Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Italiensk grillmenu – Sølvbedesalat og citronpasta

Familiefaren

Skal der være fest – så lad der være fest, og hvad er bedre for tiden end en god omgang grillmenu? Ofte når det skal være den slags synes jeg, at falde tilbage på den amerikanske barbecue-stil med pulled pork, coleslaw og hvad har vi, som også kan være super godt, men lidt variation er jo altid rart. Så jeg valgte at banke en italiensk grillmenu sammen, da hele familien skulle samles. Så er der ingen undskyldning for ikke at være klar til weekendens grillvejr…

~ MENU ~
Porchetta lavet på Weberen
Sølvbedesalat med pinjekerne
Citronpasta med basilikum
Stegt polenta
Kartoffelsalat med oliven lavet på ricotta

Jeg erkender, at nogle af ovenstående elementer ikke er 100% italienske, men jeg synes resultatet blev tilpas godt (og italiensk i udtrykket).

Grillmenu = fyldt tallerken…!

Mens porchettaen steger (husk at kigge til den en gang imellem for at beundre synet af gris, der knitrer mens det bliver sprødt) kan alt det andet forberedes – endda før hvis man synes.

Porchettaen har vi på Gastromand lavet en del gang efterhånden, så jeg har smidt et link til Webmasterens  meget populære opskrift.

Da vi skal gennem en del, har jeg valgt at dele menuen på og således starter vi med sølvbedesalat og citronpasta.

Sølvbedesalat og citronpasta
Forfatter: 
Kategori: Tilbehør
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Sølvbeder
  • 1 bundt sølvbeder (skal nok bestilles hos grønthandleren dagen før)
  • 1-2 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 glas hvidvin
  • 1 pose pinjekerner
  • Salt og peber
  • Ingredienser
Citronpasta med basilikum
  • Ca. 750 g frisk pasta, gerne tagliolini.
  • 2 citroner (øko naturligvis)
  • 225 g friskrevet parmesan
  • Ca. 2 dl olivenolie med citronsmag
  • 1 bundt basilikum
  • salt og peber
Tilberedning
Sølvbeder
  1. Rens sølvbederne og skær dem i mindre stykker, gem bladende.
  2. Skær løg og hvidløg og svits dem i en tykbundet gryde.
  3. Steg pinjekerne på en tør pande (pas på de ikke brænder).
  4. Når løgene er faldet lidt sammen smider du bederne på.
  5. Hæld hvidvinen på og giv det lidt salt og peber.
  6. Læg låg på og lad dem simre i 6-7 minutter for svag varme, halvvejs lægger du bladene ved.
Citronpasta med basilikum
  1. Riv skallen af citronerne og pres dem (vær modig, det skal nok blive godt!)
  2. Du skal gerne have 1 dl. citronsaft, som du blander med olien og den revne parmasan. Smag den til med salt og peber.
  3. Kog pastaen og hæl vandet fra, lad det dampe af i 3 minutter, hvis det er for varmt ødelægger du basilikummen.
  4. Hæl pasta og citronblandingen væk. Hæk basilikum groft og vend den i.

Dette skal du lave til sidst, da det skal servere øjeblikkeligt.

I næste del tager vi polentaen og kartoffelsalaten.

Tak til Brødrene Price for inspiration

Kommentarer

  1. Dette er til stor inspirasjon. Takk for gode oppskrifter og flotte bilder – som går hjem også i Norge :-)
    Beste hilsen Superkokken

    • Selv tak da, næste del kommer op snart, så du kan få hele menuen stablet på benene… Vi burde måske lave noget Norsk specialitet snart, er der noget du kan anbefale?

      Velbekomme

  2. John H

    Hmm, spiser du ikkepastaen :-)

    4. Hæl pasta og citronblandingen væk. Hæk basilikum groft og vend den i.

    • Haha – nej John – ud med skidtet! Sikke en gammel opskrift du er faldet over – utroligt de stadigvæk dukker op – håber du har fundet ud af det?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: