Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. juli 2024

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Smukfest 2014: Det spiser vi!

Smukfest 2014: Det spiser vi!
Gastromand

Danmarks smukkeste festival er i fuld gang, og den ellers påståede småkedelige Familiefar var taget afsted med udgangspas fra parcelhuslivet i 12 timer! Jeg er ikke den store festivalstilhænger, og ja jeg ved godt, at i lyncher mig, men jeg har bare svært med at bo i et telt og leve af junk i en hel uge…

Dog må jeg tilstå, at jeg efter at have besøgt et par festivaler de seneste måneder er blevet overbevist om, at det handler om mine fordomme der skygger, for det er jo i virkeligheden bare pisse fedt! Skanderborg er ingen undtagelse og helt afgjort den hyggeligste festival jeg har besøgt. Bøgeskoven, de mange niveauer af små bakker og den fortryllende lille by, som opbygges for en uges tid. Jeg nåede at besøge en håndfuld spisesteder på min tur igår, som jeg har ytret min mening om. Så for dig, som stadigvæk er afsted: Slå lytlapperne ud eller send linket til en som er!

 

Kan man spise fisk på festival?

Smukfisk...

Smukfisk…

Le Menu...

Le Menu…

 

Ja, den er god nok, du kan nyde østers, hummer og bobler på Smukfisk, som ligger lige til højre for bøgescenen (når du står og kigger på den). Der er masser af veloplagte tjenere, som er klar til at servicere dig. Jeg hoppede på et par franske østers og et glas af husets cava imens jeg lyttede til TV2, som åbnede ballet. Cavaen var frisk, syrlig og ligetil – ikke så meget dybde og duft, men for 65 kr., så var det absolut i orden. Mine østers til 20 kr. stykket var i den velvoksne ende og helt i orden – lækkert! Jeg kunne godt have ønsket mig, at citronerne var blevet karamelliseret på panden inden, men okay vi er på festival…

 

Oyster Oyster...

Oyster Oyster…

 

All You Need Is Love…

Jeg sunder mig lidt efter min appetitvækker og går videre rundt i skoven for at se på mulighederne. Festivalen har en del af de her “Mormor-madsteder”, som er svære at vurdere udefra. De virker autentiske og indbydende og lokker med stegt flæsk, svensk pølseret, brændende kærlighed, tarteletter og meget mere. Jeg bestiller en omgang “Brændende Kærlighed” hos “All You Need Is love”.

Der er masser af "Mormor-mad" på Smukfest, men pas på, nogle springer over hvor gæret er lavest...

Der er masser af “Mormor-mad” på Smukfest, men pas på, nogle springer over hvor gæret er lavest…

Som John Lennon så smukt sang det..

Som John Lennon så smukt sang det..

Smukke mennesker og den Brændende Kærlighed..

Smukke mennesker og den Brændende Kærlighed..

 

Jeg tænkte I hellere ville se på nogle smukke piger frem for mig. Den Brændende Kærlighed er ganske fin, men lidt intetsigende. For 55 kr., ja så forventer jeg nok også en lidt større portion, en velvoksen mand bliver ikke helt mæt her…

 

Smukfests bedste burger?

Den eftersigende bedste burger på Smukfest...

Den eftersigende bedste burger på Smukfest…

 

Mætheden er ved at være der, men en gastromand kan altid klemme en burger ned. MacWalter skulle eftersigende levere den bedste burger på festivallen, så naturligvis går jeg målrettet mod den. Du kan få med bacon og ost eller uden og bare helt plain – jeg går selvfølgelig all in. Bøffen er god og smagen af grillkul går igennem, osten er et godt stykke cheddar. Ellers er tilbehøret rimelig standard. Bollen er desværre noget slatten påskebrød, som faktisk skuffer mig. Alt i alt er det en rimelig burger, men den er ikke engang på Top 10 over de bedste jeg har smagt. Dybest set kunne jeg smække langt bedre samme hjemme på under 30 minutter. Prisen er de åbenbart obligatoriske 55 kr.

 

The MacWalter...

The MacWalter…

Tjo... måske hvis du har tømmermænd...

Tjo… måske hvis du har tømmermænd…

Dobbelt op på kaffe… Rust og Peter Larsen

Da jeg ikke kunne styrke mig på alkohol da turen gik mod Aalborg i bil senere på aftenen måtte jeg jo ty til koffeinen. Jeg har flere gange været lidt fascineret af den bygning, som MacWalter og Rust er i. En rusten gammel kasse med inspirerende lys og hyggelig stemning. De lokker med frisk kaffe af bedste kvalitet, så jeg stiller mig i kø.

Kaffe skal der til...

Kaffe skal der til…

Peter Larsen er forsat i top med deres kaffe...

Peter Larsen er forsat i top med deres kaffe…

In Larsen we trust...

In Larsen we trust…

 

Da ekspedienten skænker op fra en gammel “folkeskole-læreværelses-lignende-kaffekande” bliver jeg lidt skuffet, men nu er det jo også smagen, som er vigtigst her. Jeg når lige drikke et par mundfulde inden en meget beruset overvægtig mand tonser ind i mig så hele svineriet ryger på jorden! “Festival-gæster” tænker jeg med et smil på læben. Nå, jeg rykker videre til næste kaffebar, som er Peter Larsen. De leverer som de lover helt friskbrygget kaffe og smagen er altså bedre end på Rust, så et eller andet sted var det vel “held i uheld” min kaffe røg på jorden.

 

Natmaden…

 

Bøf Saloon...

Bøf Saloon…

 

50 Cent er på vej på scenen og der skal indtages lidt mad inden da. Jeg har fået selskab af min bedre halvdel (den rigtige) og hendes veninder som er på deres årlige loge-tur.

 

Flere smukke mennseker...

Flere smukke mennseker…

 

Jeg synes Bøf Saloon skal have en chance, så jeg rammer deres western-ligende joint hårdt! Udvalget er som på de andre spisesteder minimalt, hvilket er perfekt. Du kan få en “Olm Okse” en “Kælen Kalv” eller en “BMW – Brølende Buuh Wrap” til 70, 60 og 50 kr. Jeg bestiller de to første, som ret hurtigt serveres. Der er masser af friskskåret kød, sprød salat, hvidløgsdressing og pesto i begge to. Forskellen er ikke så stor, men begge har sin charme og smager glimrende. For mig var disse bedre end MacWalter, måske ikke så maskuline og ikke så gode imod tømmermænd, men stadigvæk bedre.

En Olm Okse...

En Olm Okse…

En Kælen Kalv

En Kælen Kalv

Jeg er lidt forelsket…

50 Cent får umådelig meget høvl for den performance, hvilket er forståeligt – det var altså lidt noget magværk, men heldigvis så har det ikke ødelagt mit indtryk af Danmarks Smukkest Festival, som jeg nok er blevet lidt forelsket i.

Der er nu smukt i bøgeskoven...

Der er nu smukt i bøgeskoven…

Curtis Jackson aka 50 Cent..

Curtis Jackson aka 50 Cent..

Stemningen var høj da 50 Cent festede som om han havde fødselsdag...

Stemningen var høj da 50 Cent festede som om han havde fødselsdag…

 

Er du selv ramt af en gal festivalgæst?! Og måske på Skanderborg – så smid lige en kommentar ikke? 

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Søren P

  I Sherwood ligger Bitz & Holm, de serverer lækre frisklavede ting. Især en lækker brunch tallerken.
  Også Rasses skovpølser er et godt bud til morgenmad, her vælger du selv hvad du ønsker mellem lækre og hjemmelavede ting. Og så er der STILLE!

  • Hej Søren – Bitz & Holm fik Århusianeren lov til at besøg http://gastromand.dk/smukfest-2014-madanmeldelse/ og han er vist ret enig – vi må have skovpølserne til gode til næste år. Men ja, Smukfest byder virkelig på nogle lækre oplevelser, så absolut, jeg er meget overrasket over niveauet på festivallen!

 2. Peter T

  Jeg kan anbefale en frisklavet PIZZA ved Capri(den gamle hovedindgang). Stedet lokker ikke med smart eller hyggeligt design, til gengæld er pizzaen frisk og velsmagende og prisen ok. Prøv den!

  • Og det er som oftest netop præcis disse steder man skal gå efter Peter. Jeg er helt enig, det ser hverken fancy eller smart ud og bliver sikkert overset af mange – faktisk blev jeg tilbud et slice af nogle flinke unge mænd (når man render rundt med et kamera og og ædru så sker den slags faktisk ofte :-)) Den var nemlig vildt lækker med frisk parma og parmesan!

Smid en kommentar