Gastromand.dk | 23. September 2018

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Saltimbocca i Weberen

Saltimbocca i Weberen
Webmasteren

For efterh√•nden noget tid siden fik vi take-away fra San Giovanni (okay indr√łmmet det var p√•¬†Valentins dag), som bl.a. bud p√• den l√¶kreste Saltimbocca jeg har smagt.

Saltimbocca er en romersk klassiker, som jeg med skam m√• indr√łmme, at jeg aldrig tidligere har kastet mig over. Ofte laves Saltimbocca ved at folde et stykke inderl√•r omkring skinke og et salvieblad, men det var ikke s√•dan jeg fik den fra San Giovanni.

N√¶sten klar til Weberen…

Som s√• mange gange f√łr skulle slaget st√• i et dejligt sommerhus i Nordjylland – derfor skulle min jomfrusaltimbocca da tilberedes i grillen (romerne korser sig formentligt)!

Pris

Ca. 200 kr. for 4 personer.

Ingredienser

  • 800 g kalveinderl√•r – eller filet hvis du er 110% gastromand
  • 3 pakker parmaskinke eller panchetta
  • 12 salvieblade
  • En sjat hvidvin
  • 1/4 l fl√łde
  • Salt
  • Friskkv√¶rnet peber

Tilberedning

  • T√¶nd op i grillen med kul i den ene eller begge sider
  • Har du f√•et dit kalveinderl√•r i et stykke, sk√¶rer du det i tynde skiver
  • Plac√©r en skive af gange mellem to stykker film og bank dem flade med h√•nden
  • Plac√©r en skive pr. person i et ildfast fad
  • Herefter placeres skifevis en skive skinke, et salvieblad og et stykke kalv ovenp√• hinanden
  • Afslut med salt og friskkv√¶rnet peber

K√łd i lag…

  • Plac√©r fadet i den brandvarme grill og brun k√łdet under l√•g i 5-10 minutter
  • H√¶ld en ordentlig sjat hvidvin over k√łdet og lad det kode ind under l√•g i yderligere 5-10 minutter
  • H√¶ld 1/4 fl√łde over k√łdet og luk for grillens lufttilf√łrsel
  • Lad k√łdet f√• yderligere 15 minutters tid
  • Tag fadet af grillen
  • H√¶ld evt. saucen op i en gryde, kog ind til passende tykkelse og smag til med salt og peber

Anretning

Du kan naturligvis portionsanrette, men jeg valgte dog den rustikke model og smed fadet på bordet.

Saltimbocca i det gr√łnne…

Velbekomme og kan du så komme ud til grillen!

Kommentarer

  1. Hvordan blev k√łdet? Og var det indel√•r eller filet?

    Umdidelbart t√¶nker jeg, at stykkerne/skiverne ser meget tykke ud — og det er vist f√łrste gang jeg har set sandwichkonstuktionen med k√łd p√• begge sider af salviebladet.

    Derudover savner jeg hedvinskomponenten, typisk marsala.

    N√•, det var vist nok brok for i dag… :)

    Alt godt,

    KAsper

    • Godmorgen Kasper. K√łdet var inderl√•r, men m√łrt med en let r√łget smag.

      Marsala kom jeg da egentlig også i, nu du siger det, men det var ikke meget.

      Jeg fandt heller ikke andre opskrifter med Sandwichkonstruktionen, men det var s√•dan jeg fik det fra San G. s√• s√•dan skulle det pr√łves og det fungerede fortrinligt.

      Tak for konstruktiv brok:)

  2. L√¶kkert Anders – og lige i √łje for vejret som g√•r os i m√łde… Hvad skulle man smide p√• som forret, hvis man skulle udvikle ovenst√•ende til en grill-menu?

    • Bruschetta med sm√• italienske tomater ville vel v√¶re et sikkert hit:)

  3. Normalt plejer der kun at v√¶re k√łd, salvie og parmaskinke, jeg ved ikke lige hvor sandwichkonstruktionen kommer fra, da jeg ikke var derinde p√• dav√¶rende tidspunkt, men lidt sjovt ser det ud :)

    Man kunne ogs√• lave den ikke romerske og rulle skidtet, som jeg kom til at g√łre her: http://madogvin.wordpress.com/2011/12/07/saltimboca-alla-romana-svigermor-pa-besog-pt-2/

    noget som selvf√łlgelig g√łr overskriften mere end almindelig klodset og ubet√¶nksom :)

    • Haha Anders:)

      Jeg skal ikke kunne sige, hvor konstruktion stammer fra, men det smagte fortrinligt! :)

Smid en kommentar