Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. maj 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

The Cuban Sandwich

The Cuban Sandwich
Gastromand

Stort set hele sidste uge havde jeg fornøjelsen af, at lege med to forskellige grill fra Sage, som skulle testes, og den slags skal testes grundigt og derfor laver jeg utrolig meget mad! Højdepunkterne var bl.a. The Cuban Sandwich…

Det kommer så min omgangskred til gode, som får lov til at smage og vurdere og da min gode barndomskammerat havde brugt det meste af en lørdag – mere eller mindre tvunget, på at male facade på mit hus – så var det vist helt fair han skulle smage! Jeg fik lavet The Mozzarella Stick Sandwich og The Cuban Sandwich! Det er to helt forskellige sandwiches – det første er nok den ondeste og ikke bør du skal spise hver dag – den sidste er mere plain men vildt velsmagende! Det var uhyre oplagt, når man, som jeg, har en bordgrill fra Sage til test.

Starter lige med en disclaimer – Der er ikke Cuban Bread i Danmark – i hvert fald er det meget svært at opdrive, så det er en fortolkning af denne vidunderlige sandwich. Eksilsønderjyden har længe talt om den, så nu var det oplagt at give den et forsøg.

Klar til Cuban Sandwich!

Klar til Cuban Sandwich!

The Cuban Sandwich

The Cuban Sandwich eller "Cubano" stammer naturligvis fra Cuba, hvor man mener, at det var en meget normal og hurtig frokostspise, som de rejsende mellem Cuba og Florida lige fik i hånden når de var på farten. Grillet svin var ret simpelt, det blev nogle gode stykker steg som var tyndt skåret der lige blev svitset af ved højeste varme.
0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Sandwich
Køkken: Cuban
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 stykker brød efter eget valg - gerne noget blød men gerne med lidt sprød krumme
  • 8 stykker peberskinke
  • 8 stykker grillet svin - du kan bruge tyndskåret ribbensteg
  • 4 stykker cheddar
  • Sennep efter eget valg - jeg brugte Heinz!
  • Evt. lidt barbeque sovs - jeg brugte Sweet Baby Ray's!
  • Smør til brøddet

Sådan gør du

  • Varm grillen op til 230 grader
  • Læg ribbenstegen på og steg det med låget lukket helt ned i 2 min på hver side.
  • Læg det til side.
  • Sænk temperaturen til 180 grader.
  • Smør brøddet grundigt og læg det på grillen
  • Giv det er skud sennep på alle sider.
  • Byg: 1 stykke skinke, 2 stykker ribbensteg osv. slut af med ost og et skud barbeque sovs.
  • Luk den helt ned og pres til -
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

The Cuban Sandwich eller “Cubano” stammer naturligvis fra Cuba, hvor man mener, at det var en meget normal og hurtig frokostspise, som de rejsende mellem Cuba og Florida lige fik i hånden når de var på farten. Grillet svin var ret simpelt, det blev nogle gode stykker steg som var tyndt skåret der lige blev svitset af ved højeste varme.

Grilled pork!

Grilled pork!

Klar til at grille!

Klar til at grille!

Det hele smides bare i sandwichen og i grillen og samlet fungerer det faktisk vildt godt. Det går hurtigt at få den lavet, og har du ikke lige en Smart Grill Pro så kunne du såmænd også lave den på panden, så skal du bare have noget tungt at presse den sammen med og vende den halvvejs. Næste gang må det blive Croque Monsieur der skal laves!

Cuban Sandwich!

Cuban Sandwich!

Dig in!

Dig in!

Jeg tænker billedet taler for sig selv ikke? Nu var der lige “vente-GT” imens jeg lavede dem, men ellers er en god IPA glimrende dertil! Men se lige den crust på sandwichen – der er sgu ikke et øje tørt…

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Dennis

    En long time favorite når toasten lige skal peppes op! Hvad er det “grønne” i sandwichen? Har fået den serveret med avocado i (hvilket kan anbefales) men her ligner det mest en pickle.

    • Hej Dennis – mega favorite! Det er faktisk pickles eller små syltede agurker – jeg får lige opdateret opskriften :-)

Smid en kommentar