Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. oktober 2019

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Smukfest 2013: Det spiste og drak vi i bøgeskoven

Smukfest 2013: Det spiste og drak vi i bøgeskoven
Webmasteren

Som alle andre festivaller af en anseelig størrelse, er Smukfest fyldt med et bredt udvalg af mad i varierende kvalitet. Smukfest er dog, ligesom Roskilde, hoppet med på trenden med at fokusere på en ordentlig fodring af sine gæster, med en højere kvalitet og øget fokus på økologi i måltiderne – og som ægte gastromænd, havde vi glædet os til at opleve dette!

Man kan mene om musikken på Skanderborg hvad man vil, men festival bliver ikke meget smukkere end i bøgeskoven og nu begynder maden også at følge med

Læs også: Roskilde Festival 2013 – Den kulinariske hitliste

Man kan mene om musikken på Skanderborg hvad man vil, men festival bliver ikke meget smukkere end i bøgeskoven og nu begynder maden også at følge med. Herunder en gennemgang af de måltider vi konsumerede i løbet af skovturen – dokumenteret i bedste instagram-stil…

Klassikeren

Arizona Burgers er efterhånden de facto standardudstyr på de danske festivaller. Konceptet er skarpt, ingen slinger i valsen – og smagen er altid den samme. Jeg ved ikke om de var der, men de andre variationer som var tilstede på Northside, var mere min smag. Kamsteg siger jeg bare!

smukfest-arizonaburger

Nyklassikeren

Pulled pork var også repræsenteret på årets festival – adskillige steder. Jeg prøvede Cofoco’s udgave som sad lige i skabet. Mørt kød, med en god bark og coleslaw med bid i – hvis vi endelig skal brokke os lidt, so foretrækker vi, at man holder fuldkornet for sig selv – stik os en lys hvedebolle tak :)

smukfest-pulledporkburger

Sundhed og smag

Hos Bitz og Holm blev der igen i år lagt kærlighed i maden. Vi prøvede hakkebøffen og burgeren. Hakkebøffen var et gedigent stykke kærlighedserklæring til retten. God stor bøf, spejlæg, rødbeder og kartofler med persille. Og så serveret på en af de smarte nedbrydelige tallerkner.

Læs også: Det spise (og drak) vi på Northside 2013

smukfest-bitz-hakkebøfBurgeren var en man blev mæt af. Igen en stor bøf, friske grøntsager og ikke mindst løg – pakket ind i en lækker bolle. Virkelig fornuftigt burger, som ligger sig fint i grænselandet mellem junk food og et godt solidt måltid.

smukfest-claus-holm-burger

Svinet skal frem

Udenfor selve festivalområdet ligger den lille, nye scene, Spilledåsen. Den har taget over for Blusen, og musikgenrer spænder nu vidt – meget vidt. Her skal man tage ud hvis man vil have en anderledes oplevelse og man ikke gider menneskemængden fra selve pladsen. Når du så bliver træt af musik og øller for en kort stund, kigger du forbi Danish Crowns biks der sælger stegt flæsk – og det var godt – rigtig godt!

smukfest-bitz-holm-stegt-flæsk

Masser af knas i sværen, lækkert kød, syltede rødløg, gulerødder og kartofler med persillesovs.  Det holder sgu!

Klassisk dansk

Når man begynder at få hjemve på festivalen, kan man få lyst til en omgang smørrebrød. Monas.dk kørte stedet Skovens Hvile, som ligger lige inden for Sherwood-indgangen. Her fås de fleste klassiske smørrebrød.

smukfest-sild

Prisen på 40kr for et halvt stykke brød er dog lige at presse den. Til gengæld var udvalget godt, kvaliteten i orden og rim på snapsen kan jo redde det meste! Som forresten serveres af den smarte snapsegynge, som helt sikkert reducerer spild-procenten senere på aftenen.

Lidt til ganen

Med alt den mad, skal tørsten slukkes. Det sørgede bl.a. Århus Bryghus for med deres Bøgeøl.

smukfest-bøgeøl

En Indian Pale Ale som alle bør kunne drikke – det er jo festival. Meget mild og ikke voldsomt bitter, dejligt i bøgeskoven.

Konklusionen

All-in-all syntes vi Smukfest har fået inviteret en god og bred palet af, hvad maven kan finde på at forlange under en festival. Både til den lækkersultne, den tømmermandsramte (som naturligvis er prioritet 1), den gode oplevelse, den hurtige og det nye og anderledes! Der er helt sikkert plads til forbedringer og en foodcourt, som på Roskilde, vil blive modtaget med kyshånd af Gastromændene. Men maden var absolut i den bedre ende, når vi taler festivalmad og vi glæder os til at følge udviklingen næste år.

Godt arbejde Smukfest!

Var du i bøgeskoven?! Og hvad spiste du? 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Emilie Nees

    SÅ ærgerligt i ikke nåede at prøve Yutaka’s japanske hotdogs :-) var også selv svært begejstret for ThaiFood biksen

    • Hej Emilie.

      Det lyder som noget, der skal prøves til #smuk14 :)

      • Emilie Nees

        Helt sikkert! Indtil da kan I besøge Yutaka’s japanske spisehus på Fonnesbechsgade i Herning næste gang I er i nærheden! :-)
        http://spisehus.yutaka.dk/

      • Will do!

  2. Baekgaard

    Næste år, eller bare en gang man kommer forbi Skanderborg, så prøv Rasses Skovpølser http://www.rasses.dk/menukort.aspx

    Den er ejet af festivalen, og de laver “gourmet”-grillbar.
    Maden er høj kvalitet, med hjemmelavede fritter, tilbehør og brød. Virkelig høj høj kvalitet

  3. Hov så lige nu, at der var endnu en madblogger på festivallen. Jeg er der hver år, og har skrevet om flere mad-oplevelser både i 2012 og 2013 på http://www.jensens-madblog.dk.

    Næste år giver jeg gerne en øl eller en af vores festival-drinks ved teltet. Vi er altid at finde på Skanderborghus Hotelt området.

    Flotte anmelderser I har lavet her.

    Hilsen Ellen
    Jensens-Madblog.dk

Smid en kommentar