6 kommentarer
Nytårsmenu 2013 – Snack #1: Æbleskiver med hummer, svampe og bearnaise


- Eksilsønderjyden
- Den 28. december 2013
- https://gastromand.dk
Dette er en af opskrifterne til Gastromands Nytårsmenu 2013. Denne aften eksperimenterer vi selv, så nedenstående opskrift er endnu ikke gennemprøvet. Vi har valgt at publicere opskrifterne nu, som inspiration og rettesnor, men vær opmærksom på, at der måske skal rettes til!

Æbleskiver med hummer, svampe og bearnaise
0 fra 0 stemmer
Antal: 10
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
Æbleskiver
- 1 fersk hummer
- En god håndfuld svampe f.eks. morkler
- 2 æggehvider
- 2 æggeblommer
- 4 dl. kærnemælk
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. natron
- Skal af en halv citron
- Lidt smør
Bearnaise-malto
- 250 g smør
- 5-6 spiseskefulde hvidvinseddike
- 5-6 spiseskefulde hvidvin
- 1-2 skalotteløg
- 1 bundt estragon
- 3-4 æggeblommer
- Lidt citronsaft
- Salt og hvid peber
- Lidt cayenne peber
Sådan gør du
Æbleskiver
- Kog hummeren i 5-6 minutter, lad den køle ned, pil alt kødet ud og del det i passende stykker (2x2cm eller mindre?).
- Rengør svampene og rist dem af på en varm pande i lidt smør, så de smider væsken. Lad dem herefter køle ned.
- Pisk æggeblommer, kærnemælk, sukker og salt grundigt.
- Herefter rører du mel, natron og citronskal i.
- Pisk æggehviderne stive i en separat skål og vend dem i dejen.
- Bag æbleskiverne i lidt smør, i en æbleskivepande. Inden du vender æbleskiven presses en portion hummer og lidt svampe ned i dejen.
Bearnaise-malto
- Lav en portion bearnaise som hér og rør den med malto, til du får et pulver.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar
Relaterede indlæg
De 5 bedste takeaway-nytårsmenuer i Aarhus og København... 5. december 2014 | Webmasteren

Træt af den traditionelle nytårsmenu: Gastromands Nytårsburger... 27. december 2019 | Gastromand

Gæsteblog: Chefkokkens nytårsmenu – del 2... 24. december 2010 | Gastromand

Pretzels med krydret bacon 30. marts 2012 | Sukkerhjerte
-
-
januar 3, 2014
HalvamerikanerenNogen gode forslag til steder i DK man kan købe malto til rimelige penge?
-
januar 5, 2014
-
januar 5, 2014
HalvamerikanerenTak :)
-
-
Smid en kommentar
De udødelige, danske klassikere
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer