Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2024

Scroll to top

Top

24 kommentarer

TEST: 2 bud på en bordgrill fra Sage

TEST: 2 bud på en bordgrill fra Sage
Gastromand

Det er grill tid og det lader til, at sommeren endelig har ramt Danmark hvilket betyder, at der skal grilles til den helt store guldmedalje – men i dette indlæg er godt vejr ikke nødvendigt for at du kan fyre op under grillen…

Vi har tidligere testet gear fra Sage – hans blender “The Boss” og “The Smart Waffle” – begge vakte stor begejstring. Der er ingen tvivl om, at produkterne fra Sage er gennemførte og af høj kvalitet. Omvendt så er det også en forventning når priserne ligger i den høje ende af skalaen. Nogen vil måske hævde, at Sage smider produkter på markedet fra A til Z og tja – det er nok også meningen – så længe der ikke opstår kompromis på kvalitet er det helt fint.

The Line Up!
The Line Up!

“Lillebror” og “Storebror”

Netop det med prisen er nok årsagen til, at Sage vælger at dele flere af deres produkter i to eller flere kategorier – jeg vælger at kalde dem “Storebror” og “Lillebror” – det ses fx ved vaffeljernet, juiceren, blenderen og grillen. Ideen er egentlig god, da man på den måde kan gøre op med sig selv om man vil gå “all-in” eller man vil have et godt produkt, som ikke har alle features. Typisk er prisen ca. 2-3 gange så høj på “Storebror”. Det samme gælder The Adjusta Grill og The Smart Grill Pro – hvor prisen ligger på 1399,- og 3999,- kr.

The Adjusta Grill og The Adjusta Grill Pro...
The Adjusta Grill og The Adjusta Grill Pro…

Udseende og førstehåndsindtryk

Blæret tænker jeg – sådan er det med Sage produkterne, de har det her “Børstet stål-look” og ser bare fede ud. Begge Grill kan åbnes nemt ved et stort kraftigt håndtag og ligner faktisk hinanden. Lillebror er lidt mindre (obvious) og har ikke digital display og er noget mere enkelt i sit udtryk. Begge kan justeres i højre side, hvor man kan indstille højde på grillen således du kan vælge om der skal være “searmakrs” på dit kød eller lignende eller ej. Det virker ret smart, for på den måde kan man også udnyttet varmen fra toppen.

Adjusta Grill!
The Adjusta Grill! og The Smart Grill Pro

Kvalitet og design

Den består af børstet stål, og hærdet plastik – som alle andre produkter virker det til at være kram – hvis den skal slides op, så skal du væbne dig med tålmodighed – det kommer sgu ikke til at ske. Den matcher de andre produkter – men igen undrer det mig lidt, at der er nuance forskel på The Smart Grill og fx The Boss – muligvis fordi der er produceret med nogle års mellemrum – det er dog en detalje. The Smart Grill og The Smart Waffle er til gengæld helt ens.

Testen

Jeg har lavet lidt målinger med hastighed og præcision af temperatur, og ellers så er der lavet forskellige opskrifter herunder “The Cuban Sandwich”, som var en sand fornøjelse, dog overgået af “The Mozzarella Stick Sandwich” som vi dog tager i et indlæg for sig – den var fandme blæret!

In Sage We Trust...
In Sage We Trust…

Lillebror har indstillingerne “Sandwich” og “Sear” hvor graderne ligger på ca. 160 og 210. Storebror har lidt flere indstillinger – den kan indstilles til “Low/Panini/Sear” hvor temperaturen går fra 160/190/230 grader og så en hvile funktion hvor den går helt ned til 60 grader. Derudover kan du manuelt indstille temperaturen efter eget ønske. Hvorfor de lige har valgt at lillebror har en “Sandwich” indstilling og storebror en “Panini” aner jeg virkelig ikke…

Tjek lige temperaturen til højre - fandme præcist!
Tjek lige temperaturen til højre – fandme præcist!

De er begge temmelig hurtige oppe i varme og rammer 190-200 grader på ca. 4 minutter for Lillebror og ca. 5 minutter for storebror. Begge plader er efter ca. dobbelt så lang tid gennemvarme ud til kanterne.

Godt man har en hjælper til at teste og lave mad!
Godt man har en hjælper til at teste og lave mad!

Ellers er den helt store forskel, at Storebror har forudindstillinger på “Beef, Lamb, Pork, Poultry, Fish” og så kan du ligeledes indstille om du vil have “Well done, Medium, Medium Rare, Rare, Rest Meat”. Denne funktion er ret blæret! Nu tænker du nok hvordan den finder ud af det – der bruger du dem termometer som medfølger så klarer maskinen resten.

Jeg tænker morgenmad her...
Jeg tænker morgenmad her…

Det undergraver måske lidt hele ideen med, at manden skal kunne grille alt til perfektion – men hånden på hjertet så kan selv en hardcore Gastromand (antaget at han er småfuld) have svært ved at ramme alle slags kød til perfektion, så er du typen, som egentlig bare synes det er blæret med gadgets og det at grillen kan køre det svære arbejde for dig – så er det lige dig…

Stegt på "rare"...
Stegt på “rare”…
Det bliver sgu ikke meget bedre...
Det bliver sgu ikke meget bedre…

Ovenstående er fornemt eksempel på, at det fungerer – en god ribeye, som er sat til “rare” og stegt helt perfekt. Jeg må sige, at jeg blev overrasket over, at den “bippede” efter så kort tid – men du skal stole på den, grillen ved hvad den laver.

Size does matter! Storebror er nogle cm større i højde og bredde og for mig virker det lidt bedre. Jeg synes det er rart med god plads, når jeg griller. Begge har 7 trins højde indstilling i højre side, således du kan justere hvor meget direkte varme der skal leveres.

Grillede hakkebøffer...
Grillede hakkebøffer…
Lidt mere morgenmad...
Lidt mere morgenmad…

Der er også mulighed for at “folde” Storebror helt ud således du har dobbelt område til at grille frit på – det er ret blæret. Begge modeller har mulighed for at tage grillpladerne af som kan sættes i opvaskemaskinen.

Rengøring

Det er virkelig sjældent jeg siger det her – men “hvilken rengøring”? Den er stort set ikke eksisterende. Den belægning Sage bruger kan er utrolig nem at gøre ren, maden brænder hverken fast eller forkuller, og kan tørres af med en våd klud når den er kølet lidt af. Det gælder for begge produkter. Lillebror har en plastik rende, som man monterer foran, hvor overskydende væske, olie, smør osv., langsom løber ned i – den kan du så smide i opvaskemaskinen.

Til at opsamle overskydende fedt - Gud forbyde det...
Til at opsamle overskydende fedt – Gud forbyde det…

Storebror har i modsatte ende en lille rende, hvor det samme overskydende samles, det løber så ned i et kammer som er gemt under den. Samme fremgangsmåde, det skal bare i opvaskemaskinen. Nu tænker du nok – jamen løber alt olie og smør så ikke direkte derned hvis jeg griller noget, hvor jeg ikke ønsker fedtet skal løbe fra – Jo det gør det – men du kan indstille begge grill på siden således de står helt vandret eller hælder en smule til den korrekt ende – done and done!

Dommen

For at citere Walter White fra Breaking Bad – “Do I really need to state the obvious?” – du har nok regnet ud, at Sage generelt leverer produkter af høj kvalitet – det er lidt som at købe en Mercedes – du ved godt fra starten at det holder. Der vil altid være nogen, som vil udfordre den slags og have meningen om hvorvidt det nu er godt nok – og ja, det findes også produkter som overgår Sage – no questions asked there! Indenfor dette marked har jeg dog svært ved at se andre som overgår The Adjusta Grill og The Smart Grill Pro.

Spørgsmål er så – what to choose? Når man står med to produkter, hvor det ene er Lillebror og det andet er Storebror er det altid svært – prisen ligger på 1399,- i forhold til 3999,-. Begge er gode grill, med god varmefordeling, nemme at betjene og rengøre. Så langt så godt. For mig er det springende punkt muligheden for at bruge termometret og indstilingen af dit valg af kød og tilberedning – det er pisse fedt og giver nogle gode muligheder. Videre har du muligheden for at “folde” Storebror helt ud så du får et stort område til grill – jeg elsker den slags – masser plads til at boltre sig på! Et eller andet sted, så tænker jeg, at Lillebror ligger til 4-5 stjerner, men mangler det sidste touch. Storebror leverer kvalitet og fede features men prisen trækker altså ned fra fuld ild til 5 stjerner.

Lillebror – The Adjusta Grill

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Storebror – The Smart Grill Pro

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

TEKNISKE SPECIFIKATIONER
Topplade som automatisk tilpasser sig til tykke eller tynde madvarer.
Pladeudformning Bølgede top- og bundplader.
Non-stick ‘Premium non-stick’-belægning.
Temperaturstyring Variabel temperaturstyring.
7 Justerbare højder på toppladen
Premium non-stick-belægning.
Den aftagelige drypbakke kan komme i opvaskemaskinen.
Børstet rustfrit stål med støbte aluminiumsplader med ’non-stick’-belægning.

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar