Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

19 kommentarer

The Bluecheese Burger – when less is more

The Bluecheese Burger – when less is more
Familiefaren

Jeg skulle for snart 20. gang lave mad til min bedre halvdel og hendes loge-tøse-veninder. Det sker nogle gange om året og ja, jeg gør det faktisk med glæde. Denne gang var der “American Night” og nej der var (desværre?) ikke tale om en strip-klub men masser af amerikansk inspireret mad.

I tror nok vi er blevet lettere åndsvage på Gastromand, men faktisk har vi lavet en burger, hvor det handler om at have så få ingredienser i som muligt, jeps den er god nok! Jeg er helt klar over, at det er ikke er nyskabende, men med denne burger holder det virkelig hundrede procent.

 

Ja burgerne var også gode...

Ja burgerne var også gode…

4.7 from 3 reviews
Less is more - The Bluecheese Burger
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Bøffer
  • 4 gode burgerboller (lav dem selv eller køb de bedste du kan opdrive)
  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde
Tilbehør
  • 150 g. blue chesse (blåskimmel ost - det lyder ikke så fedt, men det hedder det)
  • 8 store løg
  • 3 spsk. oliven olie
  • 1 spsk. eddike
  • 2 spsk. soya
  • 4 hønse fond
  • 1 tsk sukker
  • Salt/peber
Tilberedning
Tilbehør
  1. Vi starter lige med tilbehøret, da det tager længst tid. Skræl alle løgene og skær dem ultra tyndt, hvis du har et mandolinjern, så brug det.
  2. Varm en pande op med olie og steg løgene ved middelsvag varme i 10 minutter. Søg for at røre godt rundt så de ikke branker.
  3. Skrue nu ned til svag varm og tilsæt soya, fond, salt og peber og lad dem simre i yderligere 50 minutter. Du kan sagtens lade dem passe sig selv, men ca. hvert 5. min skal de lige røres lidt rundt. De skal have lang tid så de karamelliserer, så vær tålmodig.
Bøffer
  1. Rør hele molevitten godt sammen og stil det på køl.
  2. Når du er klar, former du 4-6 bøffer afhængig af størrelsen på dine burgerboller
  3. Varm en pande op med olie og steg dem ved middelhøj varme i 5 minutter på den ene side.
  4. Vend dem og fordel osten på bøfferne og steg dem færdig.
  5. Varm bollerne, skær dem over og steg dem et minuts tid på skærefladen.

 

Tålmodighed er nøgleordet her...

Tålmodighed er nøgleordet her…

Hit it with the bluecheese...

Hit it with the bluecheese…

Fucking awesome...

Fucking awesome…

Konen var helt vildt skeptisk over disse burgere, mest fordi det var blue cheese, da hun ikke er så meget til blåskimmelost, men ro på, det kommer til at smage guddommeligt – ja, nu skal der jo ikke gå “Fifty shades of Grey” i den, men hold nu op nogle intense “mhhhhhhh” sultne kvinder kan lave når de får serveret noget lækker mad. Jeg nød det i hvert fald.

Lad os høre hvad din favoritingrediens i en burger er?!

Kommentarer

  1. Man skulle sgu da være et skarn!

  2. mardy

    Hehe, man kan måske lidt godt se at du ikke bruger stavekontrol – men det er sgu en del af charmen, og hvad gør det når produktet leverer? Glæder mig til at prøve det af!

    • Tager det som et kompliment, fyr den endelig af Mardy, det var sgu lækkert…

  3. Thomas Lund Kristensen

    hvor meget hønsefond er det der skal i? Er det 4 dl el spsk el?

    Lyder uhyre lækkert!

  4. Ole

    Hvor meget hønsefond, skynd jr at svare da det skal være vores aftensmad :-)

    • Undskyld Ole og Thomas – det er bare tsk – beklager – det er blot for at give lidt ekstra smag, det kan sagtens undlades – håber det lykkes jer!

  5. Thomas Lund Kristensen

    Det smagte legendarisk – selvom jeg brugte 4 dl;-)

    • What – det er sgu da helt vildt, men så igen – hvis du har lavet fond svarende til 4 dl og Ole har brugt det koncentreret, så giver det måske mening, ellers sætter det sig muligvis også bare som ekstra smag…

  6. Ole

    jeg brugte 4 spsk. og som Thomas skrev, det smagte supert :-)

  7. Fynboen

    Ikke dumt. En af mine favoritter er dog stadig den her /hjemmelavet-umami-burger/

    Den der trøffelmayo er bare lækker. Lavede den til min søns navngivningsfest, og hørte ingen klager fra gæsterne.

    • Den er sgu også lækker Daniel – det er Brians (Eksilsønderjyden) favorit!

      • Fynboen

        Jeg undlod portobello og brugte cheddar i min version.

        Bearnaise-Brunch-Burgeren er også god :-D

  8. Andreas Baumann

    Alternativ titel: Blue is the Warmest Cheese.

  9. Halvamerikaneren

    Hvis ikke I har prøvet det endnu så kan jeg på det kraftigste anbefale at lave burgerbøfferne sous vide – 45-60 min ved 58 gr. Det bliver helt fantastisk – man skal bare huske at bruge fars med lav fedtprocent

    • Nej ikke endnu Steffen, men det skal prøves – ellers har jeg store planer om at smide et par stykker i frituren, tror du ikke det fungerer?

  10. Svend

    Fantastisk blog – fantastisk kogebog – jeg er kæmpe fan!

    Og de her skal da helt sikkert prøves! Jeg har lige et spørgsmål angående de syltetøjsglas på bordet.. Hvad er der i? Og hvor får man fingre i sårn’ hældetud?

    Mvh

    • Hej Svend – årh alt for sent svar, men fedt du spørger, det er Moonshine, tjek det her ude – det er ret svedigt: /ole-smoky-moonshine/ hældetuden eller “speedloaderen” følger vist som regel med når man køber et jar!

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: