Lørdag d. 1. oktober trådte Fedtskatten i kraft – en afgift på fedt, som vi ikke er udprægede tilhængere af her på Gastromand. Vi “fejrer” fedtskatten med en opskrift på svin kogt i eget fedt…
Jeg vover pelsen (og ja jeg har rent faktisk en) og påstår at du bliver MINDST lige så vild med nedenstående opskrift på konfiteret svin – og ja der er tale om svin der “koger” i sit eget fedt! Hvis nytårsaften var et pejlemærke har jeg i hvert fald intet at frygte…
Yummæj…
Lad dig i øvrigt ikke skræmme af den langsommelige tilberedning – det er heri hele hemmeligheden ligger og svinet passer mere eller mindre sig selv.
Pris
Er du i besiddelse af krydderierne slipper du formentligt med under 100 kr. for 4 personer.
Ingredienser
1 kg mager ribbensteg med svær, men uden ben og brusk – få slagteren til at fikse det
½ spsk. enebær
½ spsk. korianderfrø
½stjerneanis
½ spsk. spidskommen
1 spsk. hakket frisk rosmarin – eller 1 tsk. tørret
1 spsk. hakket timian – eller 1 tsk. tørret
1 spsk. salt
Ca. 1 kg svinefedt – kan købes i de fleste supermarkeder
1 pakke bacon
Tilberedning
Dag 1
Rist krydderierne på en tør pande
Knus dem i en morter bagefter
Afpuds svinebrystet for overflødig fedt
Gnid svinet ind i salt og de tørrede krydderier
Lad det hvile til næste dags aften
Kryderrier ristes så det stinker (på den gode måde) i hele lejligheden…
Et stk. svin klar til marinering
Dag 2
Skyl svinet fri for krydderier
Dæk med svinefedt i en passende størrelse bradepande og læg en pakke bacon med i bradepanden
Stil det i ovnen ved 80° i 12 timer natten over
Dag 3
Tag svinebrystet ud af ovnen
Læg svinet i pres – fx mellem to spækbræt med noget tungt ovenpå mens det er på køl
30 min. før servering skærer du nogle aflange klodser af brystet, ridser dem i sværen, og steger dem langsomt sprøde og gennemvarme på sværen – tager ca. 15-20 min
Jeg voervejer at lave denne version til juleaften i stedet for den klassiske flæskesteg.
Tænker i det vil være for langt fra det klassiske eller kan det fungere og skal der være en mager ribbensteg eller kan jeg bruge slagteren bedste flæske steg til formålet?
Kommentarer