Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. september 2021

Scroll to top

Top

63 kommentarer

Hjemmelavet bøfsandwich med brun sovs

Bøfsandwich - opskrift på hjemmelavet bøfsandwich
Gastromand

Nu er vi ved at være færdige med vores januarskur, og vi kan afsløre, at det går strygende! Men inden vi går over i det lidt tungere retter, så skal vi altså lige forbi den ærke danske grillbarsklassiker bøfsandwich – retten som er enhver (i hvert fald) jysk grillbars kvalitetsstempel, langturchaufførens foretrukne aftensmad og næsten en nationalret for jyderne.

Ja, det kommer til at lyde lidt provinsagtigt, og det er det vel egentlig også, men i stedet for at undre os over denne fantastisk grillret, så har vi på Gastromand taget imod bøfsandwichen med åbne arme.

Læs også: Hjemmelavet remoulade – så nemt er det

Jeg har forgæves forsøgt at komme nærmere, hvor denne lidt underlige ret egentlig stammer fra, men jeg kan ikke helt gennemskue det. Når man lige fjerner den brune sovs, så er det jo dybest set bare en almindelig hamburger med fransk sennep og ristede løg, men vi ikke langt fra den amerikanske (som oprindeligt stammer fra Tyskland og vist inspireret fra Rusland) – dertil kommer så sovsen, som jo adskiller den væsentligt og gør den “dansk”. Jeg har ikke rigtig set det med sovsen på Sjælland, men godt nok i tidernes morgen fået en bøfsandwich med sovs på Bakken, så helt fremmed uden for Jylland er det da ikke.

Læs også: Sloppy Joes

Bøfsandwich - opskrift på hjemmelavet bøfsandwich

Bøfsandwich - opskrift på hjemmelavet bøfsandwich med brun sovs

4.22 fra 46 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bøfferne

  • 500 gram øko hakket oksekød
  • Olie til stegning
  • Salt/peber

Sovsen

  • En halv liter god oksefond
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 spsk ketchup
  • 1 skvæt engelsk sauce
  • Gud forbyde det men kulør
  • Salt/peber
  • 1-2 dl Creme fraiche 38 % eller hvis du er rigtig Gastromand Creme Double 50 % BUJA!

Tilbehør

  • Remoulade
  • Ketchup
  • Fransk sennep
  • Ristede løg
  • Rå løg
  • Syltede agurker
  • Rødbeder
  • Burgerboller som du enten laver selv eller diskret køber

Sådan gør du

Bøfferne

  • Jeg er gået lidt væk fra at rør farsen op med alt muligt, hvis du køber det bedste hakkede kød du kan opdrive og tilsætter salt/peber, så holder det altså! Så det gør du.
  • Form bøfferne og steg dem i olien til de er færdige.

Sovsen

  • Når bøfferne er færdige så tager du dem op og lægger dem til side, så varmer du din fond op og koger panden af, tilsætter sennep, ketchup og lidt engelsk sauce, endelig ikke for meget. Herefter smider du creme fraiche på og lader det koge godt sammen i ca. 10 min. Herefter smager du til med salt og peber.
  • Nu finder du en stor gryde, hvor du hælder saucen over og lægger bøfferne i og lader det koge yderligere 10-15 min., så sovsen og bøfferne lige finder hinanden.

Tilbehør

  • Ja, det er rimelig simpelt, du skal bare hakke løgene i tern og smide alt andet på bordet. Mht. til bollerne så finder du opskriften længere nede.
  • Herefter er der sådan set bare tilbage, at du skal samle svinet!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Opskrift på burgerboller og dine nye favoritkartofler: Hjemmelavede pommes frites – “Triple cooked fries”

Lav rigeligt med bøffer - og ja, de kan sagtens laves i forvejen...

Lav rigeligt med bøffer – og ja, de kan sagtens laves i forvejen…

Lad bøfferne koge med saucen...

Lad bøfferne koge med sovsen…

Standard tilbehør...

Standard tilbehør…

Ingen tvivl om at bøfsandwich er en rigtige Gastromand ret, som for alt i verden ikke må gå i glemmebogen her i Danmark. Jeg fik jo aldrig opklaret mysteriet om dens oprindelse, så hvis du kender til det, så må du endelig smide en kommater nedenstående!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Søren Christiansen

    Bøfsandwich med sovs stammer faktisk fra København hvor de små pølsevogne ville sælge hamburgere, som supplement til en kogt eller ristet pølse. Men da de ikke havde mulighed for at stege bøffen i vognen, gjorde de det hjemmefra og holdt dem varme i sovsen i vognen.

  2. Emilie Nørlem Karlsen

    5 stars
    ╰(*°▽°*)╯

  3. Emilie Nørlem Karlsen

    5 stars
    🍔🍔🍔

  4. Emilie Nørlem Karlsen

    Det lyder skam lækkert

  5. Tanja

    Udfordring!
    Hvilken dessert kan følge efter sådan en fuldfed bøfsandwich?

  6. Lars

    Sovsen lykkedes ikke for mig. Knorr flydende oksefon kan ikke anbefales 😊

  7. Cecilia

    Kan man bruge almindelig piskefløde i sovsen? Eller jævner den så ikke nok? Husbonden kan ikke tåle laktose og mælkeproducenterne synes åbenbart ikke at hverken fuldfed cremefraiche eller double cream skal finde i en lak fri udgave 🙄

  8. Bente Nesgaard

    5 stars
    Uha! Som den er go’! 😘

  9. Marina

    det lyder super lækkert, og noget anderledes end jeg er vandt til. Jeg har arbejdet i grillbar i 10 år, og har aldrig oplevet et sted hvor de blander noget i farsen :D kun at man krydre bøfferne… jeg vil prøve din opskrift, men dog tilføje bløde løg, som oprindeligt høre sig til :D

    • Hej Marina – det er vist heller ikke helt korrekt :-) Men så vil jeg gerne høre dig om noget – hvorfra stammer Bøfsandwichen hvis du skulle komme med dit bud som 10 årig ekspert :-) Jeg kan tilføje lidt bonus – “Chicky Grill” i Kødbyen som er en legandarisk grillbar har “Jylling Burger” på deres menu som er en “Burger med sovs og hele molevitten”… Så i min forstand siger de faktisk indrirekte at denne stammer fra Jylland – eller “Jyllingevej” :-) Hvad tænker du?

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering