Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. januar 2019

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Gastromands nytårskur: Steak-Sandwich

Familiefaren

Vi er stadigvæk på kur her på Gastromand, og i dag skal det dreje sig om sandwich – for det er jo sundt ikke? Der er jo salat i! Da min gamle studiekammerat ringede til mig, og spurgte om det ikke var tid til lidt mandehygge og endda forslog, at vi lige grillede lidt sandwiches, så var jeg naturligvis klar med det samme. Jeg havde ikke lige forestillet mig, at det skulle være med steaks, men han insisterede og hvad er mere Gastromand end et par lækre kalve bøffer i en sandwich? Han var blevet inspireret af de kære brødrene Price, som jeg jo også søgte meget inspiration hos, da jeg begyndte på maden. Så det var helt perfekt i mine øjne.

Læs også: Gastromands nytårskur: Umamiburgeren

Hungover?

Hungover?

Læs også: Gastromands nytårskur: Sloppy Joes

Gastromand nytårskur: Steak-Sandwich
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Alt det andet
  • 2 entrecotes - 200 kød pr. mand, hvis du laver mindre, så er du jo ikke en rigtig Gastroamand vel?
  • Grov sennep (eller din favoritsennep)
  • Rucola eller blandet salat
  • Cornichons
  • Et par stykker godt brød (4) - alt efter hvad du er til - jeg er mest til det grove.
  • En god hjemmerørt mayo eller den bedste købe du kan opdrive - Hellmanns fx
Løgrelish
  • 2-3 store løg
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk sukker
  • Vindruekerneolie
  • 3 spsk sherryvineddike
Tilberedning
  1. Det er løgene som tager længst tid, så vi starter med dem - skær dem i meget tynde skiver, fx på et mandolinjern. Varm en pande op med et par fuldvoksne skvæt olie. Smid løgene på og lad dem stege ved middelsvar varme ca. 5 min hvor du rører i dem ved jævne mellemrum.
  2. Tilsæt nu resten, salt, peber, sukker og sherryvineddike, du kan også bruge hvidvinseddike, og lad det stege/koge væk sammen med løgene i yderligere 5 min. Stil dem til side.
  3. Fat nu en støbejernspande og varm dem op til den er glohed - stegbøfferne til de er medium, og giv dem salt peber.
  4. Imens rister du dine brød, du kan også stege dem på panden i lidt smør/olie, hvis du fx har tømmermænd.
  5. Så skal der bygges - læg brøddet op og smør en god klat mayo på den ene side, grov sennep på den anden, læg salat på, skær dine cornichons igennem og læg dem på, skær køddet i tynde strimler (ca. en halv cm) og læg det på, slut af med løgene og det sidste stykke brød - hold nu kæft du er klar nu!

Sådan bør alle retter starte...

Sådan bør alle retter starte…

Relish in the making...

Relish in the making…

Bøffer af øko kalv...

Bøffer af øko kalv…

Da jeg stod og lavede dem færdig kom jeg til at tænke på, at man skulle lave en sandwich med langtidsstegt gris, hjemmelavet mayo, igen rucola og så friske koriander, lime, chili-olie og forårsløg – en slags asiatisk inspireret sandwich – det må blive næste gange. Pointen er dog, at den kan varieres i det uendelige, så det er bare at komme igang.

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Halvamerikaneren

    Skal love for den får på de amerikanske tangenter disse dage – det er kanon :)

    • Vi er jo også på Nytårskur :-) Hvad er din favoritret når det kommer til de amerikansk inspirerede?

      • Halvamerikaneren

        Uha der er mange at vælge imellem. Jeg synes bla. at Reuben sandwich er fantastisk – har faktisk et spidsbryst til der er på vej til 36 timer i sous vide’en som skal blive til netop Reuben sandwiches. Skal vi blive i det sandwichagtige univers så er en god “tuna melt” nu heller ikke at kimse af. En klar favorit herhjemme når vi skal have lidt fra over there er Philly Cheese Steak sandwiches – men er lidt svært at finde det helt rigtige brød til dem, så det bliver en lidt fordansket udgave. Men generelt må man jo sige at de er rigtig gode til steaks i alle afskygninger og ikke mindst burgere – herunder også pulled pork og sloppy joe sandwiches :)

        • Jeg kan næsten ikke vente til weekenden, hvor jeg igen skal lave nogle lækre sandwiches – hvad er det rigtige brød egentlig? For som jeg også skriver, så er jeg selv til det grove, men det er vel meget fordansket?

          • Halvamerikaneren

            Ja så absolut. Til philly cheese steak skal man bruge et baguette-formet brød, en såkaldt hoagie-roll, men hvor de danske brød har en meget sprød skorpe er de amerikanske meget mere bløde i det. Nærmest som en krydderbolle, men lidt mere sej i det.
            Jeg griner altid lidt af fx. de burgerboller man kan købe i danske butikker som de kalder “american style” – i bund og grund betyder det åbenbart at de bare er større en almindelige burgerboller. Det er ikke just sådan den gængse burgerboller i starterne ser ud og smager.

            Men hvis du ikke har prøvet en sådan, så check søg på en philly cheese steak på nettet – helt fantastisk. Skal også gerne være behjælpelig med min fordanskede udgave om nødvendigt :)

          • Det må næsten blive næste projekt, jeg har lige tjekket billederne, det er total Gastromand! Og nej det anede mig lidt – sjovt du nævner vores krydderboller – for nylig fik jeg anbefalet at lave hamburgere, helt plain og at bruge krydderboller som bollen – de mindede faktisk meget om McDonalds hamburgere, blød og svampede – så hvis man gerne vil ramme den slags – så er de at anbefale.

  2. Thomas

    Istedet for en entrecote, kunne I prøve at lave den med grillet nyretap, og så lave en tartarsauce istedet for mayo’en

    • Nyretap har altid lydt lidt farligt i mine øre, men det ser jo vildt lækkert ud, det må nok hellere prøves. Jeg har faktisk aldrig smagt, ikke hvad jeg husker i hvert fald – kan smagen defineres?

      • Tror du har fået nyretap, under dens franske navn Onglet…? Smager dejligt og har en konsistens henad mørbrad når den er tilberedt perfekt, men med en godt højrebs fylde og smag.

        Og Philly cheese steak sandwiches virker, et perfekt miks af lækker, lækker og lækker.

        • Årh ja, det har du ret i – anede ikke det var nyretap, men nu er jeg fan – ved Philly cheese steak sandwiches så er tricket vel også, at man rammer den helt “rigtige” krydderiblanding?

          • Halvamerikaneren

            philly cheese steak er ikke krydret meget – mere eller mindre bare lidt salt og peber og evt. en anelse hvidløgspulver

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: