Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. juli 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Grillet fladbrød med lammespyd og Pimientos de Padron

Grillet fladbrød med lammespyd og Pimientos de Padron
Gastromand

Vi har netop afsluttet vores 3 omgang af Mig og Min Mad – et koncept som vi sammen med Coop har fået fornøjelsen af, at være egne stjerner i – lidt som ananas i egen juice faktisk.

3 opskrifter, 5 videoer, 2 dage og masser af masser af mad! Skewers med lam, chorizo, pimentos de Padron og en heftig creme fraiche dressing pakket ind i nogle hjemmebagte fladbrød – porchetta med vores pulled pork rub samt hot n’ smokey barbeque sauce og pizza med oksefilet og chimichurri!

Klar til grillen…

Reelt er det jo arbejde, men at få “lov” til at jamme på kamera en hel weekend og lave ene store Gastromand-retter er lige nøjagtig til at overkomme. Lad os kigge på den første af retterne – Skewers, som egentlig “bare” er grillspyd. Det kræver egentlig ikke det helt store, blot noget kød som kan tåle lidt tid på grillen, noget krydret pølse som har godt med fedt og de grøntsager du holder mest af. Dertil laver du en creme fraiche dressing og nogle fladbrød.

Den perfekte grillret - Skewers med lam og chorizo

5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Skewers med lam og chorizo

  • 300 gram lammefilet
  • 300 gram chorizopølse fra slagteren
  • 1 grøn peber
  • 2 rødløg
  • ½ squash
  • 250 gram champion
  • 4 spyd i metal
  • Olie
  • Salt/peber

Grillede fladbrød ca. 8

  • 1 tsk sukker
  • 300 g hvedemel
  • 10 g gær
  • 2 dl vand
  • ½ tsk salt

Pimentos De Padron

  • 1 pakke Pimentos De Padron - Coop har dem rent faktisk
  • Masser af god oliven olie
  • Salt

Cremefraiche dressing

  • 1 dl mayonnaise – hjemmelavet eller den bedste købte du kan finde fx Hellmanns
  • 1 dl Græsk yoghurt
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • Salt og peber
  • En anelse sukker
  • Citronsaft
  • Finthakket Purløg

Sådan gør du

Skewers med lam og chorizo

  • Varm grillen op til den rammer helvedes flammer
  • Fordel kød og grøntsager på spydene og drys med salt og peber
  • Pensel din skewers med olie
  • Rist dem på indirekte varme i ca 15 min

Grillede fladbrød ca. 8

  • Opløs gæren i vand og tilsæt salt og sukker
  • Ælt melet i dejen – ælt dejen godt igennem gerne i en røremaskine, hvis du har en
  • Lad dejen hæve i ca. 45 minutter

Pimentos De Padron

  • Varm grillen godt op og find en stegepande
  • Tilsæt 3 store spsk oliven olie
  • Tilsæt dine pimentos og stegt dem ved højt varme
  • Tilsæt salt og peber

Cremefraiche dressing

  • Bland ingredienserne sammen og smag til. Den skal være mild, rund og cremet.
  • Slut af med at blande lidt fintsnittet purløg i.
  • Den må meget gerne trække et par timer.

Video

Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Skewers med lam og krydret pølse…

Men i stedet for still – så lad os da nyde videoen hvor Anders flere gange forsøger at promovere sin nye grill uden held – men sjovt det var det sgu!

Pimentos De Padron og ja de er sgu fra Padron!

Webers Genesis II…

Webmasteren og Lars er igang med at filme…

Et styk rullekebab…

Du kan se hele opskriften her og så synes vi du skal følge os og subscribe her så du kan se Webmasteren og Familiefaren på slap line i mange flere video fra Mig og Min Mad og Coop.

Stik os en kommentar

Kommentarer


  1. Ser fantastisk lækkert ud.
    Skal prøves ved næstkommende lejlighed.

    Tak for opskriften.

    • Srlv tak da – det er vist med at gøre det nu imens vejret er til det :-)

Smid en kommentar