Gastromand.dk | 21. November 2018

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Saltimbocca i Weberen

Saltimbocca i Weberen
Webmasteren

For efterhånden noget tid siden fik vi take-away fra San Giovanni (okay indrømmet det var på Valentins dag), som bl.a. bud på den lækreste Saltimbocca jeg har smagt.

Saltimbocca er en romersk klassiker, som jeg med skam må indrømme, at jeg aldrig tidligere har kastet mig over. Ofte laves Saltimbocca ved at folde et stykke inderlår omkring skinke og et salvieblad, men det var ikke sådan jeg fik den fra San Giovanni.

Næsten klar til Weberen…

Som så mange gange før skulle slaget stå i et dejligt sommerhus i Nordjylland – derfor skulle min jomfrusaltimbocca da tilberedes i grillen (romerne korser sig formentligt)!

Pris

Ca. 200 kr. for 4 personer.

Ingredienser

  • 800 g kalveinderlår – eller filet hvis du er 110% gastromand
  • 3 pakker parmaskinke eller panchetta
  • 12 salvieblade
  • En sjat hvidvin
  • 1/4 l fløde
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Tilberedning

  • Tænd op i grillen med kul i den ene eller begge sider
  • Har du fået dit kalveinderlår i et stykke, skærer du det i tynde skiver
  • Placér en skive af gange mellem to stykker film og bank dem flade med hånden
  • Placér en skive pr. person i et ildfast fad
  • Herefter placeres skifevis en skive skinke, et salvieblad og et stykke kalv ovenpå hinanden
  • Afslut med salt og friskkværnet peber

Kød i lag…

  • Placér fadet i den brandvarme grill og brun kødet under låg i 5-10 minutter
  • Hæld en ordentlig sjat hvidvin over kødet og lad det kode ind under låg i yderligere 5-10 minutter
  • Hæld 1/4 fløde over kødet og luk for grillens lufttilførsel
  • Lad kødet få yderligere 15 minutters tid
  • Tag fadet af grillen
  • Hæld evt. saucen op i en gryde, kog ind til passende tykkelse og smag til med salt og peber

Anretning

Du kan naturligvis portionsanrette, men jeg valgte dog den rustikke model og smed fadet på bordet.

Saltimbocca i det grønne…

Velbekomme og kan du så komme ud til grillen!

Kommentarer

  1. Hvordan blev kødet? Og var det indelår eller filet?

    Umdidelbart tænker jeg, at stykkerne/skiverne ser meget tykke ud — og det er vist første gang jeg har set sandwichkonstuktionen med kød på begge sider af salviebladet.

    Derudover savner jeg hedvinskomponenten, typisk marsala.

    Nå, det var vist nok brok for i dag… :)

    Alt godt,

    KAsper

    • Godmorgen Kasper. Kødet var inderlår, men mørt med en let røget smag.

      Marsala kom jeg da egentlig også i, nu du siger det, men det var ikke meget.

      Jeg fandt heller ikke andre opskrifter med Sandwichkonstruktionen, men det var sådan jeg fik det fra San G. så sådan skulle det prøves og det fungerede fortrinligt.

      Tak for konstruktiv brok:)

  2. Lækkert Anders – og lige i øje for vejret som går os i møde… Hvad skulle man smide på som forret, hvis man skulle udvikle ovenstående til en grill-menu?

    • Bruschetta med små italienske tomater ville vel være et sikkert hit:)

  3. Normalt plejer der kun at være kød, salvie og parmaskinke, jeg ved ikke lige hvor sandwichkonstruktionen kommer fra, da jeg ikke var derinde på daværende tidspunkt, men lidt sjovt ser det ud :)

    Man kunne også lave den ikke romerske og rulle skidtet, som jeg kom til at gøre her: http://madogvin.wordpress.com/2011/12/07/saltimboca-alla-romana-svigermor-pa-besog-pt-2/

    noget som selvfølgelig gør overskriften mere end almindelig klodset og ubetænksom :)

    • Haha Anders:)

      Jeg skal ikke kunne sige, hvor konstruktion stammer fra, men det smagte fortrinligt! :)

Smid en kommentar