Gastromand.dk | 22. October 2018

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Gastromands nytårskur: The Umami Bomb

Gastromands nytårskur: The Umami Bomb
Eksils√łnderjyden

F√łj, den er h√•rd i dag!!

√Örets f√łrste dag, er normalt ogs√• en af √•rets h√•rdeste at komme igennem! Og s√• er vi n√•et til januar, hvor slankekure, l√łbeturen og √łvrigt mere end 50 % af √•rets indmeldinger i diverse fitness-centre foretages – p√• Gastromand er vi der for dig – vi har nemlig ogs√• lavet en r√¶kke retter, som vil hj√¶lpe dig p√• din kur, og vi starter idag. Men tilbage til dine t√łmmerm√¶nd, man kan nemlig godt lave slankemad kombineret med t√łmmerm√¶ndsmad!

Din t√łmmerm√¶ndsramte krop skriger p√• fedt og salt, skyllet godt og grundigt ned med en fornuftig omgang cola!¬†Take away burgeren, er en meget lidt classy m√•de at starte √•ret p√• og du har bare lyst til noget der ogs√• rimer p√• god mad! Fortvivl ej! Gastromand to the rescue!

Et kvart kilo ren kærlighed!

Et kvart kilo ren kærlighed!

Vi har to gode bud p√• en burger, som b√•de kan tilfredsstille t√łmmerm√¶ndene og din indre gourmand! F√łrste bud er den klassiske Gastromand-burger! Andet bud er vores nyeste skud p√• junk-stammen! Ladies and Lads… We give you the Umami-burger.

Umami-burgeren er pumpet med ‚Äúden femte smag‚ÄĚ og er en burger der i al beskedenhed smager m√łghamrende godt! Ikke mere snak – til burgeren, s√• t√łmmerm√¶ndene kan bek√¶mpes!

 
Ingredienser
Burgerbollen
  • Enten lave du bollerne efter opskriften der er linket til under denne opskrift - ellers k√łber du nogle gode krydderboller! Jeg kan personligt ikke lave dem lige s√• luftige og krydderbollernes let s√łde og kardemommede smag passer perfekt til din burger.
Tr√łffelmayo
  • Lav en standard mayo, som i linket under opskriften, men udskift en smule af olien med tr√łffelolie. Pas p√•! Tr√łffelolie kan v√¶re ret gennemtr√¶ngende.
Hurtig tomatrelish
  • 1 bakke cherrytomater
  • 1 lille l√łg
  • 1 fed hvidl√łg
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • syltede agurker efter smag
  • en god dusk persille
  • lidt olie
Portobellob√łf
  • 1 bakke portobello-svampe
  • 1 lille l√łg
  • en god dusk persille
  • 1 √¶g
  • Lidt rasp
  • Lidt olie
  • Salt og peber
Bl√łde l√łg
  • 3-4 l√łg
  • Salt
  • En klat sm√łr
  • Lidt vand
  • Evt. 2 spsk Worchestershire sauce
B√łffer
  • 5-600gr hakket k√łd med h√łj fedtprocent (h√©r lavet p√• shortribs)
Andet
  • En god fast ost. Jeg brugte en pr√§stost og var yderst tilfreds med resultatet. Parmesan kunne ogs√• v√¶re et bud.
  • Evt. et blad spr√łdt salat.
Tilberedning
Burgerbollen
  1. Tjek opskrifter længere nede!
Tr√łffelmayo
  1. Tjek opskrifter længere nede!
Hurtig tomatrelish
  1. Hak l√łg og hvidl√łg fint og steg det i lidt olie ved j√¶vn varme til l√łgene er blanke.
  2. Tilsæt eddike og honning og lad det stege med et par minutter.
  3. Tils√¶t hakkede tomater, koncentrat og hakket persille og lad det koge ind til √łnskede konsistens.
  4. Lad relishen koge, og tilsæt hakkede syltede agurker efter smag.
Portobellob√łf
  1. Hak l√łget og steg det ved j√¶vn varme i lidt olie.
  2. Tilsæt de finthakkede svampe og steg til de har smidt væsken og denne er fordampet.
  3. Steg finthakket persille med, det sidste minuts tid. Smag til med salt og peber.
  4. Lad massen k√łle og bland med et √¶g og rasp, til en fars.
  5. Fordel i 4 b√łffer p√• en bageplade, og bag i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.
Bl√łde l√łg
  1. L√łgene halveres og sk√¶res i tynde skiver.
  2. Varm en pande op ved mellemh√łj varme og smid b√•de sm√łr, l√łg og salt p√•.
  3. Lad l√łgen karamelisere lidt og tils√¶t s√• lidt vand. Dette step gentages til l√łgene er f√¶rdige.
  4. Tilsæt evt. Et par spsk Worchestershire sauce undervejs.
B√łffer
  1. Steg b√łfferne som du bedst kan lide dem. Jeg steger dem medium-well, s√• de stadig er lidt rosa.
  2. Jeg bruger Shake Shack-metoden: Form b√łffen ret tyk, smid den p√• den glohede pande og pres den flad med en spatel. Dette giver en mere uj√¶vn overflade p√• k√łdet, som resulterer i en spr√łdere stegeskorpe.
  3. Smid osten p√• b√łffen et minuts tid f√łr den er f√¶rdigstegt.
Assembly
  1. Tjek lidt længere nede

Et par ekstra tips

 

Og der samles…

 

Assembly-time

Assembly-time

 

Velbekomme og god bedring!

 

Kommentarer

  1. Ser lækkert ud! Og god stil med en Newcastle-reperationsbajer i baggrunden der!

    CTRL+F… B-A-C-O-N….. WHAAaaaat?! ingen bacon? ;)

    Godt nytår!

    • Hej Sj√łnne!

      Også et godt nytår til dig :)

      Hvor usandsynligt det end lyder, var det faktisk en bevidst udeladelse af bacon :)
      Tænkte at den ville blive for dominerende/skjule nogle af de andre smagsnuancer!

  2. Christine

    Dét er fandme overskud Рmit overskud rækker til at lave scramled eggs med parmaskinke til morgenmad og så bestille en burger fra Haché til aftensmad ;-)

    • Hej Christine!

      R√łr√¶g er bestemt ogs√• en go kur mod t√łmmerm√¶ndene :)
      Håber burgeren var god!

  3. MANGLER BACON…………………

  4. René Jensen

    Hej Gastromand. Hvor f√•r i k√łdet shortribs fra? Er det bare og sp√łrge den lokale slagter?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: