Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. april 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Smukfest 2015: En appetitvækker

Smukfest 2015: En appetitvækker

De første gæster (ungdommen) har allerede startet forfesten på årets Smukfest. Mens vi andre sidder hjemme og lader op.

… og hvad er så mere naturligt end at undersøge året madprogram?! Langt henad vejen er der mange gengangere fra forrige år, men vi ser også en række nye initiativer – hvilket vi altid byder velkommen.

Hollændersvinget

Hollændersvinget, som det er blevet døbt, findes igen på festivalen. Det er i al sin enkelthed en række små og fine madvogne fra Amsterdam. Her kan du prøve kræfter med bl.a. toasts, wraps, og en god espresso (aarhhh..!!!) samt nogle rigtig lækre pomfritter, som vi også smagte sidste år – og mon ikke vi skal forbi igen?

Læs mere: Smukfest14 byder NorthSide og Roskilde op til (mad)dans

 

 

Udover hollændersvinget er der også kommet et par nye vejnavne til – der trods de nye navne er rimelig velkendt farvand.

Nammenam Allé

Stedet kender du sikkert fra sidste år, området ved De Omvendte Træer, hvor du kan prøve kræfter med bl.a. pasta, tarteletter, pandekager, pizza, brændende kærlighed eller en chinabox! Et blandet område, hvor vi sidste år bl.a. prøvede kræfter med en panini – aka. en grillet sandwich med landskinke fra Nordisk Pasta.

Foderbrætstien

Er den kendte vej frem til RytmeScenen. Her finder du et gensyn med smørrebrød fra NORD Gourmet, som vi også prøvede sidst, derudover thaimad, samt den altid tilstedeværende Arizona Burger.

Mormorvej

Maden her kan du nok gætte dig til… Farmors Tarteletten, Frikadellen, Boller i Karry, kaffe fra Peter Larsen og elskede Mor Karens Flæskesteg!

Hversmagsstræde

Her er vi ude i det relativt nye område på SmukFest, Sherwood! Her er både lidt til den søde sult hos Chokoladefabrikken og La Crepe, og lidt tungere retter bl.a. Farmors Flæsk og et gensyn med Bitz & Holm – spændende at se hvad de to herrer har på programmet dette år.

 

 

Restauranter

På festivalen finder du også en række “rigtige” restauranter, hvor du har mulighed for at få et bord med kniv og gaffel – det er til dig som ikke vil have maden med i hånden på turen mellem koncerterne. Flere af disse steder til tilbyder også reservation af bord i tidsrummet 12 – 17:

 • Smukfisk
 • Den Grønne Gren
 • Llama
 • Hereford
 • Little Italy
 • Raft (kun 10 personer af gangen)

SmukFisk havde jeg selv fornøjelse af at besøge sidste år. Det var dog uden at booke bord, og det tror jeg heller ikke sker i år. Men hvis muligheden og timingen byder sig, vil et besøg på et af disse steder ikke være usandsynligt.

 

 

Gourmet Hotdog’en har også fundet sin vej til bøgeskoven, og som jeg læser det i samme udgave som årets Grøn Koncert.

Læs mere: Grøn Koncert har oppet sig, men madudbuddet halter stadig efter de store festivaller

 

 

 

Årets hurtige anbefalinger:

 • Meyers Flæskestegssandwich
  Claus Meyer byder i år ind med sit bud på en “gourmet” flæskestegssandwich. Her loves sprød svære og SMUK rødkål.
 • SmukFisk
  Østers og hummer i selvskab med kold hvidvin er aldrig helt af vejen, hvis der lige skal slappes lidt af.
 • Bar Bacon
  Gastromand og bacon er nærmest synonymer, og derfor et uundgåeligt match. Bar Bacon findes lidt afsides mellem Sølund og Madtorvet.
 • Gourmet Hotdog
  En ordentlig hotdog er altid en fest. Vi kan her minde om at Eksilsønderjyden igen er dommer ved hotdog-DM på årets Food Festival til september i Aarhus.
 • Bitz & Holm
  Sidst fik vi et fornuftigt måltid, og vi regner med at niveauet bliver holdt oppe med nye spændende retter.

God Festival – vi ses i skoven!

Hvor skal du spise?

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Camilla Kirstine

  Jeg skal uden tvivl forbi Sdr.Bjert kro og have deres 3 retters menu. Har spist der før og det er udsøgt, ærlig mad af gode råvarer!

  • Det er også et meget godt bud, har faktisk aldrig været forbi.

 2. Mummelums! I fyrer den af!

Smid en kommentar