Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 7. december 2024

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Rosastegt andebryst med jordskokkepuré og salat af æbler og nødder

Webmasteren
Denne ret blev serveret som en del af  En let, tung 3-retters efterårsmenu.

Læs også: Confit de Canard

Andebryst, Jordskokke-philly Puré, Salat af æbler og nødder

4.50 fra 2 stemmer
Antal: 2 -4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

And

  • 2 stk andebryst
  • Frisk timian
  • Et par hvidløgsfed
  • Salt

Puré

  • 1 l sødmælk
  • 300 g jordskokker
  • 300 g kartofler
  • 2-300 g Philadelphia Original
  • 1 citron

Salat

  • 3 æbler
  • 150 g hasselnødder
  • Lidt honning
  • Lidt appelsinsaft
  • Lidt persille

Sådan gør du

And

  • Andebrysterne ridses i kvadrater og gourmetsaltes 6-12 timer inden tilberedning. Inden tilberedningen tempereres andebrystet til køkkentemperatur.
  • Anden placeres på en kold pande med skindsiden nedad, med et par kviste timian og et par hele fed hvidløg med skal.
  • Kogepladen skrues godt op og brysterne vendes når pladen er blevet meget varm og skindet har fået en god gylden farve. Brunes af på alle sider (tak til bergholt.net …)
  • Lad brysterne hvile lidt (20 min) hvorefter de steges i ovnen (ved 130 grader) til en centrumtemparatur på 63 grader.
  • Lad brysterne hvile på en rist i 15 minutter inden de skæres i skiver.

Puré

  • Jordskokkerne og kartoflerne skrælles og koges i sødmælken i 15 minutter eller til de er møre.
  • Derefter tages de op og puttes i en blender.
  • Philadelphia tilsættes, og blandingen blendes, til den er en lind pure og smages til med salt, peber og citron.

Salat

  • Rist nødderne i honningen på en pande. Lad dem køle ned.
  • Skær æblerne i tern og mariner dem i en smule appelsinsaft.
  • Bland nødder, æbler og hakket persille.

Noter

Vi valgte at servere hovedretten uden sauce, men jeg kunne sagtens forestille mig at en smule rødvins- eller vildt glace ville spille godt sammen med resten. Oprindeligt lavede jeg også puréen på 100% jordskokke, men jeg syntes at den blev en lille smule for kraftig til anden.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Finn Essendrop

    Du er min go-to for alle jule opskrifter. Overskueligt og de virker!
    I år skal vi prøve vildand bryster, og jeg læner mig op ad din opskrift ovenfor. Men jeg vil gerne ‘brune’ fedt siden et par timer i forvejen så de er nemmere at færdig stege i ovnen når gæsterne er kommet.
    Ser du en risiko for at de bliver tørre ved at de hviler et par timer mellem bruning og færdig stegning?

  2. Merete Ley

    5 stars
    Super lækker ret

  3. Christian

    Vinforslag ønskes!

  4. Heino

    4 stars
    først tak for en fantastisk side:-)
    Lavede denne ret i går, den er helt fantastisk, lavede en rødvin/portvins glace til det var lige i øjet. Helt sikkert ikke sidste gang den er lavet;-)

  5. musebakke

    Når andebrystet skal hvile de 15 min på risten inden servering, skal det så dækkes til, for ikke at blive koldt? Og i så fald, bliver skindet så ikke blødt?

  6. ...And Gentleman

    Inspireret af dette set-up lavede nogle kammerater og jeg i sidste uge en ret effektiv menu:

    – Fasanbryst svøbt i bacon m. timian og hvidløg
    – Gorgonzolarisotto
    – Salat (som ovenfor) m. confit de canard

    Det var en spændende oplevelse! Risottoen var helt i skabet (og meget enkel – en ordinær risotto-opskrift m. 500 gr. ris, hvor løgene var erstattet m. porrer og parmesanen af 150 gr. gorgonzola), og den confiterede and gjorde sit til at peppe den syrligt-søde salat op med noget blød fedme. Brysterne var af bueskudt fasan (dette var vigtigt at påpege, i følge jægeren der havde nedlagt dem..!), og blev en anelse overdøvet af hvidløget, hvilket var lidt en skam. Vi fik en mild, tør rødvin til, hvilket passede godt til risottoen og fuglen.

  7. Hametner

    Fik besøg af mine bettebrow igår til planlægning af underholdning til de gamle sølvbryllup, samt dk-svensken.. Han bad mig lave noget lækkert, og bagerst i fryseren fandt jeg to dejlige andebryster :-) og bryster blir man jo aldrig træt af.. så tænkte jeg ville prøve opskriften her.

    Andebrystet blev dog kun saltet i 3 timer, men smagte aldeles fremragende, den sprøde skin er prikken over i et..
    Pure: Rigtig lækker, bettebrow var helt vild med den, syntes dog den blev lidt tyndere end jeg havde håbet, havde nok tænkt den lidt som en slags mos oppe i hovedet, men smagen fejlede ikke det mindste, tænker dog lidt krydderurter i den, kunne være lækkert, det vil jeg prøve næste gang.
    Salaten: var dejlig og anderledes, Bettebrow var dog ikke vild med hasselnødderne kunne jeg se, syntes os selv de var lidt tørre, og måske brugte jeg for lidt honning, men godt smagte det, og mætte blev vi :-)
    Så alt i alt helt super opskrift, tak for hjælpen :-)

  8. Ole O.

    jeg kan se at min kommentar til 3 retters efterårsmenu ikke kommer på forsiden af nyeste kommentarer – så jeg går ud fra at der ikke er nogen der har set den:

    http://gastromand.dk/en-let-tung-3-retters-efterarsmenu/comment-page-1/#comment-170

    nu havde jeg jo lovet og poste resultatet :-)

  9. Ole O.

    Ok, så bliver det nok 2eren i først omgang – der har jeg da et ca. antal minutter – jeg vender tilbage når jeg har lavet 3 retters efterårsmenuen :-)

  10. Hej Ole,

    Vi bukker og takker, men det er først når I brugere “jammer med”, at det bliver rigtig sjovt, så tak for det:)

    Du kan vælge to tilgange:

    1. intervalstegning: 10 min i ovn ved 180 grader – hvil 15-20 udækket – 10 min i ovn ved 180 grader osv. indtil brystet har nået en temperatur på 63 grader i midten.

    2. “langtidsstegning”: ja lavere varme jo længere tid – daaaah:) Jeg brugte 130 grader, da det gav et gdt kompromis mellem stegetid og forventet mør-/saftighed. Hvor lang tid det præcis tog, kan jeg ikke huske – 30-40 er et godt bud, men brug stegetermometer.

    Jeg bruger næsten altid intervalstegning – ikke blot til andebryst, men også oksestege, svinemørbrad mm.

    Håber du er frisk på at poste resultatet? :)

  11. Ole O.

    hej :-)

    Først og fremmet GENIAL SIDE i har her – jeg har allerede bogmærket 12 opskrifter jeg skal have prøvet, og nu er det andebrystes tur – er der en ca. antal minutter i ovnen – det skulle jo gerne passe så det er klar til konen kommer hjem.

Smid en kommentar

4.50 from 2 votes

Opskrift Vurdering