Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. marts 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Nytårsmenu 2013 – Snack #1: Æbleskiver med hummer, svampe og bearnaise

Nytårsmenu 2013 – Snack #1: Æbleskiver med hummer, svampe og bearnaise
Eksilsønderjyden

Dette er en af opskrifterne til Gastromands Nytårsmenu 2013. Denne aften eksperimenterer vi selv, så nedenstående opskrift er endnu ikke gennemprøvet. Vi har valgt at publicere opskrifterne nu, som inspiration og rettesnor, men vær opmærksom på, at der måske skal rettes til!

 

Nytår_hummer_æbleskiver-1

 

 

Æbleskiver med hummer, svampe og bearnaise
Forfatter: 
Antal personer: 10
 
Ingredienser
Æbleskiver
  • 1 fersk hummer
  • En god håndfuld svampe (f.eks. morkler)
  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 4 dl. kærnemælk
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • Skal af en halv citron
  • Lidt smør
Bearnaise-malto
  • 250 g smør
  • 5-6 spiseskefulde hvidvinseddike
  • 5-6 spiseskefulde hvidvin
  • 1-2 skalotteløg
  • 1 bundt estragon
  • 3-4 æggeblommer
  • Lidt citronsaft
  • Salt og hvid peber
  • Lidt cayenne peber
Tilberedning
Æbleskiver
  1. Kog hummeren i 5-6 minutter, lad den køle ned, pil alt kødet ud og del det i passende stykker (2x2cm eller mindre?).
  2. Rengør svampene og rist dem af på en varm pande i lidt smør, så de smider væsken. Lad dem herefter køle ned.
  3. Pisk æggeblommer, kærnemælk, sukker og salt grundigt.
  4. Herefter rører du mel, natron og citronskal i.
  5. Pisk æggehviderne stive i en separat skål og vend dem i dejen.
  6. Bag æbleskiverne i lidt smør, i en æbleskivepande. Inden du vender æbleskiven presses en portion hummer og lidt svampe ned i dejen.
Bearnaise-malto
  1. Lav en portion bearnaise som hér og rør den med malto, til du får et pulver.

 

Nytår_hummer_æbleskiver-2

Kommentarer

  1. Halvamerikaneren

    Nogen gode forslag til steder i DK man kan købe malto til rimelige penge?

  2. CHRISTIAN

    Kan man bruge druesukker i stedet for malto?

    • Hej Christian.

      Uden dog at have prøvet det, ville jeg sige nej.

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: