Gastromand.dk | 20. October 2018

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Smukfest 2014: Det spiser vi!

Smukfest 2014: Det spiser vi!
Familiefaren

Danmarks smukkeste festival er i fuld gang, og den ellers p√•st√•ede sm√•kedelige Familiefar var taget afsted med udgangspas fra parcelhuslivet i 12 timer! Jeg er ikke den store festivalstilh√¶nger, og ja jeg ved godt, at i lyncher mig, men jeg har bare sv√¶rt med at bo i et telt og leve af junk i en hel uge…

Dog m√• jeg tilst√•, at jeg efter at have bes√łgt et par festivaler de seneste m√•neder¬†er blevet overbevist om, at det handler om mine fordomme der skygger, for det er jo i virkeligheden bare pisse fedt! Skanderborg er ingen undtagelse og helt afgjort den hyggeligste festival jeg har bes√łgt. B√łgeskoven, de mange niveauer af sm√• bakker og den fortryllende lille by, som opbygges for en uges tid. Jeg n√•ede at bes√łge en h√•ndfuld spisesteder p√• min tur ig√•r, som jeg har ytret min mening om. S√• for dig, som stadigv√¶k er afsted: Sl√• lytlapperne ud eller send linket til en som er!

 

Kan man spise fisk på festival?

Smukfisk...

Smukfisk…

Le Menu...

Le Menu…

 

Ja, den er god nok, du kan nyde √łsters, hummer og bobler p√• Smukfisk, som ligger lige til h√łjre for b√łgescenen (n√•r du st√•r og kigger p√• den). Der er masser af veloplagte tjenere, som er klar til at servicere dig. Jeg hoppede p√• et par franske √łsters og et glas af husets cava imens jeg lyttede til TV2, som √•bnede ballet. Cavaen var frisk, syrlig og ligetil – ikke s√• meget dybde og duft, men for 65 kr., s√• var det absolut i orden. Mine √łsters til 20 kr. stykket var i den velvoksne ende og helt i orden – l√¶kkert! Jeg kunne godt have √łnsket mig, at citronerne var blevet karamelliseret p√• panden inden, men okay vi er p√• festival…

 

Oyster Oyster...

Oyster Oyster…

 

All You Need Is Love…

Jeg sunder mig lidt efter min appetitv√¶kker og g√•r videre rundt i skoven for at se p√• mulighederne. Festivalen har en del af de her “Mormor-madsteder”, som er sv√¶re at vurdere udefra. De virker autentiske og indbydende og lokker med stegt fl√¶sk, svensk p√łlseret, br√¶ndende k√¶rlighed, tarteletter og meget mere. Jeg bestiller en omgang “Br√¶ndende K√¶rlighed” hos “All You Need Is love”.

Der er masser af "Mormor-mad" på Smukfest, men pas på, nogle springer over hvor gæret er lavest...

Der er masser af “Mormor-mad” p√• Smukfest, men pas p√•, nogle springer over hvor g√¶ret er lavest…

Som John Lennon så smukt sang det..

Som John Lennon så smukt sang det..

Smukke mennesker og den Brændende Kærlighed..

Smukke mennesker og den Brændende Kærlighed..

 

Jeg t√¶nkte I hellere ville se p√• nogle smukke piger frem for mig. Den Br√¶ndende K√¶rlighed er ganske fin, men lidt intetsigende. For 55 kr., ja s√• forventer jeg nok ogs√• en lidt st√łrre portion, en velvoksen mand bliver ikke helt m√¶t her…

 

Smukfests bedste burger?

Den eftersigende bedste burger på Smukfest...

Den eftersigende bedste burger p√• Smukfest…

 

M√¶theden er ved at v√¶re der, men en gastromand kan altid klemme en burger ned. MacWalter skulle eftersigende levere den bedste burger p√• festivallen, s√• naturligvis g√•r jeg m√•lrettet mod den. Du kan f√• med bacon og ost eller uden og bare helt plain – jeg g√•r selvf√łlgelig all in. B√łffen er god og smagen af grillkul g√•r igennem, osten er et godt stykke cheddar. Ellers er tilbeh√łret rimelig standard. Bollen er desv√¶rre noget slatten p√•skebr√łd, som faktisk skuffer mig. Alt i alt er det en rimelig burger, men den er ikke engang p√• Top 10 over de bedste jeg har smagt. Dybest set kunne jeg sm√¶kke langt bedre samme hjemme p√• under 30 minutter. Prisen er de √•benbart obligatoriske 55 kr.

 

The MacWalter...

The MacWalter…

Tjo... m√•ske hvis du har t√łmmerm√¶nd...

Tjo… m√•ske hvis du har t√łmmerm√¶nd…

Dobbelt op p√• kaffe… Rust og Peter Larsen

Da jeg ikke kunne styrke mig p√• alkohol da turen gik mod Aalborg i bil¬†senere p√• aftenen m√•tte jeg jo ty til koffeinen. Jeg har flere gange v√¶ret lidt fascineret af den bygning, som MacWalter og Rust er i. En rusten gammel kasse med inspirerende lys og hyggelig stemning. De lokker med frisk kaffe af bedste kvalitet, s√• jeg stiller mig i k√ł.

Kaffe skal der til...

Kaffe skal der til…

Peter Larsen er forsat i top med deres kaffe...

Peter Larsen er forsat i top med deres kaffe…

In Larsen we trust...

In Larsen we trust…

 

Da ekspedienten sk√¶nker op fra en gammel “folkeskole-l√¶rev√¶relses-lignende-kaffekande” bliver jeg lidt skuffet, men nu er det jo ogs√• smagen, som er vigtigst her. Jeg n√•r lige drikke et par mundfulde inden en meget beruset overv√¶gtig mand tonser ind i mig s√• hele svineriet ryger p√• jorden! “Festival-g√¶ster” t√¶nker jeg med et smil p√• l√¶ben. N√•, jeg rykker videre til n√¶ste kaffebar, som er Peter Larsen. De leverer som de lover helt friskbrygget kaffe og smagen er alts√• bedre end p√• Rust, s√• et eller andet sted var det vel “held i uheld” min kaffe r√łg p√• jorden.

 

Natmaden…

 

B√łf Saloon...

B√łf Saloon…

 

50 Cent er på vej på scenen og der skal indtages lidt mad inden da. Jeg har fået selskab af min bedre halvdel (den rigtige) og hendes veninder som er på deres årlige loge-tur.

 

Flere smukke mennseker...

Flere smukke mennseker…

 

Jeg synes B√łf Saloon¬†skal have en chance, s√• jeg rammer deres western-ligende joint h√•rdt! Udvalget er som p√• de andre spisesteder minimalt, hvilket er perfekt. Du kan f√• en “Olm Okse” en “K√¶len Kalv” eller en “BMW – Br√łlende Buuh Wrap” til 70, 60 og 50 kr. Jeg bestiller de to f√łrste, som ret hurtigt serveres. Der er masser af frisksk√•ret k√łd, spr√łd salat, hvidl√łgsdressing og pesto i begge to. Forskellen er ikke s√• stor, men begge har sin charme og smager glimrende. For mig var disse bedre end MacWalter, m√•ske ikke s√• maskuline og ikke s√• gode imod t√łmmerm√¶nd, men stadigv√¶k bedre.

En Olm Okse...

En Olm Okse…

En Kælen Kalv

En Kælen Kalv

Jeg er lidt forelsket…

50 Cent f√•r um√•delig meget h√łvl for den performance, hvilket er forst√•eligt – det var alts√• lidt noget magv√¶rk, men heldigvis s√• har det ikke √łdelagt mit indtryk af Danmarks Smukkest Festival, som jeg nok er blevet lidt forelsket i.

Der er nu smukt i b√łgeskoven...

Der er nu smukt i b√łgeskoven…

Curtis Jackson aka 50 Cent..

Curtis Jackson aka 50 Cent..

Stemningen var h√łj da 50 Cent festede som om han havde f√łdselsdag...

Stemningen var h√łj da 50 Cent festede som om han havde f√łdselsdag…

 

Er du selv ramt af en gal festivalgæst?! Og måske på Skanderborg Рså smid lige en kommentar ikke? 

 

Kommentarer

 1. Peter T

  Jeg kan anbefale en frisklavet PIZZA ved Capri(den gamle hovedindgang). Stedet lokker ikke med smart eller hyggeligt design, til geng√¶ld er pizzaen frisk og velsmagende og prisen ok. Pr√łv den!

  • Og det er som oftest netop pr√¶cis disse steder man skal g√• efter Peter. Jeg er helt enig, det ser hverken fancy eller smart ud og bliver sikkert overset af mange – faktisk blev jeg tilbud et slice af nogle flinke unge m√¶nd (n√•r man render rundt med et kamera og og √¶dru s√• sker den slags faktisk ofte :-)) Den var nemlig vildt l√¶kker med frisk parma og parmesan!

 2. S√łren P

  I Sherwood ligger Bitz & Holm, de serverer lækre frisklavede ting. Især en lækker brunch tallerken.
  Ogs√• Rasses skovp√łlser er et godt bud til morgenmad, her v√¶lger du selv hvad du √łnsker mellem l√¶kre og hjemmelavede ting. Og s√• er der STILLE!

  • Hej S√łren – Bitz & Holm fik √Örhusianeren lov til at bes√łg /smukfest-2014-madanmeldelse/ og han er vist ret enig – vi m√• have skovp√łlserne til gode til n√¶ste √•r. Men ja, Smukfest byder virkelig p√• nogle l√¶kre oplevelser, s√• absolut, jeg er meget overrasket over niveauet p√• festivallen!

Smid en kommentar