Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Saltimbocca i Weberen

Saltimbocca i Weberen
Webmasteren

For efterhÄnden noget tid siden fik vi take-away fra San Giovanni (okay indrÞmmet det var pÄ Valentins dag), som bl.a. bud pÄ den lÊkreste Saltimbocca jeg har smagt.

Saltimbocca er en romersk klassiker, som jeg med skam mÄ indrÞmme, at jeg aldrig tidligere har kastet mig over. Ofte laves Saltimbocca ved at folde et stykke inderlÄr omkring skinke og et salvieblad, men det var ikke sÄdan jeg fik den fra San Giovanni.

NĂŠsten klar til Weberen…

Som sĂ„ mange gange fĂžr skulle slaget stĂ„ i et dejligt sommerhus i Nordjylland – derfor skulle min jomfrusaltimbocca da tilberedes i grillen (romerne korser sig formentligt)!

Pris

Ca. 200 kr. for 4 personer.

Ingredienser

  • 800 g kalveinderlĂ„r – eller filet hvis du er 110% gastromand
  • 3 pakker parmaskinke eller panchetta
  • 12 salvieblade
  • En sjat hvidvin
  • 1/4 l flĂžde
  • Salt
  • FriskkvĂŠrnet peber

Tilberedning

  • TĂŠnd op i grillen med kul i den ene eller begge sider
  • Har du fĂ„et dit kalveinderlĂ„r i et stykke, skĂŠrer du det i tynde skiver
  • PlacĂ©r en skive af gange mellem to stykker film og bank dem flade med hĂ„nden
  • PlacĂ©r en skive pr. person i et ildfast fad
  • Herefter placeres skifevis en skive skinke, et salvieblad og et stykke kalv ovenpĂ„ hinanden
  • Afslut med salt og friskkvĂŠrnet peber

KĂžd i lag…

  • PlacĂ©r fadet i den brandvarme grill og brun kĂždet under lĂ„g i 5-10 minutter
  • HĂŠld en ordentlig sjat hvidvin over kĂždet og lad det kode ind under lĂ„g i yderligere 5-10 minutter
  • HĂŠld 1/4 flĂžde over kĂždet og luk for grillens lufttilfĂžrsel
  • Lad kĂždet fĂ„ yderligere 15 minutters tid
  • Tag fadet af grillen
  • HĂŠld evt. saucen op i en gryde, kog ind til passende tykkelse og smag til med salt og peber

Anretning

Du kan naturligvis portionsanrette, men jeg valgte dog den rustikke model og smed fadet pÄ bordet.

Saltimbocca i det grĂžnne…

Velbekomme og kan du sÄ komme ud til grillen!

Kommentarer

  1. Hvordan blev kÞdet? Og var det indelÄr eller filet?

    Umdidelbart tĂŠnker jeg, at stykkerne/skiverne ser meget tykke ud — og det er vist fĂžrste gang jeg har set sandwichkonstuktionen med kĂžd pĂ„ begge sider af salviebladet.

    Derudover savner jeg hedvinskomponenten, typisk marsala.

    NĂ„, det var vist nok brok for i dag… :)

    Alt godt,

    KAsper

    • Godmorgen Kasper. KĂždet var inderlĂ„r, men mĂžrt med en let rĂžget smag.

      Marsala kom jeg da egentlig ogsÄ i, nu du siger det, men det var ikke meget.

      Jeg fandt heller ikke andre opskrifter med Sandwichkonstruktionen, men det var sÄdan jeg fik det fra San G. sÄ sÄdan skulle det prÞves og det fungerede fortrinligt.

      Tak for konstruktiv brok:)

  2. LĂŠkkert Anders – og lige i Ăžje for vejret som gĂ„r os i mĂžde… Hvad skulle man smide pĂ„ som forret, hvis man skulle udvikle ovenstĂ„ende til en grill-menu?

    • Bruschetta med smĂ„ italienske tomater ville vel vĂŠre et sikkert hit:)

  3. Normalt plejer der kun at vÊre kÞd, salvie og parmaskinke, jeg ved ikke lige hvor sandwichkonstruktionen kommer fra, da jeg ikke var derinde pÄ davÊrende tidspunkt, men lidt sjovt ser det ud :)

    Man kunne ogsÄ lave den ikke romerske og rulle skidtet, som jeg kom til at gÞre her: http://madogvin.wordpress.com/2011/12/07/saltimboca-alla-romana-svigermor-pa-besog-pt-2/

    noget som selvfĂžlgelig gĂžr overskriften mere end almindelig klodset og ubetĂŠnksom :)

    • Haha Anders:)

      Jeg skal ikke kunne sige, hvor konstruktion stammer fra, men det smagte fortrinligt! :)

Smid en kommentar