Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. august 2021

Scroll to top

Top

49 kommentarer

Gateau Marcel med vanilieis og hindbærcoulis

Gateau Marcel med vanilieis og hindbærcoulis
Webmasteren

Gateau Marcel er en enkel, men klassisk chokoladekage. Bagmanden er den franske kok Michel Michaud, som bl.a. har været køkkenchef på Falsled Kro, Kong Hans Kælder, Søllerød Kro og senest Ruths Hotel i Skagen.

Retrodessert når det er allerbedst…

Kagen blev serveret som dessert i nytårsmenuen 2009

Gateau Marcel, Vanilieis, Hindbærcoulis

3.6 fra 10 stemmer
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Gateau Marcel
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade gerne 75-80%
  • 1 dl pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl pasteuriserede æggehvider

Hindbærcoulis

  • 2-300 g frosne hindbær
  • 20-30 g flormelis

Is

  • Her hoppede vi let og elegant på en god færdigkøbt vanilie-is.

Sådan gør du

Gateau Marcel

  • Smør og chokolade smeltes i vandbad. Når massen er smeltet sammen, dækkes den til og sættes til side, til den er afkølet.
  • Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af sukkeret og vendes i chokolademassen.
  • Æggehviderne piskes stive med det resterende sukker og vendes forsigtig i chokolademassen.
  • Halvdelen af massen kommes i bradepande eller i ildfaste portionsglas og bages ved 175 grader ca. 30 minutter.
  • Den ubagte halvdel smøres på den bagte, og kagen sættes på køl i minimum 1 time, før den serveres.

Hindbærcoulis

  • Hindbærrene optøes en smule og blendes med flormelis.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

/Velbekomme

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Mark

    Fantastisk kage!
    Vil dog foreslå at piske æggehviderne op først i én skål og derefter æggeblommerne. Så slipper man for at skulle gøre piskeriset rent imellem piskninger.
    Jeg plejer også at sætte den ubagte halvdel i køleskabet (overdækket), mens kagen er i ovnen. Når kagen er bagt færdig og kølet helt ned er den ubagte dej kold og derfor noget lettere at smøre ovenpå uden at den klistrer for meget til spatelen og uden at den flyder for meget ud over siderne.
    Hvis man bager i springform kan det også være ret lækkert at smøre kanten med smør, og drysse perlesukker rundt i kanten. Så får man lidt knas som kontrast til al snasken :)

    • Det er nemlig en genial kage Mark.

      tak for et par super brugbare tips – de er noteret! :)

  2. Tanni

    Kagen skal stå i fryseren i minimum 6 timer før du ligger resten på og derefter skal den stå 6-12 timer i fryseren før den serveres.

    • Ann

      Spørgsmål til Tanni. Hvad gør du med den ubagte portions mens den bagte står i fryseren??

  3. Stephanie

    Hej,

    Det ser super lækkert ud :D

    Jeg har tænkt at bage kagen som dessert til min fødselsdag. Kan man godt lægge kagen på køl natten over, derefter skære den ud og lægge den i fryseren i en uges tid inden jeg skal servere den? Har ikke plads til en bradepande i min fryser :S

    • Det er sgu et godt spørgsmål Stephanie.

      Du kan sagtens lægge den på køl, skære den ud og lægge den på køl igen, men om den tager skade af en hel uge er jeg faktisk ikke klar over:-/

      Kan du nå at teste det inden?

  4. David Simpson

    Hejsa,

    Jeg står og skal lave den lækre kage til mine studievenner i dag og vil derfor høre om man kan bage den i et ildfast fad for at få en tilpas størrelse? Eller skal det være springform el.lign? :-)

    Jeg har fået kagen mange gange før og det er helt sikkert favoritten! :-)

    • Kagen på billederne er, som du måske kan se på stykkernes form, rent faktisk lavet i et firkantet fad. Husk blot bagepapir, så du kan løfte kagen op efterfølgende:)

  5. Anita

    Hej

    Er i færd med at lave denne opskrift for første gang. Benytter I jer af bagepapir i formen, eller smører I formen med fedtstof?

    Godt nytår til jer alle

    • Hej Anita,

      jeg ville nok enten bruge bagepapir i bunden af en springform eller smøre med et helt tyndt lag olie og strø lidt sukker på…

  6. stnne

    jeg har lige lavet den og den står og hygger i fryseren. Jeg har valgt at lave hindbærcoullisen smagt til med rålakrids og det synes jeg lige giver det sidste sza sza szu.

    godt nytår

  7. Helle

    Ja så er det min tur til at prøve denne opskrift. Vi skal have den til Nytårsaften. Glæder mig.
    Godt nytår til alle.

    Helle

  8. Gitte Holm

    Hej. Er det en helt almindelig bradepande, synes den virker stor til den portion dej…
    Hilsen gitte

    • Hej Gitte,

      jeg får at vide i min øresnegl at portionen passer til en std. springform. Alternativt tror jeg en 20×30 cm bradepande passer.

  9. Michael

    Tak for de hurtige og konstruktive svar
    /Michael

  10. Michael

    4 stars
    Hej

    Endnu en lækker opskrift – for dette for mig nye, men super inspirerende “mad univers”

    Jeg oplevede at min bagte halvdel “voksede” sig stor og luftig under bagningen, men da jeg tager den ud af ovnen falder den helt sammen. Så mit spørgsmål lyder, skal den gøre det? hvad har jeg evt gjort forkert?

    Hilsen Michael

    • A. Sørensen

      Det er helt rigtigt, en kage indeholdene luftige æggehvider vil altid “soufflere” op..
      I alle de Gateau’er jeg har lavet har det altid faldet sammen bagefter.. Lidt ligesom hvis du laver en æggekage, den er monster flot når den kommer ud af ovnen, men efter 10 min, falder den stille sammen igen..

    • Hej Michael!
      Et stort velkommen til siden :)
      Som Hr. Sørensen skriver, falder Gateau’en altid sammen igen, så din kage er blevet præcist som den burde….

      Håber at høre en masse til jer begge, fremover – både under artiklerne og i forummet :)

  11. pia

    Lyder skønt…. glæder mig. Kan den fryses ned en uges tid eller to i forvejen uden at den bliver træls?

    • Det er Jeg overbevist om, at du sagtens kan Pia:) skriv gerne hvordan det går…

      • pia

        Hej igen.
        Mange tak for dit svar. Den har nu været frosset, tøet op og spist af alle med velbehag. Jeg brugte Toms Chokolade og må sige at jeg næste gang vil vælge en mere koncentreret chokolade men mest pga farven…:D
        Venlige hilsner Pia

      • Godt at høre Pia! Og ja mørk chokolade giver en lidt pænere farve til kagen:)

  12. Helt fantastiskopskrift. Det styrer :)

  13. Chris

    Super! Mange tak.

  14. Chris

    Er ligeså lige blevet færdig med min version. Jeg går ud fra det ikke er noget problem at smide den i fryseren og tage den op igen nytårsdag?

    • Chris – Hvis du tager den op 10 min. inden du skal bruge den, og så skære den ud, så bliver det perfekt.

  15. Det er super, tak! Mmm glæder mig allerede til den :-)

  16. Jeg mener også der burde være til mindst 8 personer:)

  17. Jørgen

    Jeg mener at det passer til 8-10 personer

  18. Hvor mange er denne opskrift ment til? Sorry, hvis jeg ikke har spottet det! Synes bare, jeg kigget ret mange steder. Og vil gange den op med 3 til vores nytårsdessert, hvis den nu er ment til 6-8 stykker ;-)

  19. Hey Kristian,

    tak for tippet – kagen blev superb! Du kan se bilelder fra nytårsmenuen her: http://gastromand.dk/nytar-mad-nytarsmenu-opskrift/

  20. Ahh, en klassiker fra den gode Michel. Lige et godt råd.
    Jeg vil anbefale at man smider den på frost hvis man laver den i bradepande, så er den nemmere at skære ud og man skal ikke være bange for at den er for hård, da den smelter hurtigere end man tror, og jeg plejer at smelte smør og chokolade for sig, da det er hurtigere. Men en rigtig lækker opskrift.

    Godt nytår de herrer.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering