Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. marts 2019

Scroll to top

Top

48 kommentarer

Gateau Marcel med vanilieis og hindbærcoulis

Webmasteren

Gateau Marcel er en enkel, men klassisk chokoladekage. Bagmanden er den franske kok Michel Michaud, som bl.a. har været køkkenchef på Falsled Kro, Kong Hans Kælder, Søllerød Kro og senest Ruths Hotel i Skagen.

Retrodessert når det er allerbedst…

Kagen blev serveret som dessert i nytårsmenuen 2009

4.0 from 3 reviews
Gateau Marcel, Vanilieis, Hindbærcoulis
Forfatter: 
Kategori: Dessert
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • Gateau Marcel
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade (gerne 75-80%)
  • 1 dl pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl pasteuriserede æggehvider
Hindbærcoulis
  • 2-300g frosne hindbær
  • 20-30g flormelis
Is
  • Her hoppede vi let og elegant på en god færdigkøbt vanilie-is.
Tilberedning
Gateau Marcel
  1. Smør og chokolade smeltes i vandbad. Når massen er smeltet sammen, dækkes den til og sættes til side, til den er afkølet.
  2. Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af sukkeret og vendes i chokolademassen.
  3. Æggehviderne piskes stive med det resterende sukker og vendes forsigtig i chokolademassen.
  4. Halvdelen af massen kommes i bradepande eller i ildfaste portionsglas og bages ved 175 grader ca. 30 minutter.
  5. Den ubagte halvdel smøres på den bagte, og kagen sættes på køl i minimum 1 time, før den serveres.
Hindbærcoulis
  1. Hindbærrene optøes en smule og blendes med flormelis.

/Velbekomme

Kommentarer

  1. Sanne

    Hvor stor er formen der benyttes og hvor mange personer er den til

  2. Casper Fischer

    En absurd lækker kage, som jeg altid vender tilbage til når der skal laves en nem lækker kage som sparker benene væk under de fleste. Serveres sammen med hjemmelavet vaniljeis og hindbærsovs spiller det 100%. Og fordelen er at det hele kan laves dagen før uden problemer.

    Og et plus at gluten-allergikere også bare spiser løs.

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: