Gateau Marcel med vanilieis og hindbærcoulis | | Gastromand.dk Gateau Marcel med vanilieis og hindbærcoulis – Gastromand.dk

Gastromand.dk | 20. September 2017

Scroll to top

Top

45 kommentarer

Gateau Marcel med vanilieis og hindbærcoulis

Webmasteren

Gateau Marcel er en enkel, men klassisk chokoladekage. Bagmanden er den franske kok Michel Michaud, som bl.a. har været køkkenchef på Falsled Kro, Kong Hans Kælder, Søllerød Kro og senest Ruths Hotel i Skagen.

Retrodessert når det er allerbedst…

Kagen blev serveret som dessert i nytårsmenuen 2009

3.5 from 2 reviews
Gateau Marcel, Vanilieis, Hindbærcoulis
Forfatter: 
Kategori: Dessert
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • Gateau Marcel
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade (gerne 75-80%)
  • 1 dl pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl pasteuriserede æggehvider
Hindbærcoulis
  • 2-300g frosne hindbær
  • 20-30g flormelis
Is
  • Her hoppede vi let og elegant på en god færdigkøbt vanilie-is.
Tilberedning
Gateau Marcel
  1. Smør og chokolade smeltes i vandbad. Når massen er smeltet sammen, dækkes den til og sættes til side, til den er afkølet.
  2. Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af sukkeret og vendes i chokolademassen.
  3. Æggehviderne piskes stive med det resterende sukker og vendes forsigtig i chokolademassen.
  4. Halvdelen af massen kommes i bradepande eller i ildfaste portionsglas og bages ved 175 grader ca. 30 minutter.
  5. Den ubagte halvdel smøres på den bagte, og kagen sættes på køl i minimum 1 time, før den serveres.
Hindbærcoulis
  1. Hindbærrene optøes en smule og blendes med flormelis.

/Velbekomme

Kommentarer

  1. Ahh, en klassiker fra den gode Michel. Lige et godt råd.
    Jeg vil anbefale at man smider den på frost hvis man laver den i bradepande, så er den nemmere at skære ud og man skal ikke være bange for at den er for hård, da den smelter hurtigere end man tror, og jeg plejer at smelte smør og chokolade for sig, da det er hurtigere. Men en rigtig lækker opskrift.

    Godt nytår de herrer.

  2. Hey Kristian,

    tak for tippet – kagen blev superb! Du kan se bilelder fra nytårsmenuen her: https://gastromand.dk/nytar-mad-nytarsmenu-opskrift/

  3. Hvor mange er denne opskrift ment til? Sorry, hvis jeg ikke har spottet det! Synes bare, jeg kigget ret mange steder. Og vil gange den op med 3 til vores nytårsdessert, hvis den nu er ment til 6-8 stykker ;-)

  4. Jørgen

    Jeg mener at det passer til 8-10 personer

  5. Jeg mener også der burde være til mindst 8 personer:)

  6. Det er super, tak! Mmm glæder mig allerede til den :-)

  7. Chris

    Er ligeså lige blevet færdig med min version. Jeg går ud fra det ikke er noget problem at smide den i fryseren og tage den op igen nytårsdag?

    • Chris – Hvis du tager den op 10 min. inden du skal bruge den, og så skære den ud, så bliver det perfekt.

  8. Chris

    Super! Mange tak.

  9. Helt fantastiskopskrift. Det styrer :)

  10. pia

    Lyder skønt…. glæder mig. Kan den fryses ned en uges tid eller to i forvejen uden at den bliver træls?

    • Det er Jeg overbevist om, at du sagtens kan Pia:) skriv gerne hvordan det går…

      • pia

        Hej igen.
        Mange tak for dit svar. Den har nu været frosset, tøet op og spist af alle med velbehag. Jeg brugte Toms Chokolade og må sige at jeg næste gang vil vælge en mere koncentreret chokolade men mest pga farven…:D
        Venlige hilsner Pia

        • Godt at høre Pia! Og ja mørk chokolade giver en lidt pænere farve til kagen:)

  11. Michael

    Hej

    Endnu en lækker opskrift – for dette for mig nye, men super inspirerende “mad univers”

    Jeg oplevede at min bagte halvdel “voksede” sig stor og luftig under bagningen, men da jeg tager den ud af ovnen falder den helt sammen. Så mit spørgsmål lyder, skal den gøre det? hvad har jeg evt gjort forkert?

    Hilsen Michael

    • A. Sørensen

      Det er helt rigtigt, en kage indeholdene luftige æggehvider vil altid “soufflere” op..
      I alle de Gateau’er jeg har lavet har det altid faldet sammen bagefter.. Lidt ligesom hvis du laver en æggekage, den er monster flot når den kommer ud af ovnen, men efter 10 min, falder den stille sammen igen..

    • Hej Michael!
      Et stort velkommen til siden :)
      Som Hr. Sørensen skriver, falder Gateau’en altid sammen igen, så din kage er blevet præcist som den burde….

      Håber at høre en masse til jer begge, fremover – både under artiklerne og i forummet :)

  12. Michael

    Tak for de hurtige og konstruktive svar
    /Michael

  13. Gitte Holm

    Hej. Er det en helt almindelig bradepande, synes den virker stor til den portion dej…
    Hilsen gitte

    • Hej Gitte,

      jeg får at vide i min øresnegl at portionen passer til en std. springform. Alternativt tror jeg en 20×30 cm bradepande passer.

  14. Helle

    Ja så er det min tur til at prøve denne opskrift. Vi skal have den til Nytårsaften. Glæder mig.
    Godt nytår til alle.

    Helle

  15. stnne

    jeg har lige lavet den og den står og hygger i fryseren. Jeg har valgt at lave hindbærcoullisen smagt til med rålakrids og det synes jeg lige giver det sidste sza sza szu.

    godt nytår

  16. Anita

    Hej

    Er i færd med at lave denne opskrift for første gang. Benytter I jer af bagepapir i formen, eller smører I formen med fedtstof?

    Godt nytår til jer alle

    • Hej Anita,

      jeg ville nok enten bruge bagepapir i bunden af en springform eller smøre med et helt tyndt lag olie og strø lidt sukker på…

  17. David Simpson

    Hejsa,

    Jeg står og skal lave den lækre kage til mine studievenner i dag og vil derfor høre om man kan bage den i et ildfast fad for at få en tilpas størrelse? Eller skal det være springform el.lign? :-)

    Jeg har fået kagen mange gange før og det er helt sikkert favoritten! :-)

    • Kagen på billederne er, som du måske kan se på stykkernes form, rent faktisk lavet i et firkantet fad. Husk blot bagepapir, så du kan løfte kagen op efterfølgende:)

  18. Stephanie

    Hej,

    Det ser super lækkert ud :D

    Jeg har tænkt at bage kagen som dessert til min fødselsdag. Kan man godt lægge kagen på køl natten over, derefter skære den ud og lægge den i fryseren i en uges tid inden jeg skal servere den? Har ikke plads til en bradepande i min fryser :S

    • Det er sgu et godt spørgsmål Stephanie.

      Du kan sagtens lægge den på køl, skære den ud og lægge den på køl igen, men om den tager skade af en hel uge er jeg faktisk ikke klar over:-/

      Kan du nå at teste det inden?

  19. Tanni

    Kagen skal stå i fryseren i minimum 6 timer før du ligger resten på og derefter skal den stå 6-12 timer i fryseren før den serveres.

  20. Mark

    Fantastisk kage!
    Vil dog foreslå at piske æggehviderne op først i én skål og derefter æggeblommerne. Så slipper man for at skulle gøre piskeriset rent imellem piskninger.
    Jeg plejer også at sætte den ubagte halvdel i køleskabet (overdækket), mens kagen er i ovnen. Når kagen er bagt færdig og kølet helt ned er den ubagte dej kold og derfor noget lettere at smøre ovenpå uden at den klistrer for meget til spatelen og uden at den flyder for meget ud over siderne.
    Hvis man bager i springform kan det også være ret lækkert at smøre kanten med smør, og drysse perlesukker rundt i kanten. Så får man lidt knas som kontrast til al snasken :)

    • Det er nemlig en genial kage Mark.

      tak for et par super brugbare tips – de er noteret! :)

  21. Karsten

    Hejsa – er der nogle gode forslag til hvad man kan servere til? Jeg har prøvet den coulis, men det var ikke lige mig. Sidste gang lavede jeg en pebermynteis med chokolade, men den blev på en måde lidt for sød til netop denne kage. Vanilleis er godt, men måske lidt tamt, særligt alene. Jeg leder nok efter noget lidt mere syrligt. Det er til gæstemiddag så det kunne være fedt hvis det havde lige så meget stil som kagen selv!

    Jeg tilslutter mig for resten det med en nat i fryseren og så skæres ud og serveres stort set med det samme. For at kagen ikke skal sætte sig fast er det for resten en god ide at smøre formen med smør og drysse med sukker.

    Mvh. Karsten

    • Karsten

      Hov.. ham før mig foreslog også smør og sukker.. min fejl..

  22. Sabina

    Hvor stor en bradepande har du brugt til denne opskrift?:)
    Mvh Sabina

  23. Christina Hansen

    Den ser rigtig lækker ud!
    Vil den kunne holde sig lækker hvis den bages 2 dage før den skal bruges?
    bedste hilsner Christina

  24. Ditte

    Hvad svarer mængden af æggehvider og -blommer til, hvis man bruger alm. æg?

    • Hej Ditte. Godt spørgsmål. Er det ikke bare at slå æg ud indtil du har den rette mængde? :)

    • Ane

      Hej Ditte, hvis du ser på de pasteuriseret æg kan man se, hvad sådan et bæger svare til og ude på pakken står der hvor mange æg indholdet i pakkerne samlet svare til… Så man kan regne det ud den vej tænker jeg(altså hvor meget det svare til i alm. Æg)Gir det mening? :)

  25. Andreas

    Jeg har blandet succes med opskriften og vil høre om der er nogen som ved hvad der går galt?
    Den falder nogle gange sammen og bliver en mørk klisteret masse nede i bunden af springformen

    • Emilie

      Hvis den bliver klistret, lidt i stil med en brownie, så skulle den gerne være helt rigtig. Da der ikke er noget mel eller hævemiddel, så bliver den unægteligt lidt klæg at se på. Desuden puster den sig op, i samme stil som en souffle, men det gør ikke noget at den punkterer igen. Det er æggene der gør, at den puster sig sådan op inde i ovnen, men det er ikke meningen, at den skal blive ved med at være sådan :)

  26. Vanessa

    Lavede gateau marcel kagen i går, og min “mousse” var rigtig luftig og fin, men da jeg kom den i køleskabet blev den ultra hård. Er det fordi jeg på en eller anden måde har gjort noget forkert (synes selv jeg fulgte opskriften til punkt og prikke) eller kan det være fordi der er så meget smør i den? Altså, at den hærdner.

  27. Anja

    Hej.. når man bager den og den er kommet ud af ovnen.. skal den så køle helt af først inden resten kommes på??
    Hilsen Anja

  28. Ditte

    Hejsa. Skal prøve opskriften af for første gang om nogle dage, og har været alle kommentarer igennem, men er stadig i tvivl om et par småting.

    Kan jeg bage kagen dagen før, men først påføre den ubagte dej på selve dagen, eller er det bedst at gøre det hele på en gang? Min idé var at bage på dag 1 og påføre på dag 2, og derefter smide den i fryseren i nogle timer. Er det cool tror i?

    Mvh
    Ditte

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: