jer at servere / anrette?

    • Hej Michael! Det er ikke helt på plads endnu, men overvejer mayo på et stykke træ og æggene placeret ovenpå mayoen…

  2. Helle Agathe Egeriis

    Hvorfor koge æggene i 4 min.? Bliver de ikke grønne/sorte?
    Når jeg koger vagtelæg som smilene får de 1 m og 14 sek. Dødstraf for den der forstyrrer mig!
    Hårdkogte er bare et par sekunder mere…

    Lækker krydderurtemayo.

    • Hej Helle.

      Du har helt ret – det er vist en smutter fra Eksilsønderjydens side;)

  3. Jannie

    Hvordan endte det? Står og overvejer den som en sommerappetizer.. Er der justeringer ift fremgangsmåden?

  4. Hej Jannie,

    jeg ville nok sylte i en klassisk syltelage, med æbleeddike, vand, salt, sukker og lidt peberkorn og laurbærblade…ellers skulle det passe :)

Smid en kommentar